Tytuł oryginalny: Падший Бог: Плохой Эпилог
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 16.05.2023 r.
Autor: ScR1pt
Śr. długość rozgrywki: (ok. 2 godzin)
OPIS:
Spoiler
Mod przedstawia historię myśliwego o ksywce Burbon, który postanawia opuścić Zonę, dowiedziawszy się o nieistnieniu Spełniacza życzeń. Po dotarciu na dobrze znany jemu Kordon okazało się, że jest on opuszczony, pozbawiony jakiegokolwiek życia. Mimo wszystko jakimś cudem udało mu się odnaleźć niewielką grupę żywych stalkerów, ale przy okazji dowiaduje się, że na “przedsionku” Zony pojawiła się przestrzenna anomalia. Zadaniem Bourbona jest w jakiś sposób rozwiązać zaistniały problem…
Modyfikacja zawiera dwa zakończenia, a jej autor aktualnie pracuje nad swoim głównym projektem, który będzie oferował znacznie dłuższą rozgrywkę.
GALERIA:
Spoiler

INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
- Zew Prypeci 1.6.02
- Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.
- Dodajemy dwie poprawki do moda.
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Mod:
Poprawka nr.1:
Poprawka nr.2:
Źródło: 
3 polubienia
Początek:

Ostatni dialog, mod fajny, sporo zadań pobocznychg, polecam, krotki!

Fajny mod z klimatyczną oprawą dźwiękową, ale przydałoby się zmniejszenie poziomu trudności.
1 polubienie
@vidkunsen oglądałem zawartość plików tego moda i na Kordonie powinny być 3 trupy: Neptuna (widać nie dotarł z Szuchartem do centrum zony), Szopa i naukowca. Neptuna znalazłem koło tunelu z anomaliami. Pamiętasz, gdzie są dwa pozostałe?
No tak. Jak mogłem zapomnieć o HugTV
Nie sądziłem, że ogra taką małą popierdółkę. Czy jest jakiś mod do Stalkera, którego nie znajdziemy na jego kanale?
Dzięki jak zwykle @vidkunsen
Jak się okazało, tego naukowca znalazłem wcześniej, a Szopa nie ma. Na wcześniejszych zapisach był, kiedy poszedłem tam po finalnej rozwałce (ale jeszcze przed rozmową z szalonym naukowcem), to już go nie było.
Tak więc mod zakończony, z moim niewprawnym tłumaczeniem. Prosty, na 1.5 - 2 godziny grania, wliczając czas na poprawianie literówek. Obejrzałem trzy zakończenia — żadne nie było dobre.
1 polubienie