Падший Бог: Плохой Эпилог / Upadły bóg: Zły epilog

UPADŁY BÓG: ZŁY EPILOG

Tytuł oryginalny: Падший Бог: Плохой Эпилог
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 16.05.2023 r.
Autor: ScR1pt
Długość rozgrywki: ok. 2h

OPIS:

Spoiler

Mod jest krótkim przedłużeniem pewnego wątku z jednego z wielu wariantywnych zakończeń większego projektu autora Upadły Bóg (w momencie wydania tej krótkometrażówki główny mod był wciąż w fazie rozwoju).
Fabuła opowiada o myśliwym Burbonie, który postanawia opuścić Strefę na dobre, gdy okazało się, że Spełniacz Życzeń jednak nie istnieje. Dobrze znajomy Kordon okazuje się być całkiem opuszczony i wygląda na to, że nie ma tu żywej duszy. Później myśliwy natyka się jednak na grupkę stalkerów i dowiaduje się od nich, że na Kordonie pojawiła się niezwykła przestrzenna anomalia. Burbon musi jakoś rozwiązać ten problem… Historia może się zakończyć na dwa różne sposoby.

GALERIA:

Spoiler

INSTALACJA I LINK DO POBRANIA:

Spoiler

Instalacja:

Z pobranego i rozpakowanego (np. 7zip) archiwum (plik Fallen God. Bad Epilogue.rar) przenieść/skopiować foldery: bin i gamedata do katalogu głównego Zewu Prypeci 1.6.02 ze zgodą na zamianę.

Przy instalacji na polską podstawkę
  1. W pliku fsgame.ltx w linii $game_data$ powinno być:
    $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

2. W gamedata/configs/text - kopia katalogu rus ze zmianą nazwy na pol

3. Do folderu gamedata/configs wrzucić plik localization.ltx:

localization.ltx (59 bajtów)

Link do pobrania moda: ModsFire

Źródło: Temat modyfikacji na Ap-Pro

3 Likes

Początek:

Ostatni dialog, mod fajny, sporo zadań pobocznychg, polecam, krotki!

Fajny mod z klimatyczną oprawą dźwiękową, ale przydałoby się zmniejszenie poziomu trudności.

1 Like

@vidkunsen oglądałem zawartość plików tego moda i na Kordonie powinny być 3 trupy: Neptuna (widać nie dotarł z Szuchartem do centrum zony), Szopa i naukowca. Neptuna znalazłem koło tunelu z anomaliami. Pamiętasz, gdzie są dwa pozostałe?

Kubuś Puchatek:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=11v2zWZZ8v4

https://www.youtube.com/watch?v=7UdqpYhxH7c

1 Like

No tak. Jak mogłem zapomnieć o HugTV :disappointed_face: Nie sądziłem, że ogra taką małą popierdółkę. Czy jest jakiś mod do Stalkera, którego nie znajdziemy na jego kanale?

Dzięki jak zwykle @vidkunsen

Jak się okazało, tego naukowca znalazłem wcześniej, a Szopa nie ma. Na wcześniejszych zapisach był, kiedy poszedłem tam po finalnej rozwałce (ale jeszcze przed rozmową z szalonym naukowcem), to już go nie było.

Tak więc mod zakończony, z moim niewprawnym tłumaczeniem. Prosty, na 1.5 - 2 godziny grania, wliczając czas na poprawianie literówek. Obejrzałem trzy zakończenia — żadne nie było dobre.

1 Like