Viva New Vegas!

Ostatnio coś mi wrócił sentyment do FN NV. Przeglądając mody na Nexusie trafiłem na prawdziwą perełkę: Viva New Vegas. Nie jest to mod, a raczej modpack, dopracowany, dopieszczony, bez wylotów i działający z polską wersją FN NV ze steam.

Jeśli ktoś będzie chętny zobaczyć co oferuje Viva New Vegas to należy wykonać WSZYSTKIE I PO KOLEI operacje opisane na ww stronie.

Polska lokalizacja FN NV zrobiona jest w taki sposób, że nadpisuje zmiany w plikach .esm dostarczanych przez mody takie jak YUP (Yukichigai Unofficial Patch), Living Desert itd.

Rozwiązań tego problemu jest kilka: ustawić wersję eng Fallouta, wykorzystać xTranslator aby przepisać wartości z plików polonizacji (*_lang.esp) do plików *esm, lub skorzystać z gotowych plików esm dostępnych tu.

Uwaga: Aby prawidłowo zadziałały spolonizowane pliki esm należy z katalogu Data przenieść albo zmienić nazwę wszystkich plików *_lang.esp.

Miłej gry na Pustkowiach Mojave!

1 polubienie

9 minut temu, Gatzek napisał:

Ostatnio coś mi wrócił sentyment do FN NV. Przeglądając mody na Nexusie trafiłem na prawdziwą perełkę: Viva New Vegas. Nie jest to mod, a raczej modpack, dopracowany, dopieszczony, bez wylotów i działający z polską wersją FN NV ze steam.

Jeśli ktoś będzie chętny zobaczyć co oferuje Viva New Vegas to należy wykonać WSZYSTKIE I PO KOLEI operacje opisane na ww stronie.

Polska lokalizacja FN NV zrobiona jest w taki sposób, że nadpisuje zmiany w plikach .esm dostarczanych przez mody takie jak YUP (Yukichigai Unofficial Patch), Living Desert itd.

Rozwiązań tego problemu jest kilka: ustawić wersję eng Fallouta, wykorzystać xTranslator aby przepisać wartości z plików polonizacji (*_lang.esp) do plików *esm, lub skorzystać z gotowych plików esm dostępnych tu.

Uwaga: Aby prawidłowo zadziałały spolonizowane pliki esm należy z katalogu Data przenieść albo zmienić nazwę wszystkich plików *_lang.esp.

Miłej gry na Pustkowiach Mojave!

Fallout New Vegas pokazuje miłosierdzie Bethesdy które wyszło najlepiej jak mogło. Ale pamiętajmy o wyciętej zawartości (można się cieszyć że grigorowicz przy tym nie pracował)

tom3kb: 

nie ma sensu cytować całej wypowiedzi, która znajduje się nad tobą.

Zawsze możesz wklepać @ i zacząć pisać nick tej osoby co chcesz odpowiedzieć to ją wywoła, tak jak ja ciebie.

Obejrzałem gameplay z tego moda i nawet nieźle to wygląda. Ja nigdy nie bawiłem się w instalowanie modów do NV, bo podstawowa zawartość + DLC w zupełności mi wystarczały. No i zasadniczo jest to mój ulubiony Fallout. Przynajmniej w jego przypadku Bethesda niczego nie popsuła. 

Siemka sorka że odkopuję temat sprzed 3 lat ale jeżeli mógłby mi ktoś powiedzieć jak podmienić te pliki to byłbym wdzięczny.

Wrzuciłem i podmieniłem esm po czym wywaliłem wszystkie _lang.esp ale gra odpala się po angielsku gdy ponownie wrzucam _lang.esp to polskie napisy wracają z krzakami :confused:

Siema, pobierz mój plik i wrzuć zawartość do folderu data. Potem w MO2 ustaw kolejność wgrywania modów tak aby każdy plik lang i update były na samym końcu. Miłej gry :)) https://drive.google.com/file/d/1i_s3cZSv6zvGYHBiPNsf53E_bYwvKyB1/view?usp=sharing

1 polubienie

Cześć, właśnie zrobiłem tak jak napisałeś, spolszczenie działa, ale ucina mi połowy wyrazów, brak polskich znaków i tak dalej.

Jednak bez pliku update!! Usuńcie go

Siema, chcialbym wlasnie ograć VNV w niedługim czasie, jak stoi ta “polska wersja”? Ile jest fuck upow tłumaczeniowych odnośnie dodanych modów? gra się pół polisz pół englisz czy w sumie większość jest po polsku? Widze tylko tutaj temat odnośnie spolszczenia tej paczki, a wiąże z tym nadzieje bo to po prostu vanilla+

Ale ten mod nie ma polskiej wersji.

to czemu jest cała tematyka na temat próby spolszczenia tego modpacka? XD

Pytam, bo modpack jest dalej aktualizowany i nie ma tam kosmicznych zmian w całej grze bo to jest VANILLA+
I tyle ile mialem stycznosci z modami pokroju YUP to zawsze rozpierdalały spolszczenie i polskie znaki, temu się pytam czy jest możliwe to obejść aktualnie by spolszczenie działało.

Nie chce mi się instalować modpacka żeby to sprawdzić sam, dlatego mój komentarz żeby zobaczyć czy komuś to działa..

Spolszczenie działa ale nie ma polskich znaków. Jak ktoś wpadnie na pomysł jak to naprawić to będę wdzięczny :slight_smile:

Nie wiem, widziałem niezliczoną ilość osób podejmujących się próbie naprawy polskich plików z tłumaczeniem ale nikt nigdy nie udostępnił plików które by działały z yupem (zwykle z zmodowanym new vegasem) szukałem przez bite 3 dni i w sumie nic.