… WHITE MOD …
Autor : Dzeri
Wersja : Gamma
Działa pod Zew Prypeci wersja 1.6.01
Uwaga Konieczna nowa gra !
Download http://stalker.filef…hite_Mod;108051
Instalacja :
1.Skopiuj folder gamedata do katalogu gry.
2.Otwórz w notatniku plik fsgame.ltx
3.Zmień linijkę
$game_data$ = false| true| $fs_root$| na $game_data$ = true| true| $fs_root$|
4.Zapisz plik i graj
Opis :
Tym którzy chcieli by wrócić do Zewu Prypeci a pragną lekkiej odmiany polecam White Mod w wersji gamma.Mod ten działa bezproblemowo na polskiej wesji gry.Cała fabuła pozostaje bez żadnych zmian natomiast mamy w Zonie przepiękną bajkową zimę z zamieciami śnieżnymi i porywistym wiatrem.Oprócz tego w grze wprowadzono kilka drobnych zmian.Dodano kilka mutantów , to znaczy na Zatonie można spotkać zombi , połamańce i koty.Spotkałem też pijawkę co w fabrycznej wersji poza związanym z nimi questem na Zatonie nie zdarzyło mi się.Dołożone mutanty są zdecydowanie mocne co można traktować jako smaczek.Na zwykłego kota szły ze trzy,cztery strzały ze śrutówki a może po prostu nie trafiałem bo celownik to biała kropeczka,praktycznie niewidoczna.Wytrzymałosć mutantów z podstawowej wersji bez zmian.Mutantów jest więcej i są zdecydowanie agresywniejsze.Broń i pancerz degradują sie bardzo szybko , ale na plus przynajmniej dla mnie można zaliczyć że handlarze przestali grymasić i skupują broń niezależnie od jej stanu.Bardzo ciekawie rozwiązany ekran rozmowy.Bardzo widowiskowa krew.Przy trafieniu widać czerwoną chmurę szkoda że mutantów jakoś to nie rusza, no i te czerwone plamy na białym śniegu hehe
Screeny :