Mod nie jest długi to i testowanie pewnie w miarę szybko pójdzie.
@MaklerR w dwa miesiące to by go po dziesięć razy chłopaki poprzechodzili pewnie ![]()
Mod nie jest długi to i testowanie pewnie w miarę szybko pójdzie.
@MaklerR w dwa miesiące to by go po dziesięć razy chłopaki poprzechodzili pewnie ![]()
Super @DaarMoo akurat teraz się przydał.
W dniu 5.05.2018 o 10:19, MaklerR napisał:
Czyli premiery możemy się spodziewać w ciągu miesiąca - dwóch?
Raczej w przeciągu dwóch, trzech tygodni. Jeśli się coś zmieni to dam znać.
Czekam niecierpliwie na spolszczenie - wróciłem do stalkerów po roku przerwy, a akurat wybrałem niespolszczony jeszcze…
Do pierwszego postu w tym temacie zostanie dodana finalna wersja polonizacji “Wiatru Czasu 1.3” (z patchem 15.06). Jest ona przeznaczona tylko i wyłącznie dla samodzielnego repacka opartego o Zew Prypeci 1.6.0.2 autorstwa SeregA-Lus.
INSTRUKCJA INSTALACJI REPACKA:
Jeśli pobrałeś repack z torrenta to zmień nazwę pobranego folderu z repackiem (usuń całkowicie poprzednią i wpisz dowolną inną), w wersjach z GD i Yandexa nazwa jest już zmieniona.
Uruchamiamy jako administrator plik setup.exe.
Dalej postępujemy według instrukcji z poniższych zrzutów ekranu:
UWAGA: bez względu na to czy zaznaczymy czy też nie oba dodatki zostaną zainstalowane czyli modele HD + spawner.
4. Grę uruchamiamy ze skrótów (z domyślną nazwą):
Drugi ze skrótów przeznaczony jest dla Graczy mających nagminne problemy z wylotami związanymi z pamięcią.
LINKI DO POBIERANIA REPACKA:
[Plik torrent otwieramy przez tzw. klienta torrent (program do ściągania torrentów)].
INSTRUKCJA INSTALACJI POLONIZACJI:
Kopiujemy zawartość pobranego archiwum do katalogu z grą, ze zgodą na nadpisanie plików.
Polonizacja zawiera również pliki z dodatków:
LINK DO POBIERANIA POLONIZACJI:
Polonizacja z polskim audio: https://zone.stalkerteam.pl/file/282
Polonizacja bez polskiego audio: https://zone.stalkerteam.pl/file/283
@tom3kb uaktualnij proszę #1 o powyższe informacje. Dziękuję.
Mam problem z zadaniem “Znikąwszy w ciemności”. Po wczytaniu lokacji “Bąbel Przestrzenny” postać od razu umiera, jeśli ktoś nie jest pewny o które zadanie chodzi, to chodzi o te od zjawy.
@MaklerR poproszę o zapis gry, oczywiście sprzed Bąbla.
Dodano: ok, za chwile sprawdzę i dam znać co się urodziło.
Prawdopodobnie umierałeś z powodu napromieniowania. Sprawdź czy odpalisz u siebie poniższy zapis. BTW - słabo u ciebie z zapasami żywności.
@Anton_Gorodecki Już sprawdzam, a zapasy mam zchomikowane w skrzynce ![]()
Edit: Wszystko działa, dziękuje ślicznie ![]()
Sorki za nie aktualizowanie postu 1, parę dni byłem na wsi, a net w telefonie badziewny. Mogę tylko przeglądać forum ale nic nie zrobię.
Masz moce odpowiednie
to spokojnie modyfikuj tematy jak trzeba. Taka w sumie jest zasada, jak są jakieś nowe linki, patche, a np ten co robił temat nie daje znaku życia, to nic się nie stanie jak ktoś inny to zrobi ![]()
Trzeba iść pobierać modzika.
Jeśli ktoś będzie potrzebował opracowałem spawner w wersji PL:
Spawner do moda Wiatr Czasu 1.3 PL.rar
p.s. Zmieniłem nazwę na OldMan ![]()
Wyszukiwarka w spawnerze nie obsługuje polskich znaków.
7 minut temu, OldMan napisał:
Wyszukiwarka w spawnerze nie obsługuje polskich znaków.
Spróbuj napisać nazwy z polskimi znakami w zwykłym Notatniku. Zazwyczaj to pomaga.
Mod mi się uruchamiał 3 minuty bo jadę teraz na integrze.
Niestety ten trik z notatnikiem nie działa.
Za to da się wpisywać polskie znaki jeśli zmieni się układ klawiatury na polski a nie polski programisty.
Spędziłem nad tym wiele godzin żeby te czcionki się pojawiły. Pytałem u Nas i w świecie jak na razie bez skutku.
Fajny ten mod. Nic dziwnego, że zajmuje bardzo wysokie miejsce w rankingu modów na AP-PRO. Mam jednak problem - wyleciałem z logiem -
[error][ 8] : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.
Mam 8GB RAM DDR4, za mało?
Ja również grałem na 8 GB RAM i było OK. Może po prostu zmniejsz nieco ustawienia, aby ominąć problematyczny obszar?
Dodano: nie napisałem, że przesadziłeś. Jakby coś zawsze możesz podesłać zapis gry do sprawdzenia
Raczej nie przesadziłem z ustawieniami, bo tylko wysokie i dynamiczne oświetlenie. Wyleciałem na początku rozgrywki, po zabiciu kontrolera w kopalni. Spróbuję jak będzie po zmniejszeniu ustawień. Dzięki
Jak grałem w tego moda, to też mi się przytrafiały te wyloty na brak miejsca w magazynie. Gdzieś wyczytałem, żeby się tym nie przejmować, wgrać ostatni zapis, bo coś jest z optymalizacją moda i ma trudności z wymianą plików w stosie. Czy coś takiego. Zresztą w wielu modach dźwięk jaki słyszymy przy kontrolerze nie znika po jego zabiciu. Ciągnie się dalej jak smród po gaciach.
Po tej wiadomości, jak zabijałem kontrolera, lub miałem takie efekty dźwiękowe, robiłem zapis i wgrywałem ponownie. Uszy miały ulgę.
Udało mi się zebrać wszystkie 6 skrzynek z narzędziami dla obu techników, jednak żaden z nich nie umożliwia instalacji serwomotorów do egzoszkieletu. Tylko jeden z nich ma (po najechaniu na okienko z serwomotorem) wyświetla komunikat „st_tools" cośtam, to chyba Novikow. Podobnie było w oryginalnym Wiatrze (1.2 i wcześniejsze)?
Godzinę temu, ZapomnialemLoginu napisał:
Tylko jeden z nich ma (po najechaniu na okienko z serwomotorem) wyświetla komunikat „st_tools" cośtam, to chyba Novikow
Rzeczywiście, u Nowikowa wyświetla się brak nazwy modyfikacji serwomotorów przy egzach. Dziękuję za info. Zaraz dopiszę odpowiednią sekcję i uaktualnię polonizację.
U Śruby można zamontować serwomotory do “zwykłego” egzoszkieletu.
Dodano: uaktualniłem #1 post o nowe wersje polonizacji z pobieralni.