Tytuł oryginalny: Ветер времени 1.3 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 31.08.2017 r. Autor: akmc47u Autor spolszczenia: Śr. długość rozgrywki: 20-25 godzin
OPIS:
Spoiler
Tym razem będziemy musieli odbyć podróż w czasie, aby uratować świat przed rozrastającą się Zoną…
Czy podołasz temu zadaniu, stalkerze?
Jesienią 2014 roku na terenie Strefy Wykluczenia miała miejsce największa w historii emisja, wskutek której Zona zaczęła pochłaniać coraz to większe obszary Ziemi, zagrażając istnieniu życia na planecie. W 2048 r. zostaje wynaleziony “wehikuł czasu”, a w głowie jego twórcy, profesora Demjanenko, rodzi się plan uratowania ludzkości poprzez wysłanie do przeszłości wojskowego specjalisty, który musi ustalić przyczyny emisji i jej zapobiec.
Mod nie prowadzi gracza za rączkę - wykonywanie zadań otwiera drogę do nowych lokacji i dodatkowych questów.
Główne zmiany w wersji 1.3:
kilka nowych zadań pobocznych,
przerobiona część zadań,
nowa lokacja,
zmiany w lokacjach,
zmienione A-Life,
zmiany w AtmosFear,
dodane emisje i burze psioniczne,
zmieniona dynamiczna muzyka,
zmieniony balans,
poprawiona optymalizacja,
zaimplementowana paczka modeli NPC (HD Models).
Wykorzystane projekty:
,
,
,
,
,
,
,
,
,
.
Wymagania:
Procesor czterordzeniowy,
4 GB pamięci RAM,
Windows 7 64-bit,
1 GB pamięci wideo.
PORADY:
Spoiler
Pomoc techniczna - znane wyloty oraz problemy:
Wylot podczas przechodzeniu do Limańska:
Spoiler
Uruchomić ponownie grę. Po dialogu z Jakowlewem wyjść do menu gry, wybrać “Zakończ grę” i następnie rozpocząć ją od nowa.
Odgłosy Kontrolerów po śmierci gracza:
Spoiler
Zapisać grę. Wyjść do menu i wybrać “Koniec gry”. Wczytać save’a.
Wyloty z gry z out of memory:
Spoiler
Należy próbować zmienić opcje graficzne / rozdzielczość / oświetlenie itp.
Wskazówki dot. rozgrywki:
Poszukiwanie dokumentów w Laboratorium X19:
Spoiler
Trzeba znaleźć 4 dokumenty, które znajdują się w laboratoriach - nie należy ich szukać w tunelach.
Gdzie można znaleźć narzędzia?
Spoiler
Podstawowe: Bar / Magazyny wojskowe
Precyzyjne: Jantar / Magazyny wojskowe
Kalibracyjne: X19 / Laboratorium na Agropromie
Co zrobić, jeżeli utkniemy w laboratorium pod Generatorami?
Spoiler
Należy porozmawiać z mieszkańcami laboratorium, aż uzyskamy informację o wyjściu.
Drugi ze skrótów przeznaczony jest dla Graczy mających nagminne problemy z wylotami związanymi z pamięcią.
Kopiujemy zawartość pobranego archiwum ze spolszczeniem do katalogu z grą, ze zgodą na nadpisanie plików.
Polonizacja zawiera również pliki z dodatków:
Kij, ja wstawiłem to na razie zmieniam na Wiatr Czasu bo… taka jest oryginalna nazwa, jeśli tłumacze kiedyś będą go spolszczać to najwyżej nazwą tak jak im się wyda za stosowne.
Tak z tematu moda
Pierwsze wersje wrzucił @vidkunsen i on skądś wziął ten Wiatr Przemian No to sobie pomyślałem, że w sumie skoro to ten sam mod to powinienem trzymać się tej samej nazwy co już jest na forum ale uznałem, że jednak lepiej ją zmienić na taką jak “powinna” być.
Jeśli nie aktywował się dialog u Kaska (chyba taki ma nick) po tym jak wziąłeś quest u Woronina: https://yadi.sk/d/3iMaSKFQ3EvG9UWszyscy wstawiać obowiązkowo.
W spoilerze opis po rosyjsku, oryginalny. Jakby ktoś kto zna rosyjski zerknął czy dobrze “przetłumaczyłem” z translatorem, opisy na co są te fiksy to by było dobrze.
Spoiler
Эти недочёты индивидуальные и у бОльшей части игроков не возникают.
a nie dałoby się zebrać te wszystkie fiksy w jeden
A to już nie pytanie do mnie tylko do twórcy moda Na razie robi fixy na bieżąco jak mu ludzie dają info o jakichś bugach, a pewnie za jakiś czas wyjdzie jakiś patch powiedzmy o nazwie 1.2.1 i wszystkie fixy będą w niego wrzucone przynajmniej logicznie myśląc powinien takie coś zrobić
DaarrMoo - specjalnie dla ciebie: Griszka Fatalista:
Grishka *AKMC47U* Fatalist
" Лжец, педофил, девственник, наркоман, национал-анархист, террорист и просто хороший человек. " - Kłamca, pedofil, prawiczek, narkoman-anarchista, terrorysta - po prostu dobry człowiek(kontakty):
Kurde tam teraz w pierwszym poście tematu autor namieszał, są jakieś fiksy oddzielne, niżej są te co były w patchu 1.0, teraz nie wiem czy te nowe to tylko jakieś nowe bugi łatają czy mają też te fixy co wcześniejsze. Chyba lepiej jeszcze poczekać z graniem, niech to ogarnie dobrze i zrobi jakiegoś patcha kumulatywnego bo na razie to tylko bałagan z tego wychodzi jak co chwilę wypuszcza po jednym nowym fiksie.