Wiatr Przemian v 1.0

Czerwony Las chyba mi się wydaje, że to.

Nie chciało mi się czekać na wersję finalną. Gram na 1.1+ patch+STCoP Weapon pack i na razie też nie mam powodów do narzekań, wręcz przeciwnie. Faktycznie, Czerwony las miejscami przetrzebiony, a dodana anomalia nocą robi upiorne wrażenie. Zaciekawiła mnie pewna sprawa, gdy wszedłem nocą do lasu, coś jakby anomalia dwa razy przeniosła mnie w różne miejsca lokacji, na razie nie wiem o, co chodzi. Podoba mi się ukrycie rozmieszczenie schowków, warto dobrze się rozglądać. Po załatwieniu najemników, kontrolera i kilku pijawek, uważam, że mod pod względem balansu nie został przekombinowany. Ładny graficznie. Krótko mówiąc, pozycja jak najbardziej godna polecenia. Na razie cieszę się grą.

, urządzenie jest potrzebne do opuszczenia mostu, po wszystkim znika z inwentarza.

, u mnie Czerwony las prezentuje się inaczej. Zapytam, jaki przedmiot nie chce Ci się zespawnować?

2 polubienia

15 minut temu, gawron napisał:

coś jakby anomalia dwa razy przeniosła mnie w różne miejsca lokacji, na razie nie wiem o, co chodzi.

W niektórych modach był tak rodzaj anomalii “teleport” jak wlazłeś to przerzucało cię w losowe miejsce na mapie, może w tym modzie też taka jest.

Na to wygląda, tylko trzeba wyczaić gdzie dokładnie się znajdują. Byłem w nocy, więc nie wiem.

Ps. Leśnik już mi wszystko wyjaśnił.

W anomalnym Rudym lesie nie mogłem znaleźć Kompasu. Ale że w modzie artefakty są widoczne również bez detektora, to go nie wyjąłem. Ale jak spracowałem, że chyba nie na darmo zabity zombiak Brodiaga miał Welesa, użyłem go i po problemie. Detektor w ręce spawnuje Kompas. A w którym miejscu, na prywatne życzenie.

Pod spoilerem screen z miejscem postawienia teleportu. Może być problem z przejściem dokładnie po nim. Patrzy kto chce.

Spoiler

Teraz kontestuję nowy Rostok. Trzeba sporo pochodzić, zanim się człowiek zorientuje w kompletnie zmienionym układzie. Takiego jeszcze nie było.

1 polubienie

Proszę o podpowiedź. W którym miejscu znajduje się przestrzenny bąbel w Czerwonym Lesie?

W  nocy chodząc z detektorem od Dziadka trafisz na na teleport. W dzień nie widać zgodne z podpowiedzią..  (kamienie i drzewo…).

Jeśli chodzi o ten z głównej linii fabularnej, potrzebny do odnalezienia naukowców, to tutaj:

Spoiler

Dziki Cichy i Gawron.Znalazłem i jestem na Jantarze i idę pogadać z najemnikami.

Dotarłem zadaniami na Rostok. Tu miłe zaskoczenie. Stara nazwa, a lokacja nowa. Dzicz tak przerobiona, że ją poznać ledwo można. Pod nią podziemia zrobione na bazie znanych, ale tak skompilowane, że o rutynowym po nich chodzeniu trzeba zapomnieć.

Ale to trzeba tylko samemu zobaczyć, co krok to niespodzianka. Nowi wyspecjalizowani handlarze, Woronin przestał urzędować w kuchni i ma gabinet jak na takiego wodza przystało. Są uczeni w swoich laboratoriach i kupa innych ciekawostek.

Info dla już grających. Od pierwszego momentu pojawienia się w Rostoku, detektor w ręce. Broń nam niepotrzebna, więc bez strachu. Za to godziwa nagroda w artach.

1 polubienie

Dotarłem do Magazynów Wojskowych. Piękne w tym modzie są wschody i zachody słońca, emisja też malownicza…

• skoro poszedłeś na Magazyny, to sądzę że Rostok przeczyściłeś. Powiedz mi, czy szukałeś na nim narzędzi dla rusznikarzy? Wg. akms74, mają być w kabinie tej ciężarówki co stoi przed bazą Powinności. Do środka wejść się nie da, a oględziny z zewnątrz nic mi nie pokazały. Pozaglądałem też do ciężarówek aż do tele na Jantar, jak podpowiadali stalkerzy. Też nic. Jeśli znalazłeś, pchnij screena.

Narzędzia na Jantarze znalazłem.

Idąc dalej za fabułą, coraz bardziej otwieram usta ze zdziwienia. Najpierw Czerwony Las po preparacie od Sacharowa, potem, zmieniony nie do poznania tętniący życiem Rostock, ale moje najśmielsze oczekiwania przeszły podziemia, czyli X-19. Ich świeżość i ogrom, całkiem nowa lokacja. Miejsce, którego w ogóle nie znałem, nie wiadomo co czeka za rogiem, co na dole, schody, drabinki, istny labirynt do tego połączony z siecią tuneli, w których nieźle można się zamotać. Wszystkiego dopełniają anomalie, poltergeisty, klimat i świetna grafika. Krótko mówiąc, gra wciąga jak woźny ćwiartkę.

Spoiler

. Narzędzia są tutaj:

Spoiler

2 polubienia

Link do moda w wersji 1.1 podany przez  na yandex nie działa.

Jeśli interesuje Cię rorrent - LINK

1 polubienie

Dzięki , już się pobiera . Zobaczę czy nie będzie problemów z wyświetlaniem tekstu po rosyjsku jak w Prolog “Projekt Odstępca”. 

Tradycyjnie, jeśli zadanie ma dwa rozwiązania, robię oba i dalej jadę na bardziej satysfakcjonującym mnie rozwiązaniu.

Jestem na MW i takim zadaniem jest ulepszona broń powinnościowca. Z kupnem nie było problemu, nawet tym z grożeniem. Ale rozwiązanie siłowe, wybicie bandytów nie przynosi na razie efektu. Zryłem nosem zagrodę i jej okolicę wskazywaną przez moda, nawet na drzewa powłaziłem.

Kto jeszcze robił to rozwiązanie i wie gdzie autor moda tę broń ukrył? Broń ze skrzyni to zmyłka.

DODANO:

Pytanie już nie aktualne, bo znalazłem. Po prostu nie wyświetlała mi się informacja o możliwości otwarcia skrzyni. Nie mogłem jej pominąć, bo po niej wchodziłem na dach. Sygnalizacja pojawiła się, gdy ponownie uruchomiłem komputer.

Patrzy kto chce.

Spoiler

Instaluj zgodnie z instrukcją, a będzie OK.

Tymi drzwiami dostajemy się do podziemi po rozmowie z Hermanem (są tuż koło pomieszczenia ze strażnikiem pod pakamerą naukowców):

Na chwilę obecną znalazłem 4 dokumenty w X-19 - oto ich przybliżone położenie:

Spoiler

W tunelach na ich końcach znalazłem Gaussa i amunicję, w innym kupę apteczek. Znalazłem też magazyn z gratami i kombinezonem; na końcowych screenach pokazałem wejście do 2 poziomu tuneli - tych tuneli jest w sumie 3 poziomy rozwidlające się po środku:

[details=]

[/details]