Jest mod do Czystego nieba dodający nowe frakcje, albo chociaż jedną?
No z Amerykanami to może źle wypaliłem, ale trochę Polaków by nie zaszkodziło.
Wojsko Amerykańskie
I dobrze ,że nie ma bo by się syf zrobił i gra straciłaby klimat robiąc się zwykłą strzelanką…Amerykanie tak by tam pasowali jak Murzyn na spotkaniu KKK.
Szkoda bo przydałyby się jakieś frakcje
Jest mod na Forum poprawiający walkę frakcji - jatka na całego, może to poprawi Ci humor.
Szkoda bo przydałyby się jakieś frakcje, np. Wojsko Amerykańskie albo Polacy ;D
Nie ma takiego moda i raczej prędko nie powstanie.
Mogła by być frakcja Wojsko Amerykańskie a w opisie było by że przyjechali do ukrainy w utrzymaniu pokoju w Zonie i w obronie cywili jak to zazwyczaj Amerykanie robią
![]()
…w obronie cywili jak to zazwyczaj Amerykanie robią
![]()
Nie rozśmieszaj mnie. Siły USA pasują do Zony jak pięść do nosa. Amerykanie jadą “bronić” cywili przed terrorystami/ruskimi/azjatami/arabami tylko jeżeli kraj ten ma na pieńku z przynajmniej połową świata, nie ma protekcji Chin lub Rosji (jak to jest w przypadku Korei Północnej) i jest bogaty w surowce naturalne. Jeżeli USA miałoby chrapkę na to co znajduje się w Zonie, wynajęli by najemników.
Co do samych frakcji, mogli by podzielić stalkerów na kilka oddzielnych ugrupowań, dodać jeszcze jedną frakcję bandytów z możliwością dołączenia do nich i ew. jakichś neo-nazistów, komunistów bądź złych naukowców chcących wykorzystać sekrety zony do własnych celów.
Heh..
To jest strefa zamknięta, tutaj ma trafiać jak najmniej ludzi a nie jak najwięcej. Moim zdaniem i tak zdecydowanie jest za dużo stalkerów w zonie, szczególnie w czystym niebie. No tak czy inaczej nie odbiegając od tematu to całe szczęście że niema tych Amerykanów w zonie, okej.. zgadzam się, jeden czy dwoje naukowców zza granicy którzy pomagają załóżmy jajogłowym na Jantarze to jeszcze bym zniósł, ale Amerykanie ? Za chiny nie pasują do klimatów zony.
Jak na razie wszystkie frakcje jakie pojawiły się w stalkerze są przemyślane i bardzo dobrze dobrane. Na przykład taka Powinność która tępi mutanty, stanowczo dodają klimatu grze. Bandyci bez których zona nie byłaby taka jaką widzimy, a o samotnikach już nie wspomnę (chociaż ich osobiście nie traktuję jako frakcję)
Jak tak chcecie na siłę jakieś nowe frakcje to pogrzebcie sobie w modach które są dostępne na forum
coś tam znajdziecie.
Tak czy siak.. jak już mowa o frakcjach to ja tylko żałuję że nie poznaliśmy frakcji ‘‘Grzech’’ która niestety została wycięta.
Tak, @Agrael, słuszna uwaga. Jeśli by dodano Jankesów, to szlak by trafił cały klimat panujący w Stalkerach. Jak ktoś zaczyna przygodę ze Stalkerem, to może nie odczuwać tej atmosfery, jaka towarzyszy graczowi, w czasie wędrówki po dziewiczych terenach Zony. I co, nagle zza pagórka wyjeżdża na jeepie jakiś Jankes, żując gumę - woła “Hello, jestem Jony”. Jak to sobie wyobraża kolega, co chciałby, aby Zonę zalało jeepami i hummerami? Zona jest to taka osobliwość, że każda nie przemyślana ingerencja, może być katastrofalna, jak przykładowo było z dinozaurami. Wszystko przepadnie, jeśli nierozważnie użyje się rzeczy tam, gdzie jak najmniej to potrzebne. Dinozaury spotkał los niezależny od człowieka (chyba tylko dlatego, że go jeszcze nie było ), a tu można mieć wpływ, ale skutki mogą nieodwracalne. Stracił by Stalker swoją duszę. Jest to tylko moja opinia i nie musowo się z nią zgodzić, ale przesłanie dałem dość jasne.
![]()
Co by było z wyposażeniem. Na pewno było by pełno M16,M4A1,Barretów,Berret,Spaz
a jest ten klimat AK-47 i Makarov obrzynów