W tą 1 przygodę grałem jakoś z ich stronki ściągnąłem no i pewnie na głównej będzie też reszta. Ale dzięki.
Wiedźmin Edycja Rozszerzona to zupełnie nowe wydanie gry, zawierające wszystkie dodatkowe elementy, poprawki oraz modyfikacje ulepszające grę min. 1. nowe animacje Geralta w scenach dialogowych, 2. poprawiona mimika twarzy, 3. poprawiony mechanizm walki, 4. przyspieszony czas ładowania o 80%, 5. nowa torba na składniki chemiczne - nowy inwentarz, 6. włączanie/wyłączanie opcji autosave, W pakiecie dostępne są materiały dodatkowe a w nich: 1. narzędzie to tworzenia własnych przygód, 2. dwie zupełnie nowe przygody, Kup Wiedźmin Update za 19 zł.,lub ściągnij z neta za free ten dodatek rozszerzający i masz już Edycję Rozszerzoną
A czym się różnie Edycja Rozszerzona od normalnej wersji?? Bo mam dawno kupiony pakiet normalny i chciałbym wiedzieć co tracę.
Mam już dawno zainstalowane i o dziwo bez długiego czasu, ale nie miałem jeszcze kiedy pograć. Zaszedłem, tylko na chwilę do więzienia, gdzie siedzi Jaskier, gra hula.
Ponieważ dużo zajmuje i jest bardzo rozbudowaną grą. Mi się tylko zacina podczas gry, ale gdy resetuje gre to wszystko jest dobrze.
Ja powiem tyle, że po instalacji Edycji Rozszerzonej kilkuminutowe wczytywanie lokacji ustało. A sama EK instalowała się kilka godzin. Dziwne, ale prawdziwe. Nawet w FAQ jest napisane, że istnieje taka “możliwość”.
Takiego odkopu to dawno nie było, ale skoro już ktoś kiedyś założył temat o Wiedźminie I to, czemu by tego nie wykorzystać ?
Postanowiłem sprawdzić, jaki jest maksymalny poziom naszej postaci w grze.
Przy wykonaniu każdego zadania mamy możliwość ( na oko ) uzyskać 43 może 45 lvl. Tak więc żeby zdobyć każdy talent do rozdania trzeba tłuc potwory na potęgę.
W akcie III polowałem na Kuroliszki w Jaskini na Bagnach. Dobiłem tam do 40 poziomu.
Dopiero w akcie V postanowiłem dalej zdobywać poziomy na potworach - chyba najlepszym do tego miejsca okazała się krypta Kruka. Wybijamy potwory, medytujemy i tak w kółko do znudzenia.
Było to dosyć czasochłonne a z każdym zdobytym poziomem zmniejszała się ilość punktów doświadczenia jakie ‘’ lecą " z potworków.
Przy wbiciu 50 poziomu nie otrzymujemy już żadnych talentów do rozdania. Dostajemy wtedy status " Legendarny Wiedźmin ".
Ja się zawziąłem i dalej siedziałem w krypcie. W końcu zdobyłem 60 poziom, ale status się nie zmienił. Darowałem sobie wbijanie kolejnych poziomów, bo raczej nie ma to większego sensu. W sumie to wbiłem 61, ale to dzięki reszcie zadań w grze.
Tak to się prezentuje.