Zapraszam wszystkich którzy grali w Wiedźmina: Edycja Rozszerzona. Możemy porozmawiać o różnych problemach itd. Zapraszam: Zachajev :mrgreen: .
Po zakupie nowego komputera, Edycja Kolekcjonerska instalowała się tylko kilka minut.
Patch 1.5 znajduje się pod tym adresem: http://www.idg.pl/ftp/gry_9123/Wiedzmin.Patch.1.5.The.Witcher.html Usuwa m.in. zabezpieczenie wymagające oryginalnego dysku w napędzie.
Wiedźmin - kościany poker (strategia)
W tym filmiku zobaczycie moją grę w kościanego pokera (tzw. Yahtzee) w Wiedźminie. Pokażę wam swoją strategię, której używam przez cały czas.
Koniecznie zobaczcie końcówkę filmiku, gdzie szczegółowo opisałem swoją strategię.
P.S. Być może są lepsze strategie i szczerze nie znam się na pokerze, ale ta bardzo mi pomogła pokonać wszystkich przeciwników.
Niebawem pojawi się nowy patch 1.5 wraz z z grą w serii Platynowa Kolekcja,będzie on zawierał 5 nowych przygód.Premiera 26 czerwca a więcej szczegółów tutaj:
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Wiedzmin_jeszcze_nie_umarl…-19918.html
To nawet nie chodzi o wykonanie bo bez dialogów mogłoby się obejść, ale pomysły są dość kiepski jakoś brak świeżości w tym.
Oficjalne przygody są bardzo słabe. Sprawdzę twórczość fanów, jak tylko kolega zwróci mi grę. Ale tutaj chyba i tak nie ma co się spodziewać lektora w dialogach. Jest podobnie jak z Gothiciem. Szkoda, bo zabawa byłaby przednia.
Chyba w wersji pudełkowej masz je z automata, jeżeli ściągasz to z netu musisz sobie dograć te przygody. A znalazłem coś jeszcze inne przygody stworzone przez fanów choć szczerze 2 testowałem i szału nie ma
“Cena neutralności”
Ten dodatek można było ściągnąć mając wersję podstawową z oficjalnej strony gry.
Mankamentem był brak dźwięku w dialogach. Oczywiście zawiera go wersja rozszerzona.
Dodatkowe przygody są tylko w edycji rozszerzonej - “Cena neutralności” i “Efekt uboczny”. Gry nie rozpoczynamy standardowo, a w określonym miejscu i mamy do przejścia tylko wątek dotyczący danej przygody.
A w edycji podstawowej były jakieś dodatkowe przygody?? Raczej nie więc nie wiem o czym piszesz
No tak, ale jeżeli chcemy zagrać w jakąś przygodę z edycji rozszerzonej, nie z podstawowej.
U mnie idzie jak u Elvisa na początku gry masz wybór normalna albo inne tam klikasz i masz 2 nowe
Ale i tak wystarczy podmienić pewien plik, by obejść te zabezpieczenie, czego nie będę opisywał.
Elvis bo dostaniesz ostrzeżenie :mrgreen:
U mnie normalnie rozpoczyna się nowa przygoda (okienko wczytywania).
mam pytanko, czy jak w menu wyboru nowej gry, wybieracie opcje nowe przygody, to wyświetla się Wam cokolwiek?
[_ Dodano : 2009-03-07, 16:44_]
jaasne Dino
Jeżeli tym postem ostrzegałeś, że w przypadku posiadania pirata będzie problem to od razu uprzedzę, że mam oryginała w pięknym czarnym pudełeczku z milionem dodatków ale dzięki za ostrzeżenie
Pobierz paczkę językową PL. I od razu uprzedzam - gra musi być zarejestrowana (instalator sprawdza klucz seryjny). Ale i tak wystarczy podmienić pewien plik, by obejść te zabezpieczenie, czego nie będę opisywał.
A paczki językowe też mam zassać?? Nie wiem do czego mogą mi się przydać ale pisze żeby pobrać.
tak
Ta cała edycja rozszerzona to ten dodatek który ma 900 mb?? Bo to ściągam jakby cuś.
Prośba o pomoc!!! Szlag mnie trafia,zainstalowałem Edycję Rozszerzoną i pięknie,instalowała się niecały kwadrans,pięknie mi się gra na średnich-ot tak sobie,nie ustawiałem na wysokie,wszystko pięknie ,gitara;zaliczam pierwszą poważniejszą planszę,opuszczam Kaer Morhen.zaczyna się wczytywać lokacja Obrzeża Wyzimy i tu się zaczyna problem-wczytuje się i wczytuje i się nie doczytuje.Następuje brak odpowiedzi i nie pomaga zmiana napędów-mam 2 więc nie jest to ich wina.Zaktualizowałem do najnowszego fixa i to też nie pomogło(aktualna wersja 1.4.5. 1303).Ktoś może coś doradzić bo mnie k…ca bierze?Walnąłem pisemko do cdprojekt z opisem problemu i czekam na odp.,ale że mi się nie chce czekać to podbijam z pytaniem do kogoś kto w temacie jest biegły-sugestie mile widziane.