Mam problem z portami USB na laptopie z systemem W 10 64 bity. Otóż wczoraj nastąpiła dziwna sytuacja, w pewnym momencie porty USB przestały działać zarówno USB 2.0 jak i USB 3.0. Po podłączeniu myszy, modemu otrzymuje komunikat: nie rozpoznane urządzenie, wchodząc w menagera urządzeń przy portach mam żółte wykrzykniki i napis o niepowodzeniu restartu portu. Dziwne bo była to nagła sytuacja, nie instalowałem żadnych sterowników, mysz i modem ten sam i nagle błąd. Próbowałem włączenia od nowa portów, restart komputera również nie pomógł. Zastanawiam się nad przywróceniem z punktu przywracania do ostatnio działającej konfiguracji. Znajomy poradził aby sprawdzić rejestr ponieważ mogło się coś pokrzaczyć w rejestrze. Macie jakieś opcje, format nie wchodzi w grę.
Ale cóż robiłeś w tym momencie?
Siedziałem i przeglądałem internet.
@czernobyl10 spróbuj w menadżerze urządzeń odinstalować wszystkie urządzenia usb i zrobić restart kompa żeby system wyszukał je ponownie i zainstalował sterowniki na nowo.
podaj proszę model laptopa.
Niestety wygląd to trochę na jakiś problem sprzętowy. Podłącz pendrive (najlepiej z systemem) i zobacz czy BIOS go widzi.
Problem rozwiązany, skan AdwCleanerem i jakieś szkodliwe oprogramowanie Green Tree Aplications które ściągnął sobie youtubedowlander spowodowało blokadę w rejestrze. Wszystko gra. Polecam Adwcleanera https://toolslib.net/downloads/finish/1/get/byap783pz9dkUMzcznVDdTCoBcWGezX2 . Temat do zamknięcia