Do pewnego czasu borykam się z Bardzo denerwującym problemem. Wywala mi system w losowym momencie, czasami podczas przeglądania internetu (raz chyba) i grania (z kilka razy już). Z dziennika zdarzeń to mam:
Spoiler
Operacja WE/WY zainicjowana przez rejestr nie powiodła się w sposób nieodwracalny. Rejestr nie może opróżnić gałęzi (pliku): .
Nie wiem jak w ósemce, ale w win7 jest folder c/windows/minidump i tam masz zrzuty pamięci. Event viewer zazwyczaj nic nie mówi. Podrzuć zrzuty to pomyślimy.
Czy zgodnie z tytułem wątku masz 8 czy 8.1?
Sprawdź czy nie masz problemu z dyskiem ale nie programem HD Tune tylko np. Victoria 4.7
Można z niego korzystać bezpłatnie.
Błąd jest z pamięciami, błąd jest w pliku _ ntoskrnl.exe _i próbowałem przez memtest, ale za nic w Zonie nie kumam tego jak z USB to zrobić, ktoś wyjaśni?
Masz takie same kości. Wymontuj kości, potem wkładaj je pojedynczo i włącz komputer. Wadliwa pamięć wywali błąd. Ewentualnie uszkodzone gniazdo na kości pamięci.
Tak dumałem dumałem (co u mnie nie zdarza się często ;))
I wymyśliłem coś innego i w sumie prostego.
Mogę wrzucić na Yanka plik ISO softu do zainstalowania na penie (min 4GB)
Używam tego softu w sytuacjach awaryjnych.
Takie rozwiązanie dałoby odpowiedź czy chodzi o kompa czy o system.
I co ważne po odpaleniu kompa z pendrajwa można korzystać z Internetu oglądać filmy masz dostęp do plików i dysków itd..
nie bardzo chce mi się od nowa instalować (pozdro dla kumatych). Jak się nie minie to tak zrobię, na razie wyciągnąłem jedne RAM’y, zobaczymy czy to było przyczyną.