Windows

Witam szukam oryginalnej wersji Windowsa z naklejką, płytą i kluczem. Gdzie kupować żeby mi nie wcisnęli podróby i żeby nie zapłacić jak za zboże. Wersja nie jest ważna byle 64 bity.

Arek dopisz proszę jeszcze tylko jakiej WERSJI Windowsa szukasz😊 Uwierz mi że jest to ważne.

Najlepiej 7, ale każda późniejsza ma możliwość updradu do 10 więc to obojętne.

Z win7 może być problem, bo MS robi wszystko, aby nakłonić użytkowników do przesiadki na win10.

Win7 instalowany jest jeszcze tylko na komputerach po licencyjnych. I w firmach je dostarczających, próbował bym jakoś dorwać win7.

Jak uważacie to oryginał?

http://allegro.pl/windows-7-professional-64-bit-sp1-pl-fv-i6279972841.html

Powiem tak jeśli kupujesz na Allegro to patrz na ilość komentarzy i jakiego rodzaju, a jakby było coś nie zgodne z opisem aukcji to jak nie sprzedawca to samo Allegro odda ci kasę. Według mnie to oryginał.

@LordDino: Prawdopodobnie oryginał ale nie koniecznie legalny. Niestety jeśli chcesz mieć pewność że system będzie oryginalny i legalny to zostaje kupienie BOXa z dużego sklepu.

Więcej na ten temat: https://forum.dobreprogramy.pl/windows-881-legalnosc-kluczy-z-allegro-482945t.html

2 godziny temu, portals napisał:

Prawdopodobnie oryginał ale nie koniecznie legalny.

A dlaczego ? Wg MS (tyle, że teraz tego nie znajdę) do legalności systemu wystarczy posiadanie dwóch z trzech rzeczy :

1 oryginalnej płyty

2 COA

3 dowodu zakupu (paragon, faktura)

Ponieważ sprzedawca na tej aukcji wystawia faktury VAT, więc mamy wszystkie te 3 rzeczy.

Czyli można wnosić, że to oryginał, mogę po aukcji zadzwonić do MS i zapytać czy akurat ten jest oryginalny tak można?

Spytam i jak coś zwrócę gościowi mogę Go o tym poinformować.

To jaki jest oryginalny żeby nie kosztował 400-500 zl? Podajcie nr. na infolinię to się zapytam co musi być spełnione żeby był ok.

Telefon do działu obsługi Klienta
801 802 000 lub 22 594 19 99
w godzinach 9.00-18.00 w dni robocze.

1 polubienie

Dzięki ja obsługę 10 tylko znalazłem.

3 godziny temu, LordDino napisał:

To jaki jest oryginalny żeby nie kosztował 400-500 zl? Podajcie nr. na infolinię to się zapytam co musi być spełnione żeby był ok.

Niestety tyle kosztuje oryginalny system w wersji BOX raczej nie zmienisz tego.

20 godzin temu, apg2312 napisał:

A dlaczego ? Wg MS (tyle, że teraz tego nie znajdę) do legalności systemu wystarczy posiadanie dwóch z trzech rzeczy :

1 oryginalnej płyty

2 COA

3 dowodu zakupu (paragon, faktura)

Ponieważ sprzedawca na tej aukcji wystawia faktury VAT, więc mamy wszystkie te 3 rzeczy.

Tak jak kupisz nowego BOXa w sklepie. Z tego co mi wiadomo można też zgodnie z licencją odkupić BOXa od osoby która jest pierwszym właścicielem. Jednak OEM nie można sprzedawać wcale. Licencjonowanie Windows jest dość skomplikowane. Niestety nie możemy patrzeć na system jako płytkę i naklejkę tylko niestety jako umowę z MSem.

1 polubienie

Tym to ja bym się zbytnio nie przejmował, bo ewentualny problem miałby sprzedawca. Ja kupuję Windowsa w dobrej wierze, i dostaję wszystko, co jest potrzebne, łącznie z fakturą.

Zauważ też, że na tej aukcji wyraźnie pisze :

• stan: nowy

• rodzaj: OEM, klucz

oraz

W zestawie:

- Oryginalna płyta DVD z hologramem

- Oryginalna nowa naklejka z kluczem wolna od dedykacji

- Jest to pełna wersja polska

Więc nabywca może IMHO spać spokojnie.

1 polubienie

To do mnie przemawia, bo są spełnione wszystkie warunki, a kto to sprzedaje tu jest problem, bo nie Morele czy Komputronik tylko Stefan z Wypierdziulkowa Wielkiego.

13 godzin temu, LordDino napisał:

To do mnie przemawia, bo są spełnione wszystkie warunki, a kto to sprzedaje tu jest problem, bo nie Morele czy Komputronik tylko Stefan z Wypierdziulkowa Wielkiego.

Musisz wziąć też pod uwagę że ten klucz OEM może po prostu przestać po kilku instalacjach działać.

To dla mnie za dużo jak w promocji będzie to może kupię, mój siostrzeniec za niecałe 300 zł. wyrwał, bo promo była.

Jakby ktoś słyszał o promocji na Windowsy to jestem zainteresowany.

Nadal szukam oryginalnego Winodwsa jak ktoś coś słyszał to ja chętnie.

Życia ci braknie na to szukanie. Podsunięto Ci tyle propozycji, internet pęka w szwach od konkretnych ofert, a ty dalej szukasz? :thinking: Za free nie znajdziesz, kasę na “oryginał” trzeba wyłożyć. Tylko po co? :desert:

Tak postanowiłem na oryginał przeznaczyć ok. 400 zł., a chciałbym mieć oryginał, bo pracujemy w takich pracach, że dobrze by go było mieć(szczególnie moja żona).