Wioska kotów

Witam!

Ciekawy modzik, ale mam problem z wioską kotów. Po emisji wracam do niej a tu nie żyje połowa ważnych NPCów, bo wojskowi dokonali napadu, zginął Wilk, dziadek, Tolik, Żwawy, a najgorsze że i Stalin, ochroniarz Sida, przez co nie wejdę do niego. :frowning:

Wczytujesz save zanim wszyscy zginęli, bierzesz karabin w dłoń i za ojczyznę na posterunek

Dobrze jest też wcześniej wytłuc dziki z lewej strony drogi na posterunek, ale w czasie jak patrol dochodzi do posterunku, tak aby go nie sprowokować.

Te dziki ściągają na siebie patrol, uciekają w stronę wioski i następuje kontakt odległościowy wojsko-stalkerzy. No i mamy problem.

Jeśli Stalin blokuje wejście do bunkra to źle z nim zagadałeś na początku gry.

Dobra problem rozwiązany, dzięki za wskazówki, lecę dalej i mam wylot przy wejściu do DM, może ktoś miał?

FATAL ERROR   [error]Expression    : assertion failed [error]Function      :  [error]File          :  [error]Line          : 0 [error]Description   : ogse\_debug: check\_npc - npc\_net\_spawn hang \>\> obj:mil\_stalker0012 id: 15200 code: 12

Na moje oko coś chyba z debugowym czymś i jakimś NPC :c

Ale co to nie wiem :frowning:

Dobra restart pomógł, modzik z fajną fabułą, będą jakieś kłopoty to będę pisał

Sorry za double-posta, ale jest jakiś NPC który reperuje kombinezony? Sacharow, ziomek z Kordonu i Barman tylko broń, a znalazłem fajne egzo i już nic mnie nie chroni :frowning:

Witam, pierwszy post i pytanie bo jak otwieram mapownik ze schowka bywalca to mi do windowsa wywala, mam wersje 2.11 i spolszczenie 2.10(tylko to normalne ze po spolszczeniu gra ma wersje 2.09?) i ewentualnie jak to wina wersji to napiszcie jak zrobic wersje 2.12 po angielsku ale zeby mi NPC po rusku gadali a nie po angielsku.

FATAL ERROR

[error]Expression : assertion failed
[error]Function :
[error]File :
[error]Line : 0
[error]Description : called from CPP

@mietek1986 - Do spolszczenia 2.10 musi być wersja moda 2.10.

Gram sobie akurat w tego moda i naprawdę nie mam żadnych problemów. Gram w wersję Final 2.0 z kumulatywnym patchem 2.10, bo do niego jest spolszczenie.

Instalowałem tak -

1. Mod OGSE 0.6.9.3 Final 2.0

2. Patch kumulatywny 2.10

3. Polonizacja v 2.10

4. Dodatek by Romz v2.10 PL

Dobra, teraz jak przechodze z wysypiska do baru to gra sie niby laduje tylko po to by wywalić do windowsa z takim logiem

FATAL ERROR

[error]Expression : assertion failed
[error]Function :
[error]File :
[error]Line : 0
[error]Description : called from CPP

gram na wersji 2.10 i spolszczenie tez 2.10 i nadal jak otwieram teczke bywalca wywala, ale narazie dalem sobie spokoj z tym, ale to z barem troche boli =D

@mietek1986, Tu masz rozwiązanie Twojego problemu - Problem przy wejściu do Baru

W poście @gawrona jest rozwiązanie.

Jak chcesz, to podeślij mi zapis przed przejściem do Baru. Zobaczę u siebie.

SMOX dzieki wielkie, nie wiem jak tu sie dziekuje jeszcze, ale jak sie dowiem to nadrobie =D

d

A gdzie na tym dachu jest ten mapnik bo za cholerę nie mogę go znaleźć.

Dzięki

@pfirst, zerknij do tego Poradnika - https://stalkerteam.pl/topic/8518-ogse-old-good-stalker-evolution-0693-poradnik/

A Lisa to gdzie spotkam za torami, :slightly_smiling_face:

@pfirst - Powiększ pierwszego screena przy opisie otrzymania od niego zadania i przyjrzyj się temu, co jest naokoło okna dialogowego. W podstawki grałeś? Rusz głową.

Właśnie ze go tam nie ma niestety

30 minut temu, pfirst napisał:

Właśnie ze go tam nie ma niestety

Nie ma Lisa? Musi być. No chyba, że jak pierwszy raz przeszedłeś przez tory nie zastosowałeś się do wiadomości i nie pobiegłeś do niego. Mógł zginąć w walce z psami.