Testowałem różne antywirusy. Najlepszy (według mnie) był ESET Smart Security, niestety płatny. Z darmowych przypadł mi do gustu Comodo, dlatego, że nie jest upierdliwy i można go wyłączyć na czas gry. Nic nie wykrył.
Wiem, ale jak na razie, tylko raz mnie zawiódł i pozwolił przekierować na trudną do usunięcia “różowa stronkę”. Ale znalazłem podpowiedź jak usunąć i poszło sprawnie.
Od 10 lat używam AVASTA. Jak na darmowego antywirusa to jest nawet niezły. Pomógł mi podczas ataku na stronę banku. Dzwoniłem do banku i potwierdzili atak.
Testowałem różne antywirusy. Najlepszy (według mnie) był ESET Smart Security, niestety płatny. Z darmowych przypadł mi do gustu Comodo, dlatego, że nie jest upierdliwy i można go wyłączyć na czas gry. Nic nie wykrył.
Ja też używam Comodo i jestem bardzo z niego zadowolony.
A wiecie tak sobie myślę, że można by zrobić pewien myk. Zebrać kilka osób zrzucić się na np. Eseta na wersję dla kilku użytkowników i za kilkanaście zł. każdy by miał dobrego antywira.
Najmocniejsze były zawsze ESET i Kaspersky przy czym ESET był trochę gorszy ale nie potrzebował tak mocnego sprzętu jak Kaspersky.
Estet jest słaby i jak go miałem zawsze miałem jakiś syf w kompie typu malware albo jakieś rootkity, Potem miałem Kaspersky i prawie był ok tylko że wkurzały mnie reguły i to że ochrona przy uruchamianiu systemu potrafiła się ładować ponad minutę, teraz testuję Bit Defender Total Security 2016 i jestem jak dotąd zadowolony najbardziej, narazie mam 30 dniowego triala, ale na 100% kupię licencję.