Witamina na wypadanie rzeczy z plecaka

No i mam problem
skuszony namowami zdecydowałem się na solianke, niestety po instalacji zaczynam dorzucać dodatki
w momencie kiedy wrzucam dodatek na wypadanie rzeczy z plecaka po odpaleniu gry przed pokazaniem menu wywala mnie do pulpitu bez bugtrapa
Na 100% jest to wina tego addonu z innymi nie mam problemów.

Sprawdzę

sprawdzone i działają

• 21 artefaktów
  • brak limitu czasowego
  • auto zapis
  • nowy interfejs
  • nowe tekstury terenu, broni, dźwięki by portals
  • shadery max + wszystko co tylko można włączone
    nie wrzucałem fps fixa przy 55fps nie widzę potrzeby
    oraz nie wrzucałem “Witamina na problem z nazwą tekstury tacstońk” nie wiem do czego to i czy powinienem wrzucić
    wszystko hula jak ta lala niestety jak tylko wrzucę mod na wypadanie to mam kuku
    Ok. Dzięki Malaskas później sobie spróbuję na razie lecę pozwiedzać :face_with_tongue:
    Czyli z tego co zrozumiałem to rzeczy gubię jak naładuję za wiele
    wartośći 350 i 500 to w kg są?
    Jak tak to raczej nie potrzebuję się bawić, ostatnio jak miałem Solianke to witamina na plecak działała ok więc może ja coś nie bardzo ściągnąłem choć była w instalce więc nie wiem

Jeżeli potrzebujesz porządny dodatek na plecak to jest tutaj…DODATEK SPRAWDZONY Z DOPĄ DZIAŁA NA 100%

Jeżeli mamy problem z wypadaniem ekwipunku należy wprowadzić następujące zmiany… osobiście stosowałem bo wypadanie działa mi na nerwy..:face_with_tongue:

W katalogu script szukamy dwóch pozycji…plik ded_moroz, oraz plik drrr …

Edytujemy obydwa pliki i wstawiamy nowe wartości:

Jeżeli jest dla przykładu w oryginale:

local weight_normal = 350

local weight_max = 500

local items_dropped_max = 0

local weight_normal = 350 – normalny bazowy udźwig, poniżej którego nic nie wypada

local weight_max = 500 – waga plecaka, powyżej której zaczynają wypadać przedmioty

local items_dropped_max = 0 – maksymalna ilość przedmiotów wyrzucanych na raz

Edytujemy obydwa wymienione pliki, oraz wpisujemy w ostatniej linijce cyfrę …zero… i nic nie gubimy działa w 100%, nawet po przekroczeniu max. obciążenia.

Najpewniej ustawić parametry… w obydwu plikach…w sposób podany niżej i zapomnieć o wypadaniu przedmiotów.:

local weight_normal = 500

local weight_max = 500

local items_dropped_max = 0

@ macias13_84

U mnie ten patch na wypadanie też wywalał grę. Poza tym wywal jeszcze dodatek na 21 artów przy pasie - niepotrzebny, za bardzo ułatwia grę i psuje całą zabawę :grin:

Pozostałe dodatki są jak najbardziej OK.

Poza tym, to co mówiliśmy o Soliance, że jest o wiele bardziej stabilna w obecnej wersji, odnosi się do “czystej” jej postaci z Dopą + oczywiście polonizacja trurl’a razem z polskim akcentem :confused:

Wniosek prosty - Solianka nie lubi jak po Zonie biegają przerośnięte “PUDZIANY” :face_with_tongue:

nie wrzucałem “Witamina na problem z nazwą tekstury tacstońk” nie wiem do czego to i czy powinienem wrzucić

Ta witamina jest dodana do polonizacji, nawet nie musisz wiedzieć, że istnieje :face_with_tongue:

wszystko hula jak ta lala niestety jak tylko wrzucę mod na wypadanie to mam kuku

Bardzo jestem ciekaw, gdzie znalazłeś tę witaminę - w Pobieralni jej chyba nie ma… Tak czy inaczej sprawdziłem, że ta witamina miała dokładnie takie zmiany dokładnie w tych plikach jak pisał malakas. Nie mam pojęcia dlaczego robi ci problem,. Chyba że gdzieś znalazłeś tak starą, która jest jeszcze do wersji Soljanki bez dopy…

W każdym razie witamina na wypadanie którą ja używam nie powoduje żądnych problemów. Problem w tym, że ja stosuję swój własny pakiet witamin…

Jak pobrałem Soljanke to była w paczce pod tytułem Dodatki.
Nie ma to jak własne suple :grin: