World of Tanks

To tyle dobrze ,że nasi gracze stanowią duży kawałek tortu jeśli chodzi o wpływy z golda itd. Pamiętasz to ostatnio z eventem KV?

Co to są te Tiery? Bo wszyscy o tym mówią, a ja nic nie kumam.

Co racja, to racja. Ale co się dziwić. Białoruś, jaki ustrój, taka mentalność i to niestety czasem wyłazi z tej całej zachodniej pozy jaką przybrał WG.

Nie gram już od około 2 miesięcy. Zmęczenie materiału. Ale pamiętam sporo innych ciekawych “interwencji” i “eventów” made by WG.

PS. Tier = poziom technologiczny czołgu, obecnie jest ich 10 - gdzie 1 = czołg startowy, 10 = najmocniejsze maszyny z danego drzewka.

Mi się dobrze grało do ostatniego upgrada… Teraz jak pododawali te niszczyciele X tieru to człowiek jak sam takim nie kieruje to spieprza w podskokach bo jeden strzał zżera około 900 hp. Przed niszczycielami IX tieru czołg nie może się oprzeć a X to już jest armagedon :confused: A ja dalej boleje tym E-75 i już powolutku powolutku zbliżam się do E-100 :slight_smile: P.S. Nie żeby E-75 był złym czołgiem ale bez premium ciężko nabijać 160000 doświadczenia :wink:

Słuchaj, z tymi TD to tak na prawdę efekt psychologiczny… Tak naprawdę to takie super nie są, ale jak ktoś się tak ich boi to bardzo łatwo to wykorzystać. No I jedynym wartym uwagi jest Jagdpanzer E100 :smiley:

Po przeczytaniu chyba zaczne w to grać :slight_smile: pomożecie mi koledzy stalkerzy jak coś .

Ja tak na prawdę na początku gry to chciałem zdobyć Panther II ale po pewnej aktualizacji która pomieszała szyki w drzewku niemieckim bliżej mi było właśnie do E-100 niż do E-50 już wtedy :stuck_out_tongue:

Gra tnie mi sie na maxie gorzej niż stalker co może być przyczyną ? Gra tnie mi sie na maxie gorzej niż stalker co może być przyczyną ?

Oj lolex.. Wejdź w opcje w jak połączysz się z grą, zmniejsz ustawienia. Jakość tekstur na średnie/niskie. Antyaliasing wyłącz całkowicie. Jakość grafiki zmniejsz (ja mam na Własne) Zaawansowany post-proc. To opcje sprawią że gra będzie szybciej chodziła, lecz kosztem grafiki, gęstości trawy, cieni. Czasem lagi mogą wynikać z winy serwera ogólnego.

Gracie jeszcze w World of Tanks? Mam spory dylemat. Czy warto ulepszać na max Hetzera czy lepiej po zakupieniu dobrego działa i silnika zbierać cały exp na StuG III?

Ja gram nadal, męczę się 8 tierem niszczycieli francuskich, ale mniejsza.

A co do twojego pytania to powiem wprost - jak wolisz.  Hetzer to bardzo dobry czołg jak na swój tier, ja prócz Mausa nie brnąłem dalej w drzewko 3 Rzeszy, ale powiem ci że warto go mieć ulepszonego na maksa, potem go sprzedasz i już będziesz miał stuga. 

Zresztą.. Hetzera jako 4 tier często dobrze losuje w bitwach, z racji swojego działa i pancerza powinieneś rozwalać wszystkie czołgi z tego poziomu. 

1 polubienie

Dzięki za radę Agrael ;). W drzewku Rzeszy zamierzam dobrnąć do Jagdpantera i później Tigera Porsche oraz Tigera II. Potem przerzucam się na ruskich, ponieważ czytałem że mają później dość porządny sprzęt. No chyba, że w międzyczasie wyjdzie drzewko polskie o którym chodzą słuchy w internecie.

Powiem Ci tak: grałem każdą nacją X tierem, i najlepiej grało mi się amerykańskim T57 Heavy Tank. Niedość, że ma dobry pancerz to jest szybki i ma magazynek a działo mocne. To jest takjakby Bat Chatillon 25 t tylko że z lepszym pancerzem.

Sedoro, a Chińczykami też grałeś? Czy jest jakaś różnica w walce na przykład T-34 a Type T-34?

Grałem T-34 i jest bardzi słabe, nawet na ful wykoksane. X tiery chińczyków to ten cięzki jest fajny, coś jak ruski tylko żwawszy. Najlepiej zrób tak: poczekaj aż będą testy nowej wersji i sobie pograj. Ściągasz innego klienta WoT, po angielsku, logujesz się na swoje konto, i możesz grać do woli ponieważ wszystko co tu zrobisz nie zapisuje się na normanej grze, a dodatkowo dostajesz 100mln expa i kasy. Jedyny minus to długie kolejki no i wszyscy latają na gold ammo.

Edit: Nazywa się to Community Test.

1 polubienie

Dzięki za info. Od razu napiszę, że w ten weekend jest możliwość zdobycia x5 więcej expa w pierwszej bitwie a do tego można testować 8.4

Jeżeli chodzi o chińczyków to doszedłem do Type 58, mam zamiar rozwijać te drzewko do czołgu średniego 121, dalej pomyślę. Jeżeli chodzi o Typ T-34 to bardzo przeciętny czołg, jest dość słaby jeżeli chodzi o pancerz bo większość czołgów go bezproblemowo przebija, na plus jest mobilność bo działo  to identyczne co ma ruski T-34, a.. i dobrze zarabia jak na czołg nie premiowy. 

Typ 58 szybko przeładowuje, mobilny, działo też dobre. Ale co z  tego jak znów mamy papier jako pancerz. 

Chińczycy jak dotąd.. moim zdaniem słabo się spisują. 

No staty meda X chinoli to są najlepsze. Co mogę poradzić jak coś robisz to na początku rób jedną nację, bardzo dużo wspólnych części jest. I nie ma stwierdzenia, że ta albo ta nacja jest najlepsza jest błędne. Wszystko zależy od tego czego się oczekuje od czołgu.

Witam szanownych kolegów jak byście mieli chwilkę wolną i odrobinę chęci to oddajcie swój głos na golden joistick

http://worldoftanks.eu/pl/news/46/golden-joystick-vote/

Z góry dzięki, jak napiszecie, że oddaliście głos nagrodzę to plusem.

Już kiedyś oddawałem głos, mogę i tym razem chociaż przestałem grać w WOT.

1 polubienie