Jestem prawie na finiszu. Moda oceniam jako bardzo dobrego złodzieja czasu. Zbyt wciągający, trudny, i powiem wam ze jak go skończę to do Stalkera wrócę za kwartał albo dalej. Teraz nadrobię zaległości w innych grach. Ostatnio trochę ich wyszło. To jest moja ocena, a co Wy o tym modzie sądzicie? Tylko szczerze.
Wrażenia z gry …Nie wiem czy znajdzie się jeszcze jeden taki mod jak ten, który potrafi tak wciągnąć gracza w swoją fabułę.
Na pewno trudno będzie znaleźć coś, co będzie można porównać z Soljanką. Tak naprawdę to właśnie trudność gry jest jej atutem. Mod jest bardzo dobry i można wybaczyć te kilka błędów, które spotkać można po drodze. Swięta racja Piotr131 to doskonały zlodziej czasu…![]()
Trzeba bardzo lubić Zonę by nie stracić do niego cierpliwości, ale trochę nerwów to mała cena za taką świetną zabawę.
Porównując podstawkę i samego moda od razu widać ,że to co znamy z podstawki to jedynie kropla w morzu całej Soljanki.
Jeden z kolegów na forum opisał go jako …mistrzostwo świata ..i w pełni mogę się z nim zgodzić.
Pozostaje tylko czekać na pełne otwarcie nowych lokacji..Zatonu ..Jupitera i pozostałych znanych z ostatniej części…
Sądząc po tej solance jeżeli wyjdzie cały mod z kompletem lokacji biorę miesiąc urlopu, karton relanium a rodzinę wysyłam na wczasy.
Relanium na pewno się przyda, miesiąc urlopu też…![]()
Tak jak piszesz będzie kawał wielkiej gry do przejścia. Nie ma teraz już takich produkcji ,bo musieliby pakować po 3 płyty do pudełka.
Miejmy nadzieje ,że miesiąc wystarczy… Sama gra jest bardzo ,bardzo wciągająca…
Sa tacy, co graja ‘od lat’ przechodząc Soljanke po kilka razy w rożny sposób, albo tak jak ja , grając z doskoku i za każdym dopełnieniem czy zmiana zaczynają od początku
. Ale się nie zrażam. Najdalej doszedłem do Bariery na MW ale jestem bardzo ciekawy co jest dalej, zwłaszcza pamiętając wiele kwestii z tłumaczenia. W każdym razie nie wyrywam do przodu ale staram się sumiennie wypełniać wszystkie zadania. Chwilowo zająłem się Tajnymi Ścieżkami w które gra się miodnie, bo wypadów prawie wcale a i ładuje się błyskawicznie w porównaniu z Soljanką. Ale i tu doszedłem dopiero do MW poprzez ATP. W tym samym miejscu przewałem grę w Zew Monolitu i jestem ciekaw co dalej.
Jest to zdecydowanie najlepszy mod do STALKERa. Poraża wręcz swoją złożonością i przeplataniem się różnych wątków. Godny polecenia każdemu szanującemu się fanowi Zony.
Trudno nie zgodzić się z faktem, że nie robią już teraz tak złożonych gier, a dzieje się tak dlatego, bo wszechobecny jest pęd za zyskiem. Gdyby Solianka wyszła jako oficjalny dodatek, to pewnie podzielili by ją na 5 DLC ![]()
Obecnie przeszedłem tak z 80% Solianki starając się wypełniać wszystkie kwesty (no może z wyjątkiem tych cyklicznych) i mogę stwierdzić z całą stanowczością, że zabawa jest przednia i ani na chwilę nie nudzi się ![]()
Myślę, że najlepszą rekomendacją dla Solianki jest to, że kupiłem sobie Fallout: New Vegas, COD - Black Ops i najnowszego Medala, a nawet ich jeszcze nie zainstalowałem, nie mówiąc o odpaleniu ![]()
Solianka jest humorzasta, często wywala do pulpitu, ale wiernemu graczowi wynagradza to po tysiąckroć
.
A na wszelkie problemy pomaga Forum i jego Stalkerzy ![]()
Grałem we wszystkie zwykłe części STALKERA mnóstwo razy i zawsze uważałem je za świetne gry ![]()
Dopiero niedawno dowiedziałem się o Soljance i od pierwszego momentu stwierdziłem że to jest TO![]()
Uwielbiam trudne gry a ostatnie superprodukcje jak np;CoD czy MH to służą tylko do przebiegania nie ma już w nich żadnej ciekawej fabuły:s
Grałem W Mas Effect 2 i Dragon Age ale Soljanka bije je na głowę fabułą i możliwością kombinowania ![]()
Jedyna gra w którą można było tak pograć to Gothic 3 z Quest Pack ,ale nawet tam takiego zagrożenia nie było ![]()
Dawno temu wydano grę (Hidden and Dangerus 2) myślę że twórcy Stalkera oraz Soljanki dobrze się z nią zapoznali ![]()
Podsumowując gram od 8 lat ale takiej perły to pewnie i za następne 8 lat nie spotkam ![]()
Mam wszystko pobrane co trzeba a czekam na zmiane sprzetu aby zainstalować moda, wtedy napisze moje wrażenia.