Wsk-94

W modzie Tajna Droga występuje niezwykła broń którą można kupić tylko u handlarza Antykwariusza w DM. Broń jest uniwersalna i tak zabójcza że żadna inna nie dorównuje jej w tym modzie.

Zwracam się z wielką prośbą do Mechaników znających się na tworzeniu modyfikacji o przyjrzeniu się tematowi.

Moja prośba to stworzenie mini moda “WSK-94” dodającego tą broń do wszystkich innych dowolnych modyfikacji Cienia Czarnobyla, jeśli to możliwe to także do modów pozostałych dwóch podstawek.

2 polubienia

Dla mnie ta broń to lekka przesada była :grin: Mod jest dużo łatwiejszy. Kolesie w egzo padają na 1 strzał w rękę :face_with_tongue:

Nie da się zrobić nowej broni żeby działała z każdym modem. Kwestia łączenia configów, tekstur ikon itp.

Mod na SAMO VSK w załączniku

Do samodzielnego połączenia do każdego moda, i dodania do handlarza. Wersja najbardziej przyjazna innym modom.

vsk94-spaces.ru.7z

3 polubienia

:grin: Najmocniejsze mutanty to pół magazynka najmocniejszej amunicji. Idealna do OP-2. Może przesada, ale… :grin:

2 minuty temu, MonoLityczny napisał:

Nie da się zrobić nowej broni żeby działała z każdym modem. Kwestia łączenia configów, tekstur ikon itp.

Mod na SAMO VSK w załączniku

Do samodzielnego połączenia do każdego moda, i dodania do handlarza. Wersja najbardziej przyjazna innym modom.

vsk94-spaces.ru.7z

Wielkie dzięki @MonoLityczny!!!

Spoko. Należy tylko to połączyć. To jest dodać odniesienia do configu w weapons.ltx + dodać broń do handlarzy…

Możesz łopatologicznie? :grin: Nie jestem w tych klockach za dobry bo się nie znam na tym. Będę wdzięczny.

Jak ktoś niecierpliwy, to może od razu na start, do - character_desc_general.

:relieved_face: Proszę o instrukcję do modzika jeśli można. Pozostaje także kwestia dodania do niej ammo u handlarza bo co z giwery bez amunicji.

Ammo to zwykłe 9x39 dostępne u Barmana. Jutro napiszę wieczorem co i jak, dzisiaj nie czuję się na siłach

1 polubienie

Dziękuję bardzo!

Można ją też znaleźć, mnie się tak udało w rudym lesie. Zostawiłem sobie z ciekawości mini gun który dostajemy za zadanie na arty u handlarza na atp, ten to dopiero wymiata, normalny żniwiarz śmierci. Ciężkie cholerstwo ale npc w egzo padają jak muchy przy dotknięciu spustu, można by drzewa ścinać gdyby gra na to pozwalała.

1 polubienie

ja to tam nie wiem ale co do wsk 94 to może od razu pokombinować moda na Sztyleta z trylogii apokalipsa, po co się rozdrabniać :grin:

Pisownia.. - Agrael.

@pacjent1972 Więc, jak dodać tą broń czy nie? Dla mnie to chwila roboty, tylko jaką i do kogo oraz konfigi. Resztę zrobię :slightly_smiling_face:

5 godzin temu, Junx napisał:

@pacjent1972 Więc, jak dodać tą broń czy nie? Dla mnie to chwila roboty, tylko jaką i do kogo oraz konfigi. Resztę zrobię :slightly_smiling_face:

@Monolityczny już się tym zajął, dzisiaj dokończy dzieła. Dziękuję @Junx. Napisałem do Was obu, na wszelki wypadek :).

1 polubienie

Dobra a robi się to tak.

Wrzucamy ten szajs do moda w którym chcemy mieć WSK.

Otwieramy plik weapons.ltx i wklejamy odwołanie do pliku naszej broni. Aby to zrobić wystarczy dodać to pod inkludami takimi jak np. w_g36.ltx itp…

Odwołanie: w_vsk94.ltx

Pozostało nam dodać jedynie ikonkę do pliku dds i podać w configu współrzędne ikonki w przeciwnym wypadku ikona WSK będzie niezbyt zachęcająca.

Jest alternatywa. Szukamy pliku unique_items.ltxi kopiujemy współrzędne ikonki od AS-Wała ulepszonego.

Ostatnia rzecz to dodanie broni do handlarzy…

1 polubienie

Jeśli nie ogarnę :wink: to będę pisał do Ciebie na PW. Dzięki @MonoLityczny!

No i jak, ogarnąłeś? Bo ja bym nie ogarnął.

Poradnik ze ST - [Tutorial] Dodawanie nowych broni

Poradnik od konkurencji, ale bardzo dobry i kompletny, są tam odniesienia do traderów itd. Korzystałem z niego dodając Zastawę do Oblivion Lost Remake - LINK

Tutaj tworzenie ikon przedmiotów - [Tutorial] - Tworzenie ikon przedmiotów

Nawiasem mówiąc jest na forum dział - Warsztat Modera, a w nim Tutoriale i Poradniki Ogólne, warto tam czasem zajrzeć.

2 polubienia

18 godzin temu, gawron napisał:

No i jak, ogarnąłeś? Bo ja bym nie ogarnął.

Poradnik ze ST - [Tutorial] Dodawanie nowych broni

Poradnik od konkurencji, ale bardzo dobry i kompletny, są tam odniesienia do traderów itd. Korzystałem z niego dodając Zastawę do Oblivion Lost Remake - LINK

Tutaj tworzenie ikon przedmiotów - [Tutorial] - Tworzenie ikon przedmiotów

Nawiasem mówiąc jest na forum dział - Warsztat Modera, a w nim Tutoriale i Poradniki Ogólne, warto tam czasem zajrzeć.

Póki co kończę TD, jak zacznę coś kolejnego do SoC-a to spróbuje się pobawić z tą WSK-ą. Nigdy tego nie robiłem więc stan może być opłakany. :slightly_smiling_face:

Dasz radę, tylko potrzeba cierpliwości.