Dziś pokażę Wam, jak zmienić rzeczy, które są na sprzedaż u handlarzy, jak zwiększyć ich ilość. Posłużę się plikiem handlarza Czystego Nieba. Jak w każdej modyfikacji, należy wypakować pliki, program do tego potrzebny znajduje się kilka tematów niżej.
Zaczynamy od rozpakowania plików, zgodnie z Readme.
TYLKO? Wiesz, nie będziesz miał spisu handlarzy, tylko frakcji. Będzie to obowiązywało prawdopodobnie dla wszystkich handlarzy danych frakcji.
P.S Można dodać, aby sprzedawali pendrive’y :->
chodzi mi o te foldery, które trzeba stworzyć i tam wrzucić te zmienione pliki .ltx. W modyfikacjach w CC trzeba wrzucać to do “STALKER\gamedata\config\misc”.
Jeszcze raz dzięki za porady. Teraz jak pozmieniałem, to bugi już nie przeszkadzają tak bardzo. Udało mi się nawet nieźle zmodyfikować kombinezony można teraz biegać w Exosceletonie
**Ale gamedata, a unpacked, poza tym, że spełniają tę samą rolę, mają inną nazwę! A właściwie, to się wyraziłem źle. Chodzi mi o to, że nie pisałem, że w CS jest folder gamedata**
Edit:
**Jeszcze gorzej. Gamedata, jako rozpakowane - chodziło mi o to, nie o folder służący temu, aby gra widziała modyfikacje. Tu się zgadzam. Należy utworzyć gamedatę, i podaną ścieżkę z wykonanej modyfikacji, i wkleić plik(i). Tu się zgadzam.**
Ciekawa sprawa. Nie wiem czy jest to zasługą tego, że źle pozmieniałem wartości czy nie, ale Skillflint trzyma w łapach teraz Dragunova, a nie tak jak zawsze TRs 301 czy GP 37.
[ Dodano: 2009-01-04, 21:35 ]
Elvis, jesteś mistrzem. Działa wszystko poprawnie, są giwery i naboje. Wystarczyło pogrzebać, okazało się, że jednak źle zmieniłem w .ltx, ale teraz już wiem co. Filippo23, nie wiem czy w CN rzeczywiście jest taka lokalizacja "Clear Sky\gamedata\configs\misc\trade ", ale w CC powinna być taka jak podał Elvis, czyli zamiast configs - config.
Też kiedyś miałem takie problemy, po prostu zrób to od nowa i powinno działać. W tym wypadku rób to z dokładnością. W pliku trade_freedom.ltx mogą być nieco inne linijki, ale jak znasz troszeczkę angielski, to się połapiesz.
Rzeczywiście, na podstawie trade_freedom.ltx mniejwięcej się to pokrywa, po wykonaniu misji zmieniają się pewne przedmioty. Czyli nie skopałem zmian w pliku. A zatem coś źle zrobiłem w kopiowaniu, tworzeniu folderów itp. Tylko, że nie wiem jak to ma wyglądać w Cieniu Czarnobyla.
fajnie wiedzieć :-> Ale czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki dotyczące jak to wszystko sprawnie pozmieniać w Cieniu Czarnobyla? Bo jest tam kilka bugów (wkurzających) i może pewne modyfikacje sprostują niedokładności Gry