Wyjscie z X-18 i prof. Plojmar

Witam !

Taki problem ! Jestem na poligonie doświadczalnym- wykonuję zadanie:

Zbadać przejścia miedzy podziemnymi laboratoriami.

znaleźć przejście z podziemi do lab X16 ---- zakończone

znaleźć przejście do Czerwonego kołchozu ------ zakończone

znaleźć przejście do X-10 ------zakończone

znaleźć przejście do X-18 ------zakończone

znaleźć kod cyfrowy do drzwi -------zakończone

odkodować drzwi -------zakończone

wrócić do Pułkownika Brouna

Wychodzę z Lab X-18 przejściem w tunelu i idę do Pułkownika. Nie mogę tam dotrzeć, ponieważ część (nie wszyscy ! ? ) zmieniła nastawienie na wróg. Również Prof. Plojmar też zmienił nastawienie na wróg. No i ginę za każdym. Czy to normalne ? Prof. był przyjaźnie nastawiony, nawet dał lekarstwo a tu takie coś !

Jak odpowiem ogniem to wszyscy zmieniają nastawienie i wszyscy wrogami.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie w którym dokładnie momencie NPC zmieniają nastawienie. Jeśli masz wcześniejsze sejwy to posprawdzaj i graj od momentu kiedy jeszcze nie są wrogo nastawieni.

Witam !

Już wiem co źle  zrobiłem. 

Jak przechodziłem przejściami przez kolejne laby , to w ostatnim labie  X-18, tam gdzie wcześniej urzędował prof. Plojmar siedzą skulone -unieruchomione “terminatory?”

poczęstowałem je ołowiem i to stąd ta zmiana nastawienia Prof. Plojmara i innych. ( ciekawe dlaczego? )

Wczytałem sejwy sprzed wyprawy po labach i zostawiłem ich w spokoju. Wszystko było w porządku !!

Teraz idę dalej !!

Pozdrowienia

I  doszłem do końca moda. Mod bardzo ciekawy .  Trzeba pamiętać  co robiłeś i czytacz notatki.

Transmutacje kryształów, Amuletów i Strażników uczą cierpliwości i silnej woli.

W Martwym Mieście   kolorowe anomalie  OK!

Tylko w sarkofagu poziom wytrzymałości przeciwników i ich celność bardzo duża. (mnóstwo !!! razy poległem zanim dotarłem do celu).