Wykrzaczenie

@Piesek

Aktualizowałeś Direct X i Microsoft Visual C++?

Spróbuj usunąć plik user.ltx. Specjalistą nie jestem, ale log wskazuje na problem z brakiem pamięci.

32 minuty temu, Piesek napisał(a):

chyba ze ktoś zrobił by folder do pobrania ze wszystkimi swoimi plikami?

Mod spakowany to ze 20gb, ja bym ewentualnie pobrał z innego źródła dla sprawdzenia ale jakby link był walnięty to w przypadku tego moda raczej by ludzie dali znać. Chyba, że jakieś problemy u ciebie podczas pobierania.

Ps. A w ogóle jakie parametry kompa? Nie jakiś przedpotopowy? :smirking_face: A nie ważne widzę kartę w logu :smiling_face:

1 polubienie

36 minut temu, tom3kb napisał(a):

Mod spakowany to ze 20gb, ja bym ewentualnie pobrał z innego źródła dla sprawdzenia ale jakby link był walnięty to w przypadku tego moda raczej by ludzie dali znać. Chyba, że jakieś problemy u ciebie podczas pobierania.

Ps. A w ogóle jakie parametry kompa? Nie jakiś przedpotopowy? :smirking_face: A nie ważne widzę kartę w logu :smiling_face:

Komp niedawno kupiony parametry wysokie

sprawdze metode kolegi z góry

42 minuty temu, Agrael napisał(a):

@Piesek

Aktualizowałeś Direct X i Microsoft Visual C++?

Spróbuj usunąć plik user.ltx. Specjalistą nie jestem, ale log wskazuje na problem z brakiem pamięci.

Gdzie znajde ten plik?

@Piesek

W internecie.

Direct X, Microsoft Visual C++.

Miałeś jakieś problemy podczas pobierania? Nie przerwało Ci gdzieś pobierania plików?

15 godzin temu, Ignachinio napisał(a):

Miałeś jakieś problemy podczas pobierania? Nie przerwało Ci gdzieś pobierania plików?

Nic , Jedyne co szlo nie tak to wolny internet

19 godzin temu, tom3kb napisał(a):

Podobno jesteś czarodziejem

Gre mam po polsku , ale strikte nazwy postaci po rusku , jest jakiś fix do tego?

Same nazwy nie są aż tak ważne bo pamieć robi swoje , ale nie wykrzaczy mi się to w żaden sposób?

Teoretycznie nie powinno, co najwyżej będziesz mógł trafić na ruskie opisy zadań które będziesz posiadał.

@Piesek jak zacząłeś grać po rusku to po wczytaniu zapisu jak wrzuciłeś spolszczenie ci goście, z którymi gadałeś będą mieli ruskie ksywy.

Zacznij nową grę i zobacz czy wtedy wszyscy mają przetłumaczone ksywki.

6 minut temu, tom3kb napisał(a):

@Piesek jak zacząłeś grać po rusku to po wczytaniu zapisu jak wrzuciłeś spolszczenie ci goście, z którymi gadałeś będą mieli ruskie ksywy.

Zacznij nową grę i zobacz czy wtedy wszyscy mają przetłumaczone ksywki.

Po próbie resetu znów wyskakuje błąd XD

Spróbuje zrobić Reinstall , Jeszcze jakieś porady?

@Piesek, narazie reinstall, a potem porady

@Piesek Jeśli chodzi o tłumaczenie PL i wg. ciebie błędy …nie wyważajmy otwartych drzwi . Zajrzyj tutaj Błędy w spolszczeniu OP-2.2 , czytałeś :white_question_mark::white_question_mark: polecam komentarz @Hobby w szczególności foto folderów gry.

A w kwestii errorów

1. Stalkery mają to do siebie , że nie wybaczają małej pojemności pamięci. A ja tu słyszę na twoich filmikach …co ty tam puszczasz jednocześnie ? audiobooki , youtubę ??? To nie przejdzie. Tak się nie bawimy.

Pozamykaj wszystkie zbędne apki w ’ Menadżer zadań ’ Windowsa. Co jakiś czas ręcznie kasuj najstarsze save gry ( przedtem zrób gdzieś ich kopię ) Ile masz RAM’u ?

( i jeszcze dodatkowo ile GB masz wolnego miejsca na dysku C ? ( dla instalacji tego moda powinno to być ca. 60GB to b.ważne )

1. Log txt może wskazywać na nie odczytanie jednego z plików przez silnik gry, potrzebnych do uruchomienia. Silnik szuka linii , której nie ma. I tu PATRZ to co napisałem jako pierwsze …spolszczenie !
1 polubienie

Kiedyś czytałem że opka nie powinno instalować się prosto na dysk c lub do folderu pliki programów. Najlepiej zrobić parę podfolderów np. C:\Nowy folder\Nowy folder2\ i czasami jest też problem jak są krzaczki w ścieżce pliku zamiast cyrylicy. Najlepiej w ogóle to byłoby zainstalować na dysk d a nie c jak masz.

1 polubienie

Po Pobraniu moda , Patcha i spolszczenia wywala mi taki błąd przy odpalaniu XR , Jakies pomysły?

W dniu 22.05.2024 o 15:41, Dr_Sztychowka napisał(a):

Kiedyś czytałem że opka nie powinno instalować się prosto na dysk c lub do folderu pliki programów. Najlepiej zrobić parę podfolderów np. C:\Nowy folder\Nowy folder2\ i czasami jest też problem jak są krzaczki w ścieżce pliku zamiast cyrylicy. Najlepiej w ogóle to byłoby zainstalować na dysk d a nie c jak masz.

NIiestety ja mam tlyko jeden dysk m2 , Wieć nie mam innej opcji niż instalować na dysk systemowy C

Staram sie nie dawać modów do programfiles

@Piesek A dlaczego odpalasz moda z pliku XR a nie ze skrótu, który mod tworzy na pulpicie podczas instalacji?

A jeśli dalej będzie problem. spróbuj instalacji samego moda bez patchy i patrz czy wtedy zadziała, a dopiero wtedy dodaj patch i spolszczenie.

7 minut temu, wariat napisał(a):

@Piesek A dlaczego odpalasz moda z pliku XR a nie ze skrótu, który mod tworzy na pulpicie podczas instalacji?

A jeśli dalej będzie problem. spróbuj instalacji samego moda bez patchy i patrz czy wtedy zadziała, a dopiero wtedy dodaj patch i spolszczenie.

Zawsze odpalałem przez XR z folderu

Gdy odpalam przez skrót na pulpicie , gra mi sie odpala , ale w 800x600 , po rusku , nie moge ustawić języka PL ani French , tyllko ENG

6 minut temu, Piesek napisał(a):

Gdy odpalam przez skrót na pulpicie , gra mi sie odpala , ale w 800x600 , po rusku , nie moge ustawić języka PL ani French , tyllko ENG

A to ciekawe, bo gra nawet bez patchy ma język polski (polonizacja z wersji 2.1) i w opcjach bez problemu można to zmienić. A po wgraniu patcha i oficjalnego spolszczenia tym bardziej.

Spoiler

5 minut temu, wariat napisał(a):

A to ciekawe, bo gra nawet bez patchy ma język polski (polonizacja z wersji 2.1) i w opcjach bez problemu można to zmienić. A po wgraniu patcha i oficjalnego spolszczenia tym bardziej.

Pokaż ukrytą zawartość

Teraz nie ważne czy przez Folder czy skrot na pulpicie , efekt jest jednakowy

@Piesek A to się zrobiło na czystym modzie czy dodałeś już patch i spolszczenie? I ten screen za wiele nie mówi więc najlepiej zapodaj loga z folder moda/userdata/logs.

5 minut temu, wariat napisał(a):

@Piesek A to się zrobiło na czystym modzie czy dodałeś już patch i spolszczenie? I ten screen za wiele nie mówi więc najlepiej zapodaj loga z folder moda/userdata/logs.

Masz logi i bina

Całosc już z patchem i spolszczeniem

@Piesek Jeśli ktoś Cię prosi o loga, to albo pierwszy log z folderu ( u Ciebie o nazwie xray_filip) podajesz w poście jako załącznik albo otwierasz go choćby notatnikiem, zjeżdżasz na sam dół i jeśli przy końcu występuje fraza FATAL ERROR to zaznaczasz wszystko co jest po tej frazie i to wklejasz w posta.

No to teraz wychodzi na to że patch albo spolszczenie powodują błąd, jeżeli czysty mod normalnie się uruchamiał.