W momencie gdy uruchomie mózg i rzeczony mózg zabija naukowców gra mi się zacina i nie mogę nic zrobić. Próbowałem wczytywania sejwa jednak to nic nie dało, wie ktoś może jak rozwiązać ten problem?
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : script_engine.cpp
[error]Line : 75
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …e.r. - lost alpha\gamedata\scripts\xr_effects.script:2142: attempt to index local ‘inv_box’ (a nil value)
Zapis przed akcją z mózgiem, potem wejdź w opcje i daj na niskie ustawienia + oświetlenie statyczne, zapisz, wgraj i teraz spróbuj czy ci wywali.
Potem możesz wrócić do poprzednich ustawień.
Niestety to nic nie dało, zacieło w tym samym momencie. Po logu widać że to błąd skryptu, ale nie znalazłem nigdzie w internecie odpowiedzi na ten temat
Witam. Pytanko, jakie robisz zapisy, szybki F5 czy manualne? Spróbuj tego: Cofnij się na inną lokację najlepiej z zapisu ręcznego bądź autozapisu. Potem wróć na tą lokację z błędem ale przed nią zrób zapis ręczny. Możesz wczytać dwa lub trzy razy, najpierw ręczny potem auto i jeszcze raz. Nie zalecane jest quick save w modach najlepiej ręczne albo auto które zawsze są ok. Pozdro.
Witam. Pytanko, jakie robisz zapisy, szybki F5 czy manualne? Spróbuj tego: Cofnij się na inną lokację najlepiej z zapisu ręcznego bądź autozapisu. Potem wróć na tą lokację z błędem ale przed nią zrób zapis ręczny. Możesz wczytać dwa lub trzy razy, najpierw ręczny potem auto i jeszcze raz. Nie zalecane jest quick save w modach najlepiej ręczne albo auto które zawsze są ok. Pozdro.
Wpisz “przepełnienie stosu” w Google i tam jest opis tego. Jeśli nie dasz rady to ogarnąć, to na naszym forum są bardziej ode mnie obkuci i dadzą stosowne podpowiedzi. Zaznaczam - to nie musi być tą przyczyną Twoich nieszczęść z grą.
Masz za mało pamięci przeznaczonej na moda i moda wywala na pulpit - bolączka starych/słabych komputerów gdy kolejny twórca wymyśli sobie 10000 odcieni zieleni zamiast kolejny dodatek do fajnej fabuły.
Obniż co możesz w “osiągnięciach” (konfiguracja) moda i jak nie dasz rady to odpuść.
usunąłem większość zapisów zostawiając tylko quicksave, autosave i ostatnie twarde zapisy, ponadto zmniejszyłem ustawienia na najniższe (wszystkie suwaki na lewo) ale niestety nic to nie pomogło.
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : script_engine.cpp
[error]Line : 75
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …e.r. - lost alpha\gamedata\scripts\xr_effects.script:2142: attempt to index local ‘inv_box’ (a nil value)