No niestety polonizacja robi jednak lekkie problemy. Wywala na starcie . Wina leży po stronie pliku trade_trader.ltx i folderu weapons. Po ich usunięciu gra odpala bez problemu. Niestety nie mogę się dostać do zródła wiec nie mam jak sprawdzić co jest w rosyjskiej wersji plików. Extraktor tego nie rusza No i bez loga.
Nie będę grał w tego moda (może kiedyś) na początku wszystko jest ok. Jedyne co zauważyłem to przekłamanie nazwy tego strażnika Sidorowicza ale to musiałaby ktoś z tłumaczy pochylić się nad aktualizacją tłumaczenia. do wersji 2.11 trzeba by byłoby sprawdzić nazwy własne NPC bo ten strażnik powinien nazywać się Stalin no i jeszcze gość w kapeluszu
Dialogi są ok. przynajmniej w pierwszych zadaniach. Resztę musicie sprawdzić we własnym zakresie.
@Buber - ja skasowałem nie wypakowując, bo nie było potrzeby, ale jeżeli ktoś chce się pobawić to proszę:
Pliki OGSE 0.6.9.3. FINAL wypakowujemy następująco:
przykładowo - plik gamedata.db_xpatch przemianowujemy na gamedata.db
odpalamy ten UNPACKER: unpacker_rus.exe - wskazujemy plik źródłowy i ścieżkę docelową.
W identyczny sposób postępujemy ze wszystkimi, pamiętając o kolejności wypakowywania do tego samego folderu - na koniec nakładamy na powstały katalog ten o nazwie gamedata z zawartymi plikami poprawek / polonizacji.
Dzięki @Cichy. Zdążyłem już wyczaić na modDB unpacker do OGSE , ale jeśli to nie kłopot wrzuciłbyś ten patch 2.11 do tematu , nie mam tam konta.
EDIT. No więc problemem w trade_trader.ltx jest zdublowany wpis inv_ruck = 5, 1, gdy zmieniłem go na wpn_awm ;NO TRADE z oryginalnego , poszło.
Co do katalogu weapons nie bardzo wiem co nie działało, ale po wyrzuceniu tego katalogu, wklejeniu oryginalnego i dopiero na niego nałożeniu katalogu weapons ze spolszczeniem , odpaliło.
Buber pisał coś o zmianie w pliku trade_trader.ltx wpisu inv_ruck= 5, 1, na wpn_awm. Tylko że ja nie mam takiego wpisu. Może ktoś jeszcze ma tego moda na kompie, to prosiłbym, jeśli to możliwe o przesłanie tego pliku trade_trader.ltx, chyba że, ktoś zna prostszy sposób na naprawę tego błędu