Witam mam problem przy przejściu z lokacji Wschodnia Prypeć do Jupitera wyrzuca mnie za każdym razem do pulpitu. Log błędu jest dla mnie koszmarem bo otwieram go notatnikiem a tam jakieś dziwne znaki i nie mogę go tu wkleić. Może coś doradzicie?
Plik z logiem musisz otworzyć zaraz po wylocie, bez wznawiania gry. Dopóki ma rozszerzenie .log.
Zrób sobie wcześniej na pulpicie nowy dokument tekstowy, otwórz loga i skopiuj do niego sam dół pliku od Fatal Error do końca. Zapisz dokument i wtedy możesz bez problemu Fatal Error wstawić do posta ( do ramki “Kod” ! Takie znaczki <> nad oknem odpowiedzi )
Jak wyrzuci cię na pulpit to otwórz notatnik i użyj komendy wklej. Powinien ci się zapisać log błędu. Jeśli nie to tu masz dokładną instrukcję jak taki log zdobyć http://stalkerteam.pl/topic/4789-gdzie-i-jak-odczytujemy-log-bledu/
*```
FATAL ERROR
[error]Expression : Ran out of memory
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp
[error]Line : 356
[error]Description : D3DXCreateTextureFromFileInMemoryEx ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), D3DX_DEFAULT,D3DX_DEFAULT, IMG.MipLevels,0, IMG.Format, D3DPOOL_SYSTEMMEM, D3DX_DEFAULT, D3DX_DEFAULT, 0,&IMG,0, &T_sysmem )
[error]Arguments : d:program filesthqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatatexturesarsenal_modcrosshairswpn_crosshair_01.dds
Taki mam log błędu
Wygląda, że brakuje ci lub masz uszkodzoną teksturę celownika. Sprawdź w katalogu gamedata / textures / arsenal_mod / crosshairs czy masz teksturę o nazwie wpn_crosshair_01.dds
[error]Exp[b][/b]ression : Ran out of memory
To typowe dla słabych komputerów. Brak pamięci RAM lub zasobów sprzętowych. Jeżeli grasz na dynamicznym oświetleniu to przestaw na statyczne i ustaw odpowiedni plik wymiany.
Ja obstawiam, że akurat na tą teksturę nie starczyło już RAMu i dlatego wywaliło ![]()
Następnym razem może trafić na inny plik ![]()
Sprawdź w katalogu gamedata / textures / arsenal_mod / crosshairs czy masz teksturę o nazwie wpn_crosshair_01.dds
T en plik jest to już nie wiem co jest grane, oświetlenie mam też ustawione na statyczne