Zamierzam zrobić mały upgrade PC’ta, chcę dołożyć 16 GB ramu(2x8) i wymienić kartę graficzną(myślałem o GTX 970), najlepiej by było gdyby dało rade wybrać coś z RTV EURO AGD(dlatego że jest to najbliższy tego typu sklep w okolicy).
Jakby co moja płyta główna to MSI H61M-P20(G3)(MS-7788)
Teraz jestem poza domem. Mechanicy chyva jeszcze śpią. Jak wrócę to ci coś wybiorę. Podaj miejscowość w.której jest sklep. Chociaż chyba takie sklepy ramu nie sprzedaja a grafiki czasami. Wrócę to napiszę co i jak.
Ponieważ w zakładce “kompatybilność” są tylko procesory, to zakładam, że nie powinno być problemów z pamięcią.
Co do karty owszem, możesz kupić GTX 970, tyle tylko, że nie widzę w tym sensu. Za mniejsze pieniądze możesz kupić GTX 1060, która jest lepszą i co ważne nowszą kartą.
Z Intel Core i5-3340S GTX 970, a tym bardziej GTX 1060 będzie się nudzić. Z drugiej strony lepsze to, niż ma pracować na 120% możliwości
Poza tym, zawsze można zmienić procesor na lepszy - i5-2550K, i5-3570K lub lepiej coś z i7 : i7-3770K, i7-2600K, i7-2700K. Specjalnie podałem procki z K, bo można je jeszcze podkręcić.
Więc wybieramy w budżecie do 1500 zł NOWĄ kartę graficzną i NOWY (16 GB) Ram, tak?
Mam nadzieję że masz dobre chłodzenie, ponieważ twoja płyta ma bardzo słabiutką sekcję zasilania bez radiatorów i warto byłoby zbić trochę jej temperatury wydajnym chłodzeniem CPU.