Wyposażenie

Orientuje się ktoś co trzeba zrobić, żeby w COP założyć tłumik do AK74 ? Ewentualnie jakiś mod na to ?

Może głupie pytanie, ale czy masz broń w slocie?

Jeśli grasz w czysty COP, to polecam Ci tego moda (lin poniżej), zmienia tylko dźwięki i animacje broni, naprawdę warto.

https://cloud.mail.ru/public/F6KS/5QrDjTQ2e

1 polubienie

Tak, broń w slocie mam :grin:

Modzik fajny, ale mi chodzi tylko o ten tłumik :confused: I zaznaczę, że zależy mi aby grać na podstawce, więc żadne mody typu AO czy jakiekolwiek inne mody, które dodają masę broni lub zmieniają fabułę nie wchodzą w grę.

@mlkv1835 - Czy po dostarczeniu narzędzi Kardanowi lub trochę później Azotowi, nie można udoskonalić tego karabinu na zakładanie tłumika? Ja już rozwiązań z podstawki nie pamiętam. Ale skoro można w modach opartych na ZP, w których broni nie zmieniano, to tym bardziej w podstawce.

A tak na wszelki wypadek, jeśli nie wiesz gdzie narzędzi szukać:

https://www.youtube.com/watch?v=W_Mr4_Kcj_8

:tada:

3 godziny temu, mlkv1835 napisał:

chodzi tylko o ten tłumik

Już nie pamiętałem, więc musiałem sprawdzić u techników. Z narzędziami czy bez żaden nie pomoże GG w zamontowaniu tłumika. W pliku konfiguracyjnym tłumik i celownik mają status = 0, o ile celownik po ulepszeniu broni da się zamontować, to już z tłumikiem nie ma takiej możliwości (nie ma takiego ulepszenia).

Jeśli chcesz montować i zdejmować tłumik na AK 74, wrzuć poniższy plik do gamedata/configs/weapons.

w_ak74.ltx

1 polubienie

Wszystko działa ;D tylko teraz gra nie potrafi sobie wytłumaczyć jak powinna wyglądać ikona AK z tłumikiem, więc ikona w Ekwipunku jest zrobiona z kawałka chleba, połowy lornetki i chyba z ćwiartki detektora :face_with_tongue:

@mlkv1835 - Aby tłumik się wyświetlał prawidłowo, musiałby jeszcze zostać zmieniony plik z teksturami wyposażenia. Ten co jest w grze, nie ma tłumika, więc nie ma skąd wziąć obrazu.

3 godziny temu, mlkv1835 napisał:

tylko teraz gra nie potrafi sobie wytłumaczyć jak powinna wyglądać ikona AK z tłumikiem, więc ikona w Ekwipunku jest zrobiona z kawałka chleba, połowy lornetki i chyba z ćwiartki detektora

Moja gra wszystko jakoś sobie wytłumaczyła, bo po zaaplikowaniu tylko i wyłącznie pliku AK-74, który można pobrać nieco wyżej, tłumik w każdym miejscu wygląda jak… tłumik.

Spoiler

No cóż. Jednym działa od razu, ale już sobie z tym poradziłem. Icon editor sobie wgrałem i zmieniłem ikonkę, także już jest gites. Pozdrawiam i dzięki za pliczek @gawron

1 polubienie