mam problem z wywalaniem do pulpitu. Niestety sam nie mogę znaleść rozwiązania temu też zwracam się do Was.
Mianowicie jak wracam z magazynów wojskowych do baru, już po przejściu do lokacji i przebiegnięciu kilkanastu metrów wywala mnie do pulpitu. W logach brak info o fatal error wiec nie wiem czego szukać. Mam spolszczone COC 1.4.22 oraz AO 3.1 i kilka pomniejszych modów np na celownik. Może wam uda się mi pomóc bo mi już brak pomysłów. Dzięki z góry.
Paczka zawiera katalog bin i database.
Zrób kopię swoich katalogów bin i database kopię w bezpieczne miejsce i wypakuj do folderu z grą tą paczkę ze zgodą na nadpisanie plików
jeśli to nie pomoże usuń bin i database skopiuj z powrotem swoje katalogi z katalogu z grą i ponownie wypakuj paczkę tym razem bez zamiany plików.
Dzięki za info spróbowałem tego, lecz nic z tego.. Problem dalej wstępuje. przeinstalowałem wszystko razem z modami i dalej wywala..
Zauważyłem że jak zacznę nową grę to narazie działa, tak więc problem nie rozwiązany lecz temat porzucam.
błąd dotyczy braku pamięci. Zmniejsz ustawienia graficzne, ewentualnie rozdzielczość i rodzaj renderowanego oświetlenia, a następnie wejdź ponownie na Cmentarzysko Pojazdów.
Jak masz np skrót do CoCka na pulpicie, którym uruchamiasz moda to klikasz na nim prawym myszy, wchodzisz w właściwości i dopisujesz to w linijce/okienku:
Nie wiem, jakie masz obycie z modami do stalkera, bo nie zawsze krótki pobyt na forum, to brak wiedzy. Ale tak na wszelki wypadek, to powiem.
W wielu modach sygnalizacja braku pamięci, nie jest zależna od ilości RAM. To informacja, że mod ma problem z plikiem wymiany. To ten, który ustawiasz w systemie. Mody często mają taki brak optymalizacji, który nie pozwala na wymianę plików w nim się znajdujących. Rozwiązaniem, nawet przy 8 czy 16 GB RAM, jest jego zwiększenie. Nie ma jakiejś reguły o ile lub do ile GB. To trzeba do moda dobrać doświadczalnie. Bo im większy plik wymiany, tym dłużej trwa ładowanie zapisów, wczytywanie nowych tekstur przy zmianie lokacji. Czasem nawet bardzo długo. Więc trzeba z tym powiększaniem być ostrożnym.
Mogą też pomóc komendy w skrócie pulpitowym, jak ten zaproponowany Ci -noprefetch. Takich skrótów dotyczących różnych problemów jest sporo. Wygoogluj je sobie, lub znajdź temat na forum i zapoznaj się do czego służą. Są bardzo przydatne.
Bracie Stalkerze dziękuje za radę Ale tak jak pisał komenda mi pomogła i ciesze się bardzo, iż Stalkerska brać miał czas i ochotę pomóc młodemu
Dodam jeszcze rozwiązanie w razie problemu z eskortą naukowców na Bagnach przy próbie zakończenia Questa - trzeba zrobić szybki save w miejscu zakończenia questy i szybki load i powinno zaskoczyć opcja dialogowa (źrodło :
Ja jestem kondotier, a Nestor u mnie, to jak u Ciebie Gość w Zonie. Tyle tylko, że to nie czas w zonie spędzony, ale w realnym życiu uczynił mnie Nestorem. Kolor mojego zarostu, naprawdę jest taki jak na awatarze.