(mój przekład)Przedstawiamy Państwu ekskluzywny wywiad z forum stalker-uc.ru z reżyserem i dyrektorem jednego z najciekawszych projektów dla stalkera w 2017 roku: film “FOTOGRAF”.
Agent ochrony sił pokojowych, przydomek Fotograf, przybywa do strefy, aby zapobiec globalnej katastrofie.
Nowy film będzie na podstawie gry, a nie na jej motywach.
… w filmie, który zobaczysz będzie tylko to, co jest w grze. Wszystkie wydarzenia z filmu nie są sprzeczne z grą, ale
tylko ją uzupełniają. Data premiery zostanie ogłoszona na końcu Października.
No, no. Robi wrażenie. Jedyne czego mogę się czepić, to ten gostek w bunkrze przypominający osiedlowego żula. @vidkunsen mógłbyś wrzucić foto jak wyglądałeś w dniu wypłaty?
(Релиз художественного фильма “Ф.О.Т.О.Г.Р.А.Ф.” состоится 20 февраля 2018 года. Под релизом понимается то, что с этой указанной выше даты начнутся его закрытые показы в кинотеатре г.Ростова-на-Дону и на международных кинофестивалях. Фильм будет выложен в общий доступ на канале Youtybe 20 октября 2018 года) -
Czyli w skrócie: film się ukaże 20.02.2018 w kinie w Rostowie nad Donem a na youtube 20.10 2018 będzie ogólnie dostępny.
11 marca w centrum kinowym „Wielkie” (ros. Большой, adres ul. Czerwonoarmistów 105, Rostów nad Donem, Rosja) odbyła się zamknięta premiera thrillera sci-fi „F.O.T.O.G.R.A.F.” w reżyserii Maxima Faszczenki, opartego na motywach znanej modyfikacji do Cienia Czarnobyla. Poniżej krótkie wideo z tego wydarzenia:
Swoją drogą, jak widać, nie trzeba holyłudzkich asów filmowych i milionowego dolarowego budżetu, by stworzyć ciekawą i oddającą realia Zony historię. Naprawdę jestem pod wrażeniem.