Tytuł oryginalny: Через периметр к мечте: Пролог
Platforma: Cień Czarnobyla (repack - wersja samodzielna)
Data premiery: 31.08.2023 r., 23.08.2024 r. (najnowsza wersja)
Autor: incognitomonkey
Śr. długość rozgrywki: ok 3 godzin
OPIS:
Spoiler
Za perymetr do marzeń: Prolog to krótka modyfikacja fabularna bazująca na platformie Cienia Czarnobyla i wykorzystująca zmodyfikowany silnik OGSR - całość historii rozgrywa się na zmienionym Kordonie. Projekt oferuje także zmiany graficzne, nową paczkę broni i voice-over.
Cechy moda:
- nowa fabuła,
- zmiany graficzne,
- licznie zmiany na Kordonie,
- voice-over.
Od autora:
Spoiler
Dawno temu, w 2016 roku, zrealizowaliśmy niniejszy projekt. Był to projekt ambitny, który z wielu powodów nie mógł zostać ukończony. Brakowało nam wiedzy i specjalistów, ale plany były imponujące.
W tym czasie została wydana niedokończona wersja, w której znalazły się dwie lokacje - Kordon, wątpliwej jakości oraz buildowskie Wysypisko, na którym nie było zadań. Kordon pod względem questów również nie został ukończony.
I tak w zeszłym roku natknąłem się na , zdecydowałem, że ten mod można potraktować jako bazę. W latach 2018-2019 już myślałem o próbie dokończenia go. Wymieniłem florę na Kordonie, usunąłem trochę bzdur i tyle. Biorąc Kordon za podstawę, udało mi się zakończyć prace w ciągu miesiąca.
I oto przez cały rok przeprowadziłem dużą aktualizację. Obejmowała ona globalną rewizję na wszystkich frontach, poprawę grafiki, dokonanie dalszych zmian na Kordonie, przetłumaczenie moda na dwa języki i tak dalej, i tak dalej.
Co z tego wyszło - oceńcie sami, a ja mam przyjemność wam go zaprezentować
Podziękowania:
Spoiler
Przede wszystkim dziękuję tym, którzy są wymienieni w napisach końcowych. Bez was ów premiera nie miałoby miejsca. Tutaj wymienię kilka osób z opisami, ponieważ w napisach końcowych wyjaśnienia nie wyglądają zbyt najlepiej.
- Слесарь 6 разряда:
Dziękuję za odpowiedź w sprawie zebrania ekipy do podłożenia głosów postaciom w rosyjskiej wersji.
- xrSimpodin:
Za świetny silnik i osobiste zmiany w nim.
- Proche:
Za wiele godzin spędzonych przy testach Kordonu.
- justrainy:
Za modele domów.
- Podziękowania również dla autorów projektów, których zasoby zostały wykorzystane:
, , , .
PORADY:
Spoiler
Wskazówki dot. rozgrywki:
- Nie należy zabijać bandytów na ATP.
GALERIA:
INSTALACJA:
Spoiler
Zalecana kolejność instalacji:
- Modyfikacja jest w formie samodzielnej gry (tzw. repack). Wystarczy rozpakować pobrane archiwum (najlepiej poza partycję systemową i katalogi Program Files) i grać.
- Należy pobrać zawartość archiwum, uruchomić plik .exe, wybrać żądany język i zainstalować modyfikację.
LINKI DO POBRANIA: