Zabij 3 super dziki,artefakt błona lub kryształ,Granatnik dla pietrenko

Mam następujące problemy i byłbym wdzięczny za pomoc:
1.Zadanie dla kolejowych stalkerów.Mam zabić 3 superdziki,1 zabiłem ale kolejnych dwóch nie ma kilka razy wczytywałem grę i nic.Szukałem po całej dziczy nawet z bioradarem i kopytem jednego z tych dzików na pasie i i tak nic
2.Potrzebuje znaleźć 2 artefakty błona lub 1 kryształ bo w zamian za te artefakty barman wyśle przesyłkę dla Salomona.Prosił bym o lokalizacje tych artefaktów.
3.Gdy idę do bazy wolności aby pogadać z strażnikiem zbrojowni to strażnika tam nie ma.Więc sam sobie otworzyłem zbrojownie(kudkę odstrzeliłem karabinem),lecz granatnika i tak tam nie ma.
A i jeszcze przy okazji.Byłem u informatora aby dowiedzieć się o położeniu schowka Siemieckiego.I w zamian za gorący kryształ dostał bym tę informacje.Ale że znalazłem wszystkie części mapy to już nie potrzebuje tych informacji.Lecz zadanie nadal jest w PDA.Nie chciałbym mieć nie wykonanych zadań więc prosiłbym o lokazlizacje gorącego krzyształu.Dodam iż próbowałem zamienić go za pomocą recepty ale zamiast gorącego kryształu tworzy mi się koci łeb.

1. Spróbuj wyjsc na inna lokacje i wrócić to może dziki się zespawnują
  2. Artefakty można znaleźć- miejsca są losowe albo samemu zrobić
    3.Poszukaj łatki na to w temacie o TŚ2-
    Małe usprawnienia Tajnych ścieżek 2
  3. Z tym Goracym Kryształęm musisz próbować do skutku- w końcu się zrobi

ok.To 3 i 4 problem rozwiązany.Ale jeśli chodzi o 2 to czy tak chociaż pi razy w jakiej lokalizacji szukać tych artefaktów lub w jakim miejscu.
A 1 no to cóż robiłem tak wiele razy wychodziłem wchodziłem i nic.Przeszedłem następne z 20 zadań wracając regularnie do dziczy a tych dwóch superdzików żaden ślad.

Szukaj w anomaliach artów albo spróbuj zrobić- sprawdź w PDA, może masz recepty, miejsce pojawiania się artów jest z tego co pamiętam losowe.
Z tym drugim mówisz ,że już zrobiłeś sporo zadań raczej ,więc nie ma sensu wracać do sejwa sprzed dzików.Sprawdź w poradniku czy będzie to miało jakiś wpływ na fabułę, nie pamiętam czy było to zadanie poboczne czy główne.

To było poboczne ale wiesz jest to od kolejowych stalkerów a dopóki nie wykonam u nich tego zadania to nie odkryje mi się miejsce gdzie są te anomalie i dużo artefaktów w Dolinie Mroku.Bo dopiero po tym zadaniu jest następne za które nagroda to lokalizacja tego miejsca.

To jeśli chcesz zdobyć te artefakty w Dolinie Mroku, musisz chyba cofnąć do sejwa sprzed dzików.
Teraz wiesz na przyszłość, że tego typu questy trzeba zaliczać od razu, a jeśli wystąpi jakiś błąd to trzeba cofnąć i próbować jeszcze raz, bo odkładanie na później zadań nie jest dobrym pomysłem.

Dobra.W każdym bądź razie dzięki.