Zakład utylizacji odpadków

Czy jest jakaś możliwość przechwycenia informacji z obozu najemników z Zakładu utylizacji bez zabijania najemników? Bo już mnie krew powoli zalewa :face_with_tongue:

Tak ma, ale grając pierwszy raz tego questa o tym nie wiemy który najemnik ma PDA, wiemy to zatem dopiero po przeszukaniu wszystkich ciał

Kazdy najemnik w egzo ma pda.

Ja tez tak robię w każdym Stalkerze i zawsze mam masę kasy może to nie ładnie ale lubię jak na wsio mnie stać po prostu. Koniec offa :-/

A jak po cichaczu zabijesz nie tych co trzeba, namęczysz się sprawdzisz oba ciała a tu lipa nie ma PDA, bo niby skąd ta pewność ze ci których zabijesz bronią z tłumikiem mają PDA. Z takim podejściem, ale po co to można każdy quest tak traktować ale po co ja mam szukać np tych narzędzi technik jak chce niech ruszy dupę i sam sobie szuka.

Nie chodzi tu o kasę za PDA, tylko myślałem, że będzie chociaż jedna misja w pełni “stealth”, tzn. wchodzisz po cichu, wykradasz dane z laptopa, później cicho za pomocą broni z tłumikiem lub noża załatwiasz tych z PDA i również po cichu opuszczasz kompleks, a reszta najemników zostaje z opuszczonymi gaciami. :grin: Tak dla zwiększenia smaczku gry, która i tak jest wielka.
A artefakty zbieram :grin: więc też nie narzekam na brak gotówki. Tak tylko pytam, bo lubię znać wszelkie możliwe opcje, zwłaszcza w Stalkerze, gdzie można daną sytuację rozwiązać na dowolny sposób i każdy będzie względnie dobry.
“Stalkerowanie” jest solą tej gry :slightly_smiling_face: Jednak nie wszyscy to rozumieją np. mój kumpel, który biega z każdą bronią do handlarza choćby miał zarobić na niej chociaż “kopiejkę” :slightly_smiling_face:

Powiem ci jedno.
Grę przechodzę 3 raz. Nie wykonałem zadania z najemnikami, mogę je wykonać, ale po co, nie byłem jeszcze w Prypeci, grupa czeka w wieży, a mam już 91 tysięcy rubli. Mogę mieć o wiele więcej. Skąd mam tyle kasy? Wystarczy, że zrobię parę rundek z detektorem po skupiskach anomalii i mam dużo artefaktów. Mogę dać ci screena z ilością artefaktów zebranych po jednym wypadzie. W skrytce mam po jednym artefakcie każdego rodzaju. Brakuje mi ok 3-4 artefaktów do zebrania wszystkich. Gdybym zabrał to co mam do Brody miałbym około 200 tysięcy rubli. Płaci on o wiele wyższą cenę za poszukiwany przez niego artefakt niż inni sprzedawcy.
Ty się przejmujesz 2-3 PDA wartymi 3000 rubli. A teraz zrób sobie rozliczenie, ile zapłacisz za apteczki i bandaże, bo chciałeś pokonać trudny oddział. Teraz dodaj za to koszty amunicji i naprawy kombinezonu. Łącznie wyjdzie ci około 3000 rubli, w sam raz za PDA. Więc po co ci to? Stracisz więcej czasu, który mógłbyś poświęcić poszukiwaniu artefaktów. Za jeden dostałbyś więcej, niż za PDA.

No tak, a jak zrobić żeby mieć ich PDA co powiesz, facet wyskakuj z palmtopa bo jak nie to ci wpakuje kulkę w łeb. Z założenia Sowy ten quest miał niby być takim cichym załatwieniem sprawy, ale chłopaki zaczeli strzelać schowałem się za murkiem i odpowiedziałem tym samym tak wyszło

Ja przeszedłem bez zużywania ani jednej apteczki i bez zabijania ani jednego najemnika, a jak teraz tam chce podejść, to mówią, że to nie miejsce dla mnie.

Zgadza się najlepiej z dystansu ze snajperki, ale chciałem zrobić to tak jak mówił Sowa, czyli bez zbytniego hałasu. I okazało się, że tylko dojść do laptopa się da po cichu, a potem mimo drugiego niby wyjścia kanałami i tak się wywiązuje regularna bitwa.

To zadanie trzeba zrobić tak po prostu z dystansu najemników wybijać nie wchodzić na teren zakładu tylko po kolei ich wykańczać ja tak zrobiłem wtedy jest ciekawiej :face_with_tongue: nie starać się nie wzbudzać alarmu bo to i tak nic nie da bo i tak zaczną strzelać

Ale wtedy tracisz 1000 za kazde pda, ktore maja goscie w egzosach.

Dzieki za podpowiedź. Punkt dla Ciebie. Ale mimo wszystko nie dało się przejść bez wzbudzania alarmu.

Jest.
Z tyłu budynku są takie rury. Można do nich wejść po drabince, wskakujesz do dziury i idziesz rurą, wyjście jest tuż przy laptopie, wyskakujesz, bierzesz laptopa i spieprzasz już przez obóz najemników.