Ja pamiętam jak u mnie Cień Czarnobyla nie miał wpisu w rejestrze i nie moglem zainstalować patcha ale poradziłem sobie z tym. Może będę mógł ci pomóc ale to dopiero jutro…bo dzisiaj nie mam dostępu do komputera na którym jest gra
A co ty za moda chcesz instalować? Najczęściej mimo, ze jest postać instalatora to możesz go wypakować / zainstalować do osobnego folderu. Wtedy otrzymaną gamedatę przenosisz do folderu z grą i finał, grasz. Chyba , że jakiegoś ripa z torrentów ściągnąłeś.
Dokładnie tak jak mówisz Kobal ja tak robiłem jak miałem ten sam problem.Wypakowałem wtedy instalator patcha programem.UniExtractor (czy jakoś tak) i pliki włożyłem do folderu bin.Wszystko ładnie działało.
Start / rozpocznij w… wpisujemy RegEdit i odpalamy edytor rejestru. W lewej kolumnie jet katalog HKEY_LOCAL_MACHINE, dalej kat. SOFTWARE i w nim dane wszystkich programów. Mam coś takigo: GSC Game World i dalej STALKER-COP-KEYS a w nim License i Settings. Za nic nie mogę skopiować zawarości tych katalogów. Pozostałe części Stalkera też mają tam wpisy.