Zew Prypeci Czarny Stalker III

STALKER: Zew Prypeci - Czarny Stalker III

Autor: DOOMLORD

Rok wydania: 2012

Język interfejsu: rosyjski

Język dialogów: rosyjski

Rozmiar: 2,7 Gb

W Zew Prypeci - Czarny Stalker III, znacznie poprawiono atmosferę gry, poprzez rozszerzenie fabuły, dodając nowe zadania i bardziej szczegółowe tekstury, co znacznie poprawiło grafikę, a także dodanie nowych potworów, anomalii, broni, itp., oraz dodanie nowych odgłosów. W Zonie kończy się wiosna i jest początek lata.

Właściwości Czarny Stalker III:

• Nowe misje (48).

• Nowi NPC (33).

• Dodano na lokacjach wiele anomalii.

• Na lokacjach dodatkowe potwory i ugrupowania.

• Wzmocniono potwory, które poruszają się teraz szybciej.

• Zmieniono właściwości medykamentów, wzmacniaczy, posiłku.

• W grze ustawiono inny kąt widzenia (FOV)

• Dodano napój o nowych właściwościach, wskazane jest łączenie w stosowaniu różnych leków, przez co można uzyskać ciekawe efekty.

• Całkowicie zmienione (wzmocnione) dźwięki kul.

• Zrównoważony system handlowy, teraz opłaca się zbierać broń, naprawiać i sprzedawać – będzie to opłacalne.

• Nowy wygląd wszystkich broni.

• Poprawiono tekstury ziemi, roślinności i drzew, zwiększając kontrast i szczegółowość. Roślinność i warunki pogodowe wzorowano na podstawie środowiska naturalnego, jakie panują z końcem wiosny i początkiem lata.

• Potwory: zmodyfikowano ich zachowanie na wielu lokacjach, dodano im siłę, przez co zadają większe obrażenia.

• Poprawiono odgłosy niektórych potworów (bardziej realistyczne i nasilone).

• Poprawiono właściwości i ulepszanie pancerza, każdy kombinezon teraz ma swoje wady i zalety.

• Zmieniono zużycie pancerza, granaty rozrywają trafionych, anomalie drą i pala słabe kombinezony. W związku z tym podniesiono cenę dobrych pancerzy i ich modernizacji. Egzoszkielety są bardzo drogie, ale warte swojej ceny.

• Zmieniono właściwości artefaktów: pojawiły się mocne artefakty i też takie, co pozwalają przejść anomalię w słabszych kombinezonach.

• Dodano wypadanie przedmiotów ze zwłok, i choć rzadko, ale można trafić na artefakt.

• Dodano kilka historii, więc nie przegap dokumentów.

• Na lokacjach trafiają się snajperzy Monolitu, ich wykrycie jest trudne. Więc się nie zdziw, jak GG na odkrytym terenie, zostanie zabity jednym strzałem w głowę.

• System uszkodzeń i obrażeń - hardcore. NPC i GG giną od jednego strzału i uderzenia łapą stwora (w zależności od pancerza). Tyczy się to też mutantów. W trakcie wykonywania zadań, trzeba obserwować NPC, oni też mogą ginąć od odniesionych ran.

• Ulepszony detektor “Svarog” można kupić bezpośrednio na Jupiterze. Jeśli masz wystarczająco dużo pieniędzy i szczęścia.

• Dodano kontrast i kolorowe siatki w celownikach. Działają równie dobrze w półmroku, w ciemności, jak i w ciągu dnia. Każda broń ma swój indywidualny celownik.

Instalacja:

1. Uruchomić setup.exe.

2. Postępować zgodnie z instrukcją.

3. Grać (uruchamiać z pulpitu).

Link:

http://www.mediapapa…-2012ruspc.html

Screeny:

4 polubienia

Trochę mam mieszane uczucia. Czarny Stalker 3 ? Ale nikt nie słyszał o 1 i 2. Witaminka? Czyźby ten mod był od razu z Zewem Prypeci? Oby się to nie okazał kolejny zmutowany SGM. Marudzę, ale rosjanie wypuszczają takie rzeczy masowo. Biorą jakiegoś rozbudowanego moda, jak SGM na przykład, integrują go z podstawką, zmieniają parę pierdółek, dodają jakąś krzykliwą nazwę i nowa gra z uniwersum stalkera ląduje na targowisku a potem na torrentach.

Ale w opisie twardo stoi 48 nowych misji. Po zainstalowaniu, tworzy się Zew Prypeci z gamedatą. Wrzuciłem tego moda (tylko jego) do polskiej podstawki i mam spolszczone to co trzeba, ale chyba (bo jeszcze nie uszedłem daleko, bo sporo mutantów i anomalii nie pozwala na szybkie poruszanie się po terenie) minus tekst z gamedaty moda. Grafika piękna, gra płynna, szybko się wczytuje, rewelka. Sądzę, że warty mod grania, ale to rzecz gustu. Nie należy się lękać nowych modów, tylko z powodu, że nikt ich nie testował. Ktoś to musi rozpoznać, bo samo się nie zrobi. Polecam, nie tylko z powodu, że to mój post.

Oczywiście że należy wstawiać nowe mody…po to mamy forum. Poszukamy opinii o tym modzie, a filmy z poprzednich części są na YT. Mam wrażenie że opisy tego moda miałem już w rękach bo utkwił mi w pamięci autor.

Metek, wystarczy, że wejdziesz do katalogu tekst. Jeżeli nazwy plików będą się zaczynały od SGM to jest to tegoż moda mutacja, jeśli nie to mamy coś nowego.

Nie pamiętam na którym rosyjskim forum czytałem że ten autor lubuje się w plagiatach. Forum chyba bojewoj narod, na sto procent nie potrafie odpowiedzieć.

@kobal, czy chodzi Ci o to, że jak otworzę np. folder text i plik tekstowy w nim ma taką nazwę: st_dialogs_zaton, czy np. jak otworzę ten dialogs i w nim początek jest taki: <?xml version="1.0" encoding="windows-1251" ?>
Nie widzę tam nigdzie SGM , czy czegoś innego.
Ps. Dzięki komuś za poukładanie posta.

We wszystkich SGMach nazwy plików tekstowych zaczynają się od SGM. Na przykład SGM_xml_dialogs.xml, albo SGM_descr_weapons.xml itp, itd. Skoro nie ma tam nic takiego to wygląda, że to nie zapożyczenie a coś całkiem nowego.

Jeśli nie ma chętnych do testowania nowego moda to ja bardzo chętnie to zrobię nie boję się nowych wyzwań i mogę iść na całość. Jeśli to jest pod Zew to może być coś ciekawego i wartego grania. A ja zwykle mówię że kto nie ryzykuje ten nie ma. Pozdrawiam.

Kobal powiem tobie tak z tego co widziałem to ten czrny stalker 3 to jakaś nowa odmiana moda. Jest dużo kolorowy kraj obraz bardzo dużo anomali wszelakiego gatunku, nie których nawet nie widać, co utrudnia znacznie granie. Pancerze szybko się niszczą i masa mutantów. Ja bym powiedział że są chyba wszystkie dostępne. Zacznę grę na dobre to będę was tu informował i od czasu do czasu wrzucę jakieś foto z gry.

2 polubienia

Jest chociaż jakieś zangielszczenie tego moda?

@jajcarz, na dzień dzisiejszy mamy tylko rus. Może za jakiś czas zrobi ktoś tłumaczenie tego moda pl, ale na razie mi nic nie wiadomo. Teraz przymierzamy się do spolszczenia Dream Reader The Forbidden Zone i trzeba czekać.

Trochę mam mieszane uczucia. Czarny Stalker 3 ? Ale nikt nie słyszał o 1 i 2. Witaminka? Czyźby ten mod był od razu z Zewem Prypeci? Oby się to nie okazał kolejny zmutowany SGM. Marudzę, ale rosjanie wypuszczają takie rzeczy masowo. Biorą jakiegoś rozbudowanego moda, jak SGM na przykład, integrują go z podstawką, zmieniają parę pierdółek, dodają jakąś krzykliwą nazwę i nowa gra z uniwersum stalkera ląduje na targowisku a potem na torrentach.

Sorki za takie odświeżanie, ale muszę się przyczepić: Na “grafice” (nie sprawdzałem strony “macierzystej”, jeżeli tak to przepraszam podwójnie) z tytułem moda jest napisane STALKER III Czarny stalker, czyli chodzi najprawdopodbniej o to, że CoP jest III częścią stalkera, a nie że Czarny Stalker jest III wersją moda czy coś…

Teoretycznie to trzecia wersja moda. Na YT jest masa filmów. Można porównać opisy obydwu modów.

Link…http://rutor.org/torrent/115685/s.t.a.l.k.e.r-zov-pripjati-chjornyj-stalker-2-2011-pc