Złota Kula

No bo widzisz @kazik, Złota Kula, to kapryśny mod. U jednych działa bez problemu, a u innych nie. Podejrzewam, że nie bez znaczenia jest posiadany komputer i ogólna sprawność systemu. I nie chodzi mi o to, że komp powinien być jakiś wypasiony. Na moim “staruszku” grałem w miarę bez problemów. Chociaż mod działał bez przycięć na wysokich ustawieniach i dynamicznym oświetleniu, to dopiero zejście na oświetlenie statyczne zapewniło mi bezproblemową grę.

3 polubienia

@kazik nie rezygnuj proszę pochopnie z tej nietuzinkowej produkcji. Może któryś z kolegów poratowałby cię jednak zapisem gry?

1 polubienie

Spokojnie jeszcze powalczę i został mi jeszcze jeden pomysł do sprawdzenia ale muszę najpierw iść na Shella po czteropak dla spokojności :blush:
Mi też szkoda bo wiem, że takie mody nieczęsto się pojawiają no nic dam znać czy przy sposobie Cichego poszło.

Sorry za post pod postem ale…

Z Jurą wysadzamy płyty blokujące wejście do podziemia. Uszkodziło mi kilka zapisów więc poszedłem troszkę inaczej. Załatwiłem sprawę w głównym budynku Agropromu. Na parterze jest perfidna anomalia - ale można ją oszukać - trzeba poczekać aż kula podjedzie do góry i wtedy na kuckach śmignąć pod ścianą - taką radę znalazłem na AP-PRO.RU. Przy obszukanym ciele była podpowiedź, ze by dostać się na górę musimy uruchomić windę. znalazłem w skrzynce za garażem. Dostajemy się na dach, tam strzelamy do zjawiska w koło którego stoją naukowcy i wojsko. Jeden przeżywa - pomagamy mu i na dole zabijamy pijawkę. Zszedłem z Jurijem do podziemia

Może ktoś mi wytłumaczy z polskiego na nasze jak to rozumieć bo nie chciałbym znowu mieć parę godzin grania w plecy…

@kazik - do zrobienia tych spraw na dachu jesteś wysyłany zadaniem, prze NPCa który pojawia się w wagoniku. To zadanie robi się dopiero po wyjściu z podziemi. Taki jest scenariusz. Trochę go wyprzedziłeś.

A aby wybuch nie uszkodził Ci sava, po podłożeniu ładunku trzeba w tych 10 sekundach uciec daleko za płot i na wybuch nie patrzeć. Wtedy będzie dobrze.

A to co jest w robalach w okienku Fatal Error to już tłumaczyłem we wpisach dla Maklera. Pisze: Naciśnij OK aby przejść dalej.

Też kiedyś takie coś miałem. Kursor chował się mi pod okienko, ale na wyczucie ustawiłem go na OK i zaskoczyło.

Wstaw sava sprzed wyłożenia ładunku, wysadzę u siebie.

1 polubienie

@kondotier dzięki ale już skasowałem.. Jakoś sobie poradzę. Co do wybuchu nie ma problemu. Problem jest z misją na dachu.
Najszybciej mówiąc jest trochę inaczej niż napisałeś, Tej misji nie może dawać koleś w wagoniku bo on z ekipą stoi na dachu po władaniem
artefaktu który trzeba zniszczyć żeby go uwolnić. Więc nie może dawać zadania na siebie. Ja tez już jutro siądę do tego.
Dzięki za chęć pomocy :slightly_smiling_face:

@kazik- Daje inny NPC. Jak po wyjściu z podziemi pójdziecie do wagonika, on się zjawi. Jest zainteresowany tym co się stało na dachu. To ten co cię wyciaga ze zbiornika

Patrz 58 min. https://www.youtube.com/watch?v=6YYRdOWjd0E A te parzydła w budynku nie są groźne, jak idziesz w tym kombinezonie co byłeś w podziemiach.

Dzień dobry wieczór… Jeden problem rozwiązany to rodzi się następny… Łapiąc szczury dla przemieńca usłyszałem głos w fabryce, poszedłem zdygany :grin: a tu kantraljery, ale mniejsza… chodzi o misje z burerami za fabryką-jeśli mnie zabiją i próbuję wczytać to wywala błąd, odpalam od nowa stalkera i mogę wczytać ale jak zginę to znów błąd. Chodzi o to czy jest możliwość pokojowego rozwiązania, czy muszę ich zwyczajnie rozwalić ? Bo 3 zwykłych i jeden chory psychicznie, u***any mąką piekarz to trochę za dużo…

Co do tego co Smox napisał to racja, mój starzec ma 2 rdzenie kartę byle jaką i działa każdy mod, bo od początku daję nisko lub tak do 25% możliwości moda nie komputera, jest bez zacięć i wylotów.

kurde nie mogę przejść początku bo snajper mnie zabija za każdym razem wtf?Jakieś rady???Porady??A może macie kodzik na nieśmiertelność?Oczywiście korzystał bym z niego tylko przy trudnych dla mnie do przejścia momentach

6 minut temu, kamilion16 napisał:

kurde nie mogę przejść początku bo snajper mnie zabija za każdym razem wtf?

mam dla ciebie poradę, kodzik, przeszukaj sobie ten temacik bo już było to rozkminiane z 10 razy

Po prostu musisz uciec z posterunku za nim dowódca zacznie się drzeć ALARM :slightly_smiling_face:
Po uwolnieniu wybiegasz z budynku skręcasz w prawo biegniesz do kibelka wskakujesz na tą rurę za. Potem szybko w stronę
płotu przez powalone drzewo no i potem cały czas wzdłuż płotu aż na wysokość wioski żeby się spotkać z przewodnikiem.
Ważna uwaga jak dostaniesz zlecenie na art PILOT nie oddawaj go zgodnie z zadaniem w PDA tylko załóż na pas.
Kod na nieśmiertelność nie jest w tym modzie potrzebny a dodatkowo jeśli nie grasz od początku na antyczicie to wszystko
jest zablokowane. Antyczit i spawner w pierwszym poście.

@OPIEKUN Naprowadzisz?? bo szukam i znaleźć nie mogę

@Znawca Zony robie jak mówisz i do pewnej odległości mogę tylko biec za każdym razem w tej samej odległości dostaje kulkę.

Alarm to koleś zgłosił jak jeszcze przez płot nie przeskoczyłem

18 minut temu, tom3kb napisał:

mam dla ciebie poradę, kodzik, przeszukaj sobie ten temacik bo już było to rozkminiane z 10 razy

Tylko gdzie ten kodzik ?? szukam i nic takiego nie widzę

1 polubienie

@kamilion16 Opiekun i Znawca Zony to tytuły nadane lub osiągnięte na forum, jeżeli zwracasz się do konkretnego użytkownika to wpisujesz @ i nazwę użytkownika ( w trakcie wpisywania pojawi ci się poniżej lista użytkowników od od pierwszej wpisywanej litery, wybierasz właściwego, w poście pojawi się na szarym tle ).

Problem ucieczki był opisywany wielokrotnie w temacie moda i powinieneś sobie poradzić postępując zgodnie z poradami, jeżeli jest dalej problem to jesteś na początku moda i możesz spróbować jeszcze raz od początku. Powodzenia

59 minut temu, kamilion16 napisał:

A może macie kodzik na nieśmiertelność?

Nie warto psuć sobie gry, dasz radę bez żadnych ingerencji i ulepszaczy.

1 polubienie

@kamilion16 tu masz film jak to zrobić:

@@kamilion16 Jeśli nadal nie możesz uciec koło płotu to olej finezję, po otwarci drzwi wybiegasz z baraku skręcasz w lewo, po schodach na podest gdzie jest snajper i wyskakujesz za ogrodzenie, dalej prawą stroną drogi w górę. Skrypt na alarm zaskoczy dopiero jak będziesz już schowany za pagórkami

1 polubienie

@kamilion16 w tym przypadku kodzik na nieśmiertelność nic nie da bo giniesz nie od strzału NPC tylko przez funkcję w skrypcie.

Jeśli chcesz żeby GG był nieśmiertelny to edytujesz plik gamedata\configs\creatures\actor.ltx

Odnajdujesz w nim sekcje actor_immunities_gd_ i wszystkie wartości zmieniasz na 0.0 Ale tak jak napisał @gawron nie warto psuć sobie gry takimi rzeczmi

1 polubienie

Mógłby ktoś powiedzieć jak dodać sobie spawnerem artefakt pilot ? Przeszukuję temat od początku ale 47 stron to nie mało do przeczytania…

@Gatzekproblem taki że w folderze configs nie mam folderu creatures

@kamilion16, proszę - http://uploadfile.pl/pokaz/1310418—tphh.html