Złota Kula

1 godzinę temu, sahar napisał:

Mógłby ktoś powiedzieć jak dodać sobie spawnerem artefakt pilot ?

Jeśli masz zainstalowany spawner naciskasz F1 następnie, jak na screenie.

Spoiler

@gawron- Na zakładkach mam dziwne znaczki, przedmioty wszystkie mam za to po polsku, a pilota nie ma w żadnej… Spawner stąd http://stalkermod.ru/Treneryi-STALKER/spavner-zolotoj-shar-zavershenie.html

Znajdź Serce likwidatora, Pilot powinien być powyżej, tak przynajmniej jest w spawnerze, który mam zainstalowany.

@gawron-Niestety nie mam pilota w pobliżu tego serca likwidatora, przeszukałem wszystkie po kolei .

EDIT:Dobra nie wiem skąd ale już jest… Dziękuję za pomoc

DLA WSZYSTKICH W POTRZEBIE SPAWNU ZAPRASZAM:

2 polubienia

@kamilion16 Pytanie akademickie. Czy na początku moda dajesz się złapać i uciekasz dopiero po oszukaniu wartownika, będąc w areszcie, czy od razu uciekasz za powalone drzewo? Jeśli to drugie, to skrypt Cię nie puści.

Musisz dać się złapać. Pobyt w areszcie odblokowuje skrypt. Wyrzucanie rzeczy z inwentarza przed złapaniem, nie ma sensu, bo po ucieczce dostaniemy w wiosce to co nam niezbędne, a i szybko po zrobieniu kilku zadań mamy pistolet i strzelbę, z którą trudno się rozstać przez całego moda.

Mod ma zainstalowanego antyczita i ingerencja w możliwości GG, kończy się śmiercią przy wczytaniu zapisu.

Witam. Po przerwie z powodu braku czasu wracam do przygód Czekana.

I dla zasady musi być jakiś problem. A więc, budzę się na Magazynach w wiosce po wypiciu czegoś z dziwnej butelki czy jakoś tak. I dostajemy szereg zadań od dziadka.

Utknalem na przeszukaniu domu Pantaleja, a mianowicie tam sa drzwi, na nich napis “Postronnym wstep wzbroniony”. Pewnie cos to podpowiada, ale ja jeszcze nie pozbierany po swietach :grin:

I pytanie jak się dostać do tego pomieszczenia?

Jak św. Mikołaj :blush:

1 polubienie

@kondotier Nie do końca się z tobą zgodzę , pozmieniałem wartości i normalnie się wczytuje za każdym razem bez zabijania mnie.Jedynie skrypt może mnie zabić lub np zatrucie pokarmowe , bo sprawdzałem . Na razie nic z ludzi lub mutantów mnie nawet nie drasnęło.Pozdrawiam.

W dolinie mroku jest jakiś poważny błąd. Po wzięciu questa od zwiadowcy żadne save-y nie działają. Jest jakieś rozwiązanie na to?

A masz zegarek pod minimapą?

15 minut temu, SarXoss napisał:

W dolinie mroku jest jakiś poważny błąd. Po wzięciu questa od zwiadowcy żadne save-y nie działają. Jest jakieś rozwiązanie na to?

Nie dotarłem do Doliny Mroku ale znając tego moda musisz cofać się w sejwach aż któryś łaskawie zaskoczy :frowning:
BTW i tak daleko datarłeś bez problemów :blush:

Jak zebrac artefakt w kordonie z drzewa przy tych anomaliach?

@kamilion16 - Byłeś już chyba na lekcji zbierania artów? Idziesz tak jak na lekcję i dalej do tych zbiornków, na nie i na drzewo. Jak jeszcze nie zabrałeś detektora anomali z ATP ( podpowie ci laka ) to śruba w rękę i do przodu. Powrót jak zaszedłeś, albo ponad anomalią skok na ten leżący wzdłuż płotu zbiornik i z niego na trawkę. Też każdy krok zabezpieczony śrubą.

A jak na lekcji zbierania nie byłeś, to pogadaj z NPCem w domu za płotem. Upieczesz dwie pieczenie. Ale miej przy sobie strzykawkę z morfiną.

Chciałbym zapytać Nasze władze czy dałoby się zrobić oddzielny podrozdział dla Złotej Kuli?
Łatwiej byłoby ja odnaleźć niż między innymi modami do SoC.

1 polubienie

@JanuszLeopoldBączek - Załóż maskę wilczka i po chwili się dowiesz. Potem pogadaj ze Stiopką.

@kondotier już porozmawiałem ze Stiopką, otrzymałem zadanie-“Igła w stogu siana-poszukiwania”, no to poszedłem najpierw na Obrzeża i przeteleportowało nad bagno z mięsaczami i za posterunek. Czy ja tu coś nie rozumiem?

@JanuszLeopoldBączek - Trzeba było użyć maski od razu na Kordonie, to miałbyś ciągłość poszukiwań i jasność, co się dzieje.

Chyba zaskoczy, jak założysz ją po powrocie na Kordon. Ale pamiętaj wtedy, że naprowadzenie na kolejny, to to z Obrzeży.

A to co się stało, to jakby sen. Teraz musisz iść tam, gdzie było pokazane pierwsze miejsce, czyli nad bagno i poszukać schowka.

Zaskoczy po powrocie na Kordon, sam robiłem to zadanie później po powrocie z Obrzeża i wszystko było Ok, jedynie dołożymy sobie dodatkowego biegania po lokacji na której już byliśmy.

Dnia 26.12.2017 o 11:44, kondotier napisał:

@kondotier

@Szeregowy_Killer - Połamańca nie należy zabijać, bo traci się sporo gry. Aby go wyleczyć, nie musisz biec na Jantar, a do laptopa w wagoniku. Wzywasz naukowców, robisz ich zadania, dostajesz lekarstwo. A przy okazji pomagasz wojskowym przy transporterze. W zamian zabierzesz ze skrzyni składaną wieżyczkę-mortire, bardzo przydatną na Dziczy podczas likwidacji kontrolera-lenina. Zabicie Połamańca choć możliwe, zawiera jakiś błąd, który również i rus graczom psuł grę.

Tak, ale gdzie go znaleźć (połamańca). Jak rozumiem muszę go wyleczyć, żeby zgodnie ze skryptem wejść do estakady, przejścia z anomalią z pszczół.(Czyli ominąć wieżyczki) Do dawnej siedziby Dzika. A później na stację po paliwo? To zrobiłem: wejście do DM, rozmowa ze zwiadowcą, wagonik, miotacz kombinezon pół mieszanki, żołnierze przy BTR, skrzynka na farmie (otworzyłem). Co dalej w DM Panowie?

andrzej_quicksave.dds (8.13 KB)

andrzej_quicksave.sav (897 KB)