Złoty Kufer - Część I

Tytuł moda zmieniony, chyba ostatecznie. :wink:

1 polubienie

Przymierzyłem się do tego moda. Aby ocenić jego wartość dla tłumaczenia, zagrałem w niego i ukończyłem.

Mod zakończył się tak jak na powyższym screenie, informacją, że ciąg dalszy nastąpi. Następnie wszedłem na rus forum moda, aby dowiedzieć się o kolejną część.

Kto sam chce się dowiedzieć więcej, musi zajrzeć tutaj: http://stalkermod.ru/forum/102-stalker-zolotoj-oboz/185137-stalker-zolotoj-oboz-novosti-razrabotki.html

Wyszło na to, że ten mod jest całością, będącą prologiem do kolejnego moda, kontynuującego fabułę. Więc aby wiedzieć, skąd weźmiemy się w Rudym lesie, trzeba przejść ten prolog.

A opis nowego moda, będącego dalszym ciągiem tego, wskazuje na atrakcyjne rozwiązania tak fabuły jak i wykonywania zadań od powiedzmy “strony technicznej”. Np. będzie konieczność picia, oraz spożywania gorących posiłków, robionych samodzielnie na kuchenkach gazowych lub ognisku.

Teraz to było tylko atrakcyjne rozwiązanie.

A na koniec, kilka screenów z mojej gry.

W połowie gry, miałem takie wyposażenie.

A tak ukrywane są schowki i itemy. Detektor na podporze słupa.

pacjent1972 - jak wyjdzie nowy mod, to będziesz musiał dać nowy tytuł :face_with_tongue:. Bo z gry wyszło, że chodzi o jakąś skrzynię i to, że jest to prolog-wprowadzenie, a nie mod.

A na razie możesz śledzić, co dzieje się z drugą częścią moda, która wg !SKIFa! , jest bliska ukończenia.

1 polubienie

Mam przyjemność poinformować, o spolonizowaniu tego moda.

Tu dla niecierpliwych link do pobrania: http://sendfile.es/pokaz/742226—0vxq.html Już w

Link do spolszczenia już w #1.

Ja i pozostali uczestnicy polonizacji, metek58 i smox, życzymy przyjemnej gry.

Kilka informacji o modzie.

Jest to prolog kolejnego moda, więc kończy się tylko napisem o ciągu dalszym.

Broń jaką ma GG w modzie ustawiona jest na jeden strzał, jeden trup. Tak że wybór trudności gry jest nieistotny. Giniemy też szybko.

Mod pozwala na grę bez jakiegokolwiek czitowania. Broń i sprzęt do trudnych zadań, dostajemy na czas jego wykonywania. Następnie oddajemy, co nie zwiększa naszego obciążenie. Znajdujemy dość szybko - jak się postaramy - arty na zwiększenie udźwigu. Amunicji możemy mieć w bród, zbierając z trupów. NPC strzelający długo i skutecznie, po ich zabiciu mają jej też pełne magazynki.

Części mutantów po zabiciu, wypadają z nich. Wystarczy pozbierać. Leżą też części mutantów zabitych przez NPCów, poza akcją.

Każdy typ anomalii, ma swój detektor. ECHO dostajemy za zadania, NIEDŹWIEDZIA i WELESA znajdujemy w schowkach.

Naprowadzenia na znajdźki są ogólnikowe, lub ich brak. Szukamy sami.

Po wykonaniu zadania od Brody, aby dostać od niego następne, wykonujemy zadanie innego NPCa, lub odpoczywamy (sen) 2 godziny.

Zaglądamy do każdej dziury, znajdujemy sporo schowków z wartościowym sprzętem. Np. schowek w jaskini pod stacją benzynową i dwie inne znajdźki z nim powiązane.

Niektóre znajdźki są specyficznie ukryte.

A tak ogólnie, mod relaksujący. Trochę gimnastyki umysłowej, spostrzegawczości, momentami ostrej strzelanki. Dobra zabawa.

DODANO.

W katalogu pol, są dwa pliki dotyczące broni.

Plik st_items_weapons.xlm zawiera pełne opisy broni, tłumaczenie metek58.

Natomiast w pliku st_items_weaponsSKR.xlm opisy są maksymalnie uproszczone. Aby go zastosować, trzeba zrobić zmianę nazwy pliku z pełnym opisem, a następnie usunąć SKR z pliku o skróconych opisach.

Kilka screenów z moda.

9 polubień

Tylko skończę Priboya to się zabieram.

I jeszcze to. Przynajmniej u mnie, grzyby potrzebne do ugotowania zupy, nie zawsze były w ofercie Brody, kupujemy je wtedy, kiedy są. Nawet za ostatnie grosze, bo za chwilę kasę znów zarobimy.

Z linku tymczasowego polonizacja i mnie się nie ściąga pokazuje błąd strony.

U mnie wszystko działa. Zaraz wrzucę do pobieralni.

1 polubienie

@pacjent1972 - ten mój link musi być wstawiony do naszej pobieralni, a to może chyba tylko portals.

Mój wygaśnie za kilkanaście dni.

Już dodany do naszej pobieralni, link w #1 poście tematu.

2 polubienia

Moda przenoszę do Nowych modów na okres miesiąca.

2 polubienia

Hmm, mam pewien problem, mianowicie nazwy oddziałów nie są przetłumaczone, ale to drobnostka.

Druga sprawa, jak aktywować kontener z anomalią na kontrolera?

Możesz dać screena z tymi nie przetłumaczonymi nazwami? Bo nazwy mod powinien brać z podstawki. Screena proszę na PW.

Podbiegasz do kontrolera ( najlepiej od tyłu, wtedy nie oddziaływuje) pojawia ci się informacja i naciskasz użyj. Nie pamiętam czy wkładałem go w slot pistoletowy. Ale chyba tak.

9 minut temu, kondotier napisał:

Możesz dać screena z tymi nie przetłumaczonymi nazwami? Bo nazwy mod powinien brać z podstawki. Screena proszę na PW.

Podbiegasz do kontrolera ( najlepiej od tyłu, wtedy nie oddziaływuje) pojawia ci się informacja i naciskasz użyj. Nie pamiętam czy wkładałem go w slot pistoletowy. Ale chyba tak.

Generalnie chodzi o nazwy na mapie jak jest żółte kółeczko i w oryginale pisze ‘‘Powinność, Wolność, Stalkerzy’’ etc, nie wiem, czy jest sens akurat do tego dawać fotę.

Sprawdzę z tym kontrolerem. Inna sprawa, tak sobie postanowiłem zwiedzić jaskinię snorków, i zauważyłem platformy skalne, i o ile na pierwszą i drugą byłem w stanie się dostać to na trzecią już nie, da się wejść wyżej? tam widziałem, że to wyraźnie prowadzi na górę.

Dziwne, ale po godzinie gry losowo miewam ctd w tym modzie, hmm ani w anomalii przestrzennej, ani w CoC[z addonami], ani w spectrum ich nie uświadczałem, dziwne.

Dziwne jest to, że to już piąty z kolei, a bardzo bym chciał bug trapa zobaczyć, jednak coś mi nie pozwala, okienki z bug trapem jest jakieś zlagowane i nic kliknąć nie idzie.

Przez ten otwór z półkami, to się tylko wchodzi, zeskakując z półki na półkę. Wychodzi się przez dziurę do anomali Pazur. A jak jesteś w jaskini, to dobrze pozaglądaj pod samochód z każdej strony. Trud jest obficie wynagrodzony.

11 minut temu, kondotier napisał:

Przez ten otwór z półkami, to się tylko wchodzi, zeskakując z półki na półkę. Wychodzi się przez dziurę do anomali Pazur. A jak jesteś w jaskini, to dobrze pozaglądaj pod samochód z każdej strony. Trud jest obficie wynagrodzony.

Dzięki. Wracając do użycia kapsuły… Dziwne, sprawdzałem parokrotnie i ani na slot pistoletowy nie da rady tego wsadzić, ani kliknąć na kapsułe i dać użyj, od tak sobie item tyle.

Po komunikacie, kontroler mnie nie widzi, próbuje użyć przedmiotu, nic, zero komendy użyj, na slot pistoletu/karabinu też wsadzić tego nie idzie.

Z tą kapsułą na kontrolera nie ma co kombinować. Wystarczy podlecieć do konrtolera i tyle.

Nazwy frakcji faktycznie nie są przetłumaczone. Jakoś mi to umknęło podczas testów.

2 godziny temu, Tario napisał:

Sprawdzę z tym kontrolerem. Inna sprawa, tak sobie postanowiłem zwiedzić jaskinię snorków, i zauważyłem platformy skalne, i o ile na pierwszą i drugą byłem w stanie się dostać to na trzecią już nie, da się wejść wyżej? tam widziałem, że to wyraźnie prowadzi na górę.

Dziwne, ale po godzinie gry losowo miewam ctd w tym modzie, hmm ani w anomalii przestrzennej, ani w CoC[z addonami], ani w spectrum ich nie uświadczałem, dziwne.

Dziwne jest to, że to już piąty z kolei, a bardzo bym chciał bug trapa zobaczyć, jednak coś mi nie pozwala, okienki z bug trapem jest jakieś zlagowane i nic kliknąć nie idzie.

Mam dziwne wrażenie że to kolejny gracz który nie przeszedł nigdy podstawki (Zew Prypeci) skoro “platformy skalne” to taka nowość. :smiling_face_with_horns:

Dobór ustawień grafiki do możliwości swojego sprzętu niweluje wyloty i inne podobne temu przypadki.

3 minuty temu, pacjent1972 napisał:

Dobór ustawień grafiki do możliwości swojego sprzętu niweluje wyloty i inne podobne temu przypadki.

Święte słowa🙂 Nie miałem w tym modzie ani jednego wylotu.

Mam mieszane uczucia do tego moda. Z jednej strony gra się przyjemnie, sporo nowych, ciekawych zadań, schowki z ciekawą zawartością poukrywane w różnych miejscach. Z drugiej strony broń z trupów jest tak zniszczona, że nie da się naprawić, nawet grupa najemników wchodząca do Zony ma zniszczoną broń, dziwne. No i sejf na Skadowsku - znalezienie kluczy bez podpowiedzi jest praktycznie niemożliwe.

Jeżeli autorzy wezmą pod uwagę uwagi graczy, to finalna wersja moda może być świetna.

10 minut temu, pacjent1972 napisał:

Mam dziwne wrażenie że to kolejny gracz który nie przeszedł nigdy podstawki (Zew Prypeci) skoro “platformy skalne” to taka nowość. :smiling_face_with_horns:

A daj spokój, skończyłem ją dwa razy, tyle, że ja zawsze wchodziłem od strony anomalii do tej pieczary, no :grin:

Co do ustawień… Wiesz, grać muszę grać na dx10 bo w zewie miewam dziwne wyloty, tylko na modach. Exe mam 4 gigowe więc tu nie o pamięć chodzi. Problem pojawia się właśnie koło pieczary najczęściej, tak to nie miałem wylotów, co do pieczary próbuje wejść/wyjść wylot. A ustawienia… Dx10 by był a reszta na minimum praktycznie bo ja i tak różnicy w grafice nie widzę, a dx10 bo zdarzają się na modach w zewie wyloty na niższym. To pewnie wina 2 kart w laptopie, nie wiem, ale ludzie miewają takie problemy tylko we zewie czytałem, i to w konkretnych przypadkach gdy aktywują się skrypty, jak np w rozmowach i aktywacji/oddaniu questa.

2 minuty temu, smox napisał:

Święte słowa🙂 Nie miałem w tym modzie ani jednego wylotu.

Mam mieszane uczucia do tego moda. Z jednej strony gra się przyjemnie, sporo nowych, ciekawych zadań, schowki z ciekawą zawartością poukrywane w różnych miejscach. Z drugiej strony broń z trupów jest tak zniszczona, że nie da się naprawić, nawet grupa najemników wchodząca do Zony ma zniszczoną broń, dziwne. No i sejf na Skadowsku - znalezienie kluczy bez podpowiedzi jest praktycznie niemożliwe.

Jeżeli autorzy wezmą pod uwagę uwagi graczy, to finalna wersja moda może być świetna.

No, a ja mam, w konkretnych przypadkach, w pieczarze. Mnie trochę jednak w modzie boli to, że jest trochę tak jak myślałem, zaton jest koszmarnie pusty. Jak trafi się cokolwiek to cud.

42 minuty temu, Tario napisał:

Mnie trochę jednak w modzie boli to, że jest trochę tak jak myślałem, zaton jest koszmarnie pusty. Jak trafi się cokolwiek to cud.

Co Ty wypisujesz! Przecież ta, pierwsza część moda, toczy się TYLKO na Zatonie. Trzeba czytać wiadomości, rozmawiać z NPC i brać zadania.

1 polubienie