Złoty Kufer - Część I

@tom3kb- patcha spolszczenia wstawiłeś? Bo pokazujesz błędy nim usuwane. Tego pierdul nie powinno być. Mimo jednej Polski, są określenia regionalne.

Jak wchodzimy do radiacji, to do jednego ogniska. Do większej ilości naraz, byłoby raczej trudno.

Link na handel usuwał lapsus, w którym niektóre rzeczy Broda sprzedawał taniej niż kupował.

Proszę o screena z błędem przy ustawianiu schowka. Nie stawiałem, więc nie wyłapałem.

I informacja.

Już na początku moda możemy mieć sprawnego Abakana, z kulkami do niego i granatami F1. Trzeba tylko zabawić się w wysokościowca i wleźć na dźwig. Nie jest łatwo, ale można nawet bez cziterki.

Patrz screeny.

Wchodzimy tędy.

Dochodzimy tutaj.

Zabieramy taką zawartość.

I podziwiamy widoki. Szkoda, że się przytrafiła deszczowa aura.

Na ten maszt można wejść.

Takich schowków jest sporo. Tario zrobił filmik z częścią z nich, warto się zapoznać.

2 polubienia

Sprawdzałem, czy wrzuciłem patcha :blush: daty i wielkości plików. Ale dla pewności wrzucę go jeszcze raz i odpalę nową grę zaraz.

@edit

Wrzuciłem dla pewności jeszcze raz patcha do spolszczenia (ale miałem go wcześniej bo pliki, które miałem miały te same rozmiary i daty jak wyświetlał się komunikat czy podmieniać) i mam to co na screenach.

@tom3kb- dla pewności, pobrałem patcha z naszej pobieralni i za wyjątkiem tego, że zamiast Gdzie było Gzie, pozostałe błędy nie istnieją. Nie ma pierdul ( plik st_dialogs_zaton.xlm linia 37), a mowa o barmanie jest całkiem zmieniona. Linia 53 = … Podejdź na początek do naszego barmana Brody itd . Otwórz plik i sprawdź.

Coś Ci nie zaskoczyło, bo nie sądzę, żebyś zrobił błędy przy wklejaniu.

Postawię sobie moda od nowa to tylko parę minutek :blush:

@tom3kb - biję się w piersi, Mea Culpa. W patchu do spolszczenia, zapomniałem te dwa pliki z poprawkami wsadzić do kat pol. Wrzuć sobie je tam ręcznie, albo to z załączonego pliku.

gamedata.7z (37.8 KB)

Administrację proszę o podmianę patcha.

1 polubienie

Nadal nie wyświetla się po polsku nazwa osobistego schowka:

Wiem. Tak jak i nazwa plecaka przy postawieniu. Próbowałem to znaleźć, ale mod trzyma to w tajemnicy. Przecież to są tajne schowki :face_with_tongue:.

Jak znajdę poprawię, chyba że ktoś znajdzie wcześniej niż ja i podpowie plik z tym opisem.

Rozmowa z tom3kb dotyczyła dialogów.

1 polubienie

@kondotier

bind_stalker.script

2 polubienia

Kolejny patch i mam nadzieję, że ostatni. A nie mogłem znaleźć, bo robalami szukałem “Założono schowek”, a on był przetłumaczony. Teraz i “Mój schowek” się wyświetla jak należy.

Wrzucić to co we wstawionym pliku i sprawdzić, bo nowa gra nie potrzebna.

gamedata.7z (37.8 KB)

@pacjent1972. Wstaw ten plik do #1, z opisem jako patch2 i nie będzie problemu.

Na dowód “obrazki”.

Po ustawieniu schowka.

I na mapie.

Powodzenia.

2 polubienia

Modzik ukończony, pozytywne wrażenia, jak zawsze.

2 polubienia

A jak jest długi, tak w przybliżeniu ile godzin? Kilka, kilkanaście?

6 minut temu, tom3kb napisał:

A jak jest długi, tak w przybliżeniu ile godzin? Kilka, kilkanaście?

Patrząc na rosyjskie video poradniki, 3-4 godziny. Ja nie grałem na czas więc Ci dokładnie nie powiem. Nie lubię się śpieszyć, jestem typem gracza-eksploratora. :smiling_face_with_horns:

1 polubienie

Powiem ci, że same misje to głownie eksploracja. Czasu z tym schodzi. Szukanie schowków też trwa

Druga paczka skrytek. Jest tego naprawdę całkiem sporo.

Czy mógłby mi ktoś skleić te dwa posty w jeden?

3 polubienia

Można tylko pogratulować. Połowy z tego nie znalazłem.

22 minuty temu, smox napisał:

Można tylko pogratulować. Połowy z tego nie znalazłem.

Nie robiłem tego sam, bardzo pomógł mi Kondotier który również wskazał mi sporo skrytek.

Jeszcze dwa schowki.

Ten jest dostępny od razu po przybyciu na Skadowsk. Na jego dziobie.

W Spalonej, w piecu. Ale jak mamy jakąś ochronę od radiacji i temperatury.

A przy okazji możemy znaleźć.

1 polubienie

Chyba znalazłem schowek, którego nie mieliście z bandażem bagiennego doktora.

2 polubienia

Nie wiem czy odnalazł Tario, ale samych detektorów powinno być po co najmniej cztery z każdego rodzaju. tak, że jest jeszcze czego szukać.

9 godzin temu, kondotier napisał:

Nie wiem czy odnalazł Tario, ale samych detektorów powinno być po co najmniej cztery z każdego rodzaju. tak, że jest jeszcze czego szukać.

Zagadki… Zagadki, a myśmy ledwo tknęli tę górę lodową jaką jest ten mod jeśli chodzi o schowki.