Alfabet jest podstawowy, bez ogonków. abcdefghijklmnopqr itd. A z ciekawości, napisz co ci wychodzi. Jak dasz " ł ", będzie lipa. Jakoś inni potrafili odczytać.
Są tylko w schowkach. Ja znalazłem dwa. Fikuśnie schowane. Nie ma sensu szukać więcej - chyba tylko dla własnej satysfakcji - bo i tak w drugiej części moda, zaczniemy zbierać wyposażenie od początku.
Autorzy moda zmienili zdanie i Zaton nie będzie początkową lokacją.
Ale szukać możesz. Może znajdziesz inne niż ja. Sam jestem ciekaw gdzie.
Kto chce szukać sam, nie zagląda.
Spoiler
Oczyszczalnia. Z tyłu, od strony płaskowyżu, szafka elektryczna.
Za mostem, drugi słup wysokiego napięcia, na jednej z betonowych podpór.
Inne schowki:
Oczyszczalnia, rury prowadzące do środka. Na nich, trzecia rura.
Co jak co, ale trzeba przyznać, że doświadczenie w szukaniu schowków z podstawek idzie do chrzanu, tutaj są tak sprytnie pochowane, że trzeba mieć naprawdę sokoli wzrok.
Czasem zajrzysz w jedno miejsce 20 razy i nie zobaczysz nic, a za 21 znajdziesz tam granatnik albo inne cudo.
BTW, da się jakoś wejść na dźwigi? Mam na myśli na samą górę wejść, bo póki co moje próby skończyły się na wejściu do połowy.
Uwaga, bo w środku duża dawka Cheeki Breeki. Znacie skrytki których nie ma na filmie? Dajcie znać!
Co się będę rozdrabniał na spoilery, zdjęcia… Tutaj będzie wszystko. Oglądacie na własną odpowiedzialność, bo jak wiadomo, radość w znajdowaniu schowków jest największa jak robimy to sami.
Tak odpaliłem na próbę moda żeby zobaczyć jak chodzi i zaznaczyłem parę takich małych babolków, jakichś brakujacych liter, niepotrzebnych przecinków itp.
Przez następne dni zamierzam pograć w tego moda to może coś poważniejszego rzuci mi się jeszcze w oczy. W sumie pierdoły ale niech będzie, że bawię się znowu w “testera” spolszczenia.
Możliwe, że niektóre zwroty tylko mi się wydają dziwne czy niestylistyczne, a są w porządku.
Ps: jeśli faktycznie coś bym znalazł to lepiej tu wrzucać screeny jako załączniki czy np czekać do przejścia moda, zebrać wszystko i przesłać tłumaczom (@kondotier)
No to dodam od siebie. Stawiasz schowek to na mini mapie jest po rosyjsku. Jedna rzecz, to trzymałem by dać jak będzie więcej.
Generalnie jeżeli o mnie chodzi to nie musi być większość zwrotów w 100% poprawna językowo, to w końcu stalkerzy, z różnych grup, niżeli studenciaki z humana.[ale ogólna estetyka musi być zachowana]
Mi tam też jakoś błędy nie przeszkadzają (szczególnie jak to są jakieś krótkie mody, gdzie patcha nawet nie ma sensu robić), grunt, że mod jest po polsku Dlatego też pisałem, że mi jakieś zwroty wydają się dziwne, a np tak ma być bo to taka luźna potoczna gadka jakichś stalkerów tak jak to opisałeś.
Wrzucam dla zasady, chłopaki się napracowali, a wiadomo samemu się nie wszystko wyłapie, to chociaż po wyjściu moda jak coś znajdę to podrzucę.