Złoty Kufer - Część I

15 minut temu, smox napisał:

Napisz sobie alfabet na kartce i zobacz jakie litery wskazują cyfry. Szukaj schowka w tym miejscu.

Nie chcę tutaj podawać odpowiedzi, bo może ktoś będzie chciał sam to rozwiązać.

Nie żeby coś, ale z naszego alfabetu wychodzi totalna bzdura, a liczyć do 30 to jeszcze umiem.

Sprawdzałem zarówno licząc Ą,Ę i inne, oraz nie licząc ich i z tego nie ma nic co miało by chociaż odrobinę składu.

Alfabet jest podstawowy, bez ogonków. abcdefghijklmnopqr itd. A z ciekawości, napisz co ci wychodzi. Jak dasz " ł ", będzie lipa. Jakoś inni potrafili odczytać.

Dobra, już chyba wiem gdzie szukać. Cały czas zmyłką był dla mnie alfabet z polskimi literami.

Witam. Czy lepsze detektory można kupić w dalszej części gry czy tylko mogę je odnaleźć w schowkach?

Są tylko w schowkach. Ja znalazłem dwa. Fikuśnie schowane. Nie ma sensu szukać więcej - chyba tylko dla własnej satysfakcji - bo i tak w drugiej części moda, zaczniemy zbierać wyposażenie od początku.

Autorzy moda zmienili zdanie i Zaton nie będzie początkową lokacją.

Ale szukać możesz. Może znajdziesz inne niż ja. Sam jestem ciekaw gdzie.

Kto chce szukać sam, nie zagląda.

Spoiler
  1. Oczyszczalnia. Z tyłu, od strony płaskowyżu, szafka elektryczna.

2. Za mostem, drugi słup wysokiego napięcia, na jednej z betonowych podpór.

Inne schowki:

1. Oczyszczalnia, rury prowadzące do środka. Na nich, trzecia rura.

2. Siatkowa brama z tyłu oczyszczalni.

3. Płaskowyż, bliżej Cyrku, w krzaku.

4. Nadbudówki barki Noego.

Co jak co, ale trzeba przyznać, że doświadczenie w szukaniu schowków z podstawek idzie do chrzanu, tutaj są tak sprytnie pochowane, że trzeba mieć naprawdę sokoli wzrok.
Czasem zajrzysz w jedno miejsce 20 razy i nie zobaczysz nic, a za 21 znajdziesz tam granatnik albo inne cudo.

BTW, da się jakoś wejść na dźwigi? Mam na myśli na samą górę wejść, bo póki co moje próby skończyły się na wejściu do połowy.

Nie próbowałem nawet.

Spoiler

Leśniczówka na jednym z dachów detektor Niedźwiedź Spalacz

Barka Noego na wieży dwa schowki w jednym artefakty

Pogłębiarka pod drewnianym mostkiem schowek a tam artefakt Bateria

1 polubienie

Bandyci na Skadovsku. Co jak co, ale spokojne te braciaki.

Spoiler

Schowek na płaskowyżu z Pancerzem Powinności.

Spoiler

Schowek pod mostem niedaleko leśniczówki i zakładu utylizacji. - W środku Mp5 i amunicja.

Spoiler

Pod mostem do Leśniczówki i Zakładu utylizacji - Strzelbucha i krakersy. - Trzeba się czołgać.

Spoiler

Leśniczówka - Niedźwiedź.

Spoiler

Leśniczówka 2 - Łapy Burrera.

Spoiler

Leśniczówka 3 - Trzeba przejść po rurze aż do końca na wysunięty budynek - Jedzonko.

Spoiler

Bonus - Anomalne drzewa na dachu Leśniczówki.

Spoiler

1 polubienie

Ten ostatni to z zadania i mamy na niego naprowadzenie od zleceniodawcy. Wcześniej go nie ma. Lepiej daj ten drugi, na kucaka.

Przed chwilą, kondotier napisał:

Ten ostatni to z zadania i mamy na niego naprowadzenie od zleceniodawcy. Wcześniej go nie ma. Lepiej daj ten drugi, na kucaka.

Dam go. Spokojnie, właśnie znalazłem ze 4 schowki to i całość wrzucę.

Link do poradnika po rosyjsku: http://stalkermod.ru/forum/102-stalker-zolotoj-oboz/180022-prohozhdenie-moda-zolotoj-oboz-chast-1-ya.html

Kolejna dawka Skrytek. - Skrytki w spojlerze, jeden pod drugim.

Leśniczówka 4 - By się tam dostać trzeba pójść do oczyszczalni, do recepcji, jak na zdjęciu i wskoczyć w anomalię.

W schowku Pancerz Stalkera.

Spoiler

Oczyszczalnia - Budka strażnika - Elitarny bandaż.

Spoiler

Oczyszczalnia - Na rurach łączących oba budynki. By się tam dostać trzeba wejść do budynki i obok Sułtana wejść do rury. Dalej traficie sami.

W środku Browning i amunicja

Spoiler

Okolice Barki Noego - Skrytka piwosza 10x wódka.

Spoiler

Żelazny las - Wejście do Labu - Skrytka medyczna.

Spoiler

1 polubienie

Uwaga, bo w środku duża dawka Cheeki Breeki. Znacie skrytki których nie ma na filmie? Dajcie znać!

Co się będę rozdrabniał na spoilery, zdjęcia… Tutaj będzie wszystko. Oglądacie na własną odpowiedzialność, bo jak wiadomo, radość w znajdowaniu schowków jest największa jak robimy to sami.

4 polubienia

Nie wiem czy fix na poprawę handlu to ważna rzecz ale ten z linku z 1 postu padł.

Link do fixa na poprawę handlu: https://yadi.sk/d/gbtFqJ8bmKLfv

Jakby ktoś miał to mógłby podrzucić, chyba, że bez tego też da się spokojnie moda przejść.

7 minut temu, tom3kb napisał:

Nie wiem czy fix na poprawę handlu to ważna rzecz ale ten z linku z 1 postu padł.

Link do fixa na poprawę handlu: https://yadi.sk/d/gbtFqJ8bmKLfv

Jakby ktoś miał to mógłby podrzucić, chyba, że bez tego też da się spokojnie moda przejść.

Już został zaktualizowany w #1 poście tematu. Poza tym jest w paczce na MEGA. Pozdrawiam.

1 polubienie

A dzięki, Nie byłem pewien czy w paczce z Mega to ten fix akurat :blush:

Tak odpaliłem na próbę moda żeby zobaczyć jak chodzi i zaznaczyłem parę takich małych babolków, jakichś brakujacych liter, niepotrzebnych przecinków itp.

Przez następne dni zamierzam pograć w tego moda to może coś poważniejszego rzuci mi się jeszcze w oczy. W sumie pierdoły ale niech będzie, że bawię się znowu w “testera” :blush: spolszczenia.

Możliwe, że niektóre zwroty tylko mi się wydają dziwne czy niestylistyczne, a są w porządku.

Ps: jeśli faktycznie coś bym znalazł to lepiej tu wrzucać screeny jako załączniki czy np czekać do przejścia moda, zebrać wszystko i przesłać tłumaczom (@kondotier)

No to dodam od siebie. Stawiasz schowek to na mini mapie jest po rosyjsku. Jedna rzecz, to trzymałem by dać jak będzie więcej.

Generalnie jeżeli o mnie chodzi to nie musi być większość zwrotów w 100% poprawna językowo, to w końcu stalkerzy, z różnych grup, niżeli studenciaki z humana.[ale ogólna estetyka musi być zachowana]

Mi tam też jakoś błędy nie przeszkadzają (szczególnie jak to są jakieś krótkie mody, gdzie patcha nawet nie ma sensu robić), grunt, że mod jest po polsku :slightly_smiling_face: Dlatego też pisałem, że mi jakieś zwroty wydają się dziwne, a np tak ma być bo to taka luźna potoczna gadka jakichś stalkerów tak jak to opisałeś.

Wrzucam dla zasady, chłopaki się napracowali, a wiadomo samemu się nie wszystko wyłapie, to chociaż po wyjściu moda jak coś znajdę to podrzucę.