Witam.
Jako że nie widziałem wcześniej żadnego moda który skupiałby się na zmianie fov w aktualnej wersji OP czyli 2.2, postanowiłem sam coś zadziałać.
Zmiany w FOV są dokonywane w pliku xrGame.dll do którego trzeba mieć program umożliwiający edytowanie plików z kodowaniem heksadecymalnym. Z góry podzielę się swoim plikiem xrGame.dll **(xrgame)**w którym jest już ustawione FOV 90lecz dla dociekliwych również podzielę się swoim sposobem na zmianę na dowolny fov.xrGamePATCH.dll - plik do gry z patchem/łatką
xrGame.dll - plik bez patcha(na którym grałem przez ostatni rok i nie wiedziałem że nie mam patcha i przez to miałem crashe i w efekcie misje które nie mogłem ukończyć. Polecam wgrać patcha)
Ja używam darmowego programu HxD Portable. Robimy kopię zapasową xrGame.dll i otwieramy swój oryginalny plik xrGame.dll. Nie zmieniamy kodowania offsetu tylko jedziemy na offset(h). Zjeżdżamy do linijki **00D14A40.**Jest tam taka linijka(spoiler).
Ja już mam zmienione tam na ľB czyli odpowiednik fov 90(za 90 odpowiada literka ľ; B nie wiem od czego jest i nas nie interesuje) Jeżeli chcemy zmienić sobie na inny fov na przykład 60 to musimy sobie to obliczyć z liczb decymalnych(dziesiętnych) na heksadecymalne(szesnastkowe). Jest dla tego poświęcona Strona w której wpiszemy sobie to wyżej wymienione 60 jako 160 oraz otrzymujemy dane które mamy wpisać do komórki.
W Taki sposób, zamieniamy na wymarzoną, wyliczoną ze stronki wartość FOV. Zamieniamy literkę przed (lub w offsecie 02, tam gdzie ja mam A0)Bna tą która nam wyszła z obliczeń.
!!!UWAGA!!! Poniższy spoiler odnosi się do zmiany fov bez patcha.
Spoiler
zjeżdżamy do linijki **00D0F240.**Mamy tam taką linijkę(spoiler)
Ja już mam zmienione tam na ľB czyli odpowiednik fov 90(za 90 odpowiada literka ľ; B nie wiem od czego jest i nas nie interesuje) Jeżeli chcemy zmienić sobie na inny fov na przykład 60 to musimy sobie to obliczyć z liczb decymalnych(dziesiętnych) na heksadecymalne(szesnastkowe). Jest dla tego poświęcona Strona w której wpiszemy sobie to wyżej wymienione 60 jako 160 oraz otrzymujemy dane które mamy wpisać do komórki.