Zmiana udźwigu

Szanowni koledzy potrzebuję pomocy w kwestii podniesienia udźwigu. Nie modę odnaleźć : gamedata/config/system pliku max_weight, wcześniej zmieniłem parametry tam gdzie trzeba i utknąłem na tym ostatnim. A może w tym modzie trzeba to robić inaczej , jeśli tak to proszę o pomoc.

Wystarczy zmienić stosowną wartość w konfiguratorze:

Oto chodzi ,że nie idzie, jak zmienię i zatwierdzam to wraca wartość na 100.

Użyj konfiguratora 2.10 tam jest możliwość podniesienia udźwigu do 500kg.

Spróbuj po zmianie wartości i zapisaniu zmian, wyjść z moda i zresetować komputer.

Albo w kat config poszukać pliku inventory_sect.ltx

1 polubienie

Mój konfigurator to 2.09 a gdzie znajdę 2.10 ?

Konfigurator 2.10 znadziesz w dziale Pobieralnia. Posty przenoszę do działu problemy techniczne.

Mam jeszcze jedno pytanie , wychodzi na to, że mam ver. 2.09 moda ?.

Jeśli nie instalowałeś patcha 2.10 to tak. Konfigurator to swoją drogą, jak nasza pobieralnia zacznie działać zaktualizuje spolszczenie o wersję 2.10

1 polubienie

Ok , dziękuję za pomoc.

Instalowałem patcha 2.10, a przed chwilką zassałem konfigurator 2.10 ale nie wiem jak mam go podmienić , tzn. podmieniłem ale gra nie odpala. wyskakuje jakiś komunikat i klops.

Jaki komunikat?

Nie umiem skopiować, coś po angielsku, konfigurator wkleiłem do folderu z grą z zamianą plików i jak chcę odpalić grę to nie idzie, sorki nie umiem zrobić prin skrena czy coś w tym stylu.

Najprostszy sposób :

• Naciskasz PrintScreen na klawiaturze (PrtScn).
  • Otwierasz Painta
  • Ctrl +V
  • Zapisujesz
  • Wysyłasz

Żadna filozofia. Nikt nie pomoże Ci na podstawie " wyskoczył mi komunikat".

Jakoś dałem radę, w załączniku komunikat.

Sprawdzałem , ściągnięty konfigurator niby 2.10 ale prawdopodobnie to 2.09

Tutaj Konfigurator 2.10

https://mega.nz/#!k1MyHbwZ!Wb22odEZIa7whVtjlxR_ruVDWD71k-fbhhx-RnaytRI

Nie skopiowałeś pliku launch.ltx

1 polubienie

Bardzo serdecznie dziękuję, problem rozwiązany, przeoczyłem ten plik, teraz już wszystko gra, pozdrawiam.

Udźwig można zwiększyć w prosty sposób. Wchodzimy gamedata\config\misc\outfit. Szukamy linijki: additional_inventory_weight2 i zmieniamy cyfry na jakie chcemy. Tylko tyle.

Sęk w tym, że można sobie nawet ustawić Waszymi metodami udźwig 100000 kg, a i tak Naznaczony będzie się wlókł jak koń juczny za karawaną. Trzeba zmienić odnawianie staminy, brak pliku system to uniemożliwia :frowning:

Witam. Gram właśnie w tego moda i mam pytanie co do udźwigu postaci. Skorzystałem z porady użytkownika DaarMoo i zmieniłem wartości w pliku outfit. Ltx, oczywiście udźwig się zwiększył ale nie egzoszkieltu. Czy jest na to rada? Czy egzo jest tak zrobione że nie da się go zmodyfikować? I czy jest sposób żeby zmienić wytrzymałość postaci? Bo przy większym udźwigu nie idzie dalej biec. Pozdrawiam.

@Grzegorz728 W pliku outfit.ltx masz zawarte wszystkie pancerze.

Jak chcesz podnieść ciężar w egzoszkielecie, w pliku outfit musisz wyszukać nazwę egzoszkieletu, np. exo_outfit i pod tą linijka masz jego parametry i tam musisz zmienić te wartości na jakie chcesz.