Witam.
Od jakiegoś czasu gram gram gram i gram w OP-2.
Jedna rzecz przeszkadzała mi od początku ale nie wiedziałem jak się do tego zabrać…
Chodzi mi o widok ekranu w grze gdzie w większości pancerzy czy egzo część ekranu jest przesłaniana przez “okulary masek”
dzisiaj wymyśliłem jak to zmienić i uzyskać np. w Egzo Czarnego Doktora czy w pancerzu Don Kichota to:
Było tak:
a jest tak:
Widać o wiele więcej
Jeśli ktoś chce zapraszam do pobrania paczki z mojego Yanka:
https://yadi.sk/d/1QMVPh86pdf8f
Instalacja:
- Zapisz grę po zdjęciu wszelkich egzo pancerzy itd.. czyli w samym sweterku.
Dla grających w reapack wystarczy do gamedata wrzucić rozpakowaną paczkę pobraną z mojego Yanka. - Wczytaj sejwa w sweterku załóż egzo lub pancerz.
Dla grających w wersję z “tradycyjną” instalacją: - Zapisz grę po zdjęciu wszelkich egzo pancerzy itd.. czyli w samym sweterku.
- Zrób kopię pliku hud_exo1.dds ścieżka \gamedata\textures\abc
- Plik hud_exo1.dds z mojej paczki z Yanka wrzuć do \gamedata\textures\abc
- Wyraź zgodę na zamianę plików.
- Wczytaj sejwa w sweterku załóż egzo lub pancerz.
UWAGI:
Mod zachowuje się stabilnie.
Nie testowałem tego rozwiązania na innych pancerzach niż egzo Czarnego Doktora i pancerz Don Kichota.
Gdyby ktoś chciał mieć więcej ekranu w innych pancerzach a moja poprawka nie zadziała to piszcie może będę mógł pomóc.
Moja poprawka nie dotyczy (na razie bo nie mam czasu się tym zająć) sytuacji w której pancerz czy egzo ulega uszkodzeniu
w większym stopniu i np. pęka szkło maski ochronnej. Wtedy pojawia się obramowanie okularów takie jak było wcześniej
ale po zmianie pancerza czy egzo lub ich naprawie obramowanie okularów znika