Nie lubicie standardów?Proszę bardzo,parę minut i Wasz ekran ładowania będzie taki jak zechcecie.
100% pewności działania,żadnych uszczerbków na systemie,żadnych wirusów.
Sprawdziłem i zmieniłem.
Tu macie stronkę z opisem kolejności działania i linkiem do programu Win7BootUpdater http://www.porady.or…owania-windows/.Programik otworzy się z językiem niemieckim,zmieniacie w menu programu pod Sprache na dowolny inny,nie ma polskiego.
Fajne animacje znalazłem tutaj http://www.door2wind…7-boot-screens/.Po wpisaniu w Google Animated Windows 7 Boot Screens znajdziecie wiele innych ciekawych animacji lub jak ktoś woli obrazów statycznych.
Ciekawe rozwiązanie. Ja dorzucę propozycję dla tych co chcą poczuć smak Windows 8 i Metro. Nakładka jest w pełni funkcjonalna. Należy pobrać paczkę z strony podanej w linku i nasz system ulegnie transformacji do win8 .
Można to bezpiecznie instalować, a kiedy już taki pack przestanie się podobać wystarczy odinstalować go z systemu . Paczki są dla win 7 osobno 32/64 bit oraz win XP.
Skoro już mamy zmieniony splash czy inaczej okienko ładowania systemu, i pulpit a nawet dodane kafelki, to warto było by jeszcze zmienić tło wyboru użytkownika. Do tego polecam bardzo małą aplikację “TweaksLogon” Używam jej od ~2-3 lat, przed zmianą warto sobie przyszykować grafikę o nominalnych rozmiarach naszego monitora, w innym przypadku grafika będzie rozciągnięta.
Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.
Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży…
Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.
Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży…
Pozdrawiam
Idealnie to ująłeś ! Plusik leci za zdrowe podejście do rzeczywistości. Gdyby Win XP dawał radę nadal bym go używał. Stare dobre czasy…
Co prawda, Windows 10 też nie jest do końca tym, co mi się podoba (nowy system ustawień, gorsza możliwość personalizacji), ciężko się czasem połapać. Zawsze można ustawić styl klasyczny Windows i mamy, mniej więcej, dawny design. Tak czy inaczej, Microsoft (i nie tylko) idzie na złą drogę, choć czasem mam słabość do nowocześnie wykonanych stron internetowych, czy aplikacji.
Spotify
Opera
Dodam jeszcze, że od czasu pojawienia się tego nowego Skype’a (mniej więcej) nie otrzymuję powiadomień o wiadomościach, tak jakby nikt nie pisał. W ustawieniach mam wszystko powłączane, nie powinno być problemów, a są… dodatkowo, kiedyś na moim radiowym Internecie wiadomości się wysyłały w tempie natychmiastowym, teraz na tym samym, a nawet lekko przyspieszonym łączu wysłanie krótkiej wypowiedzi trwa czasem ponad pół minuty…
Poradziłem sobie sam, wszystko wiem tyle że… tapeta to no problemo, program rainmeter 3.2.1 pestka… ale proszę o przetłumaczenie mi na angielski lub polski tego co w tym hudzie jest bo otwiera się z krzakami jak to cyrylica.
Witam. Ściągnąłem sobie Rainmeter’a oraz HUD Red Skin Pack ze strony https://skinpacks.com/
Niestety mam kanciaste okna zamiast ładnie zaokrąglonych. Tutaj screen nieszczęsnych okienek. Na laptopie wszystko jest tak jak na screenach ze strony, okienka są ładnie wykończone.