Zmiana wyglądu Win7...pulpit, ekran ładowania itd

Nie lubicie standardów?Proszę bardzo,parę minut i Wasz ekran ładowania będzie taki jak zechcecie.

100% pewności działania,żadnych uszczerbków na systemie,żadnych wirusów.

Sprawdziłem i zmieniłem.

Tu macie stronkę z opisem kolejności działania i linkiem do programu Win7BootUpdater http://www.porady.or…owania-windows/.Programik otworzy się z językiem niemieckim,zmieniacie w menu programu pod Sprache na dowolny inny,nie ma polskiego.

Fajne animacje znalazłem tutaj http://www.door2wind…7-boot-screens/.Po wpisaniu w Google Animated Windows 7 Boot Screens znajdziecie wiele innych ciekawych animacji lub jak ktoś woli obrazów statycznych.

Bye!

2 polubienia

Ciekawe rozwiązanie. Ja dorzucę propozycję dla tych co chcą poczuć smak Windows 8 i Metro. Nakładka jest w pełni funkcjonalna. Należy pobrać paczkę z strony podanej w linku i nasz system ulegnie transformacji do win8 .

Można to bezpiecznie instalować, a kiedy już taki pack przestanie się podobać wystarczy odinstalować go z systemu . Paczki są dla win 7 osobno 32/64 bit oraz win XP.

Link…http://www.skinpacks…cat&cid=4&page=

1 polubienie

Ja akurat od dawna do tuningu siódemki używam TuneUp Utilities + SunriseSeven. A zamiast Rocket Dock używam Object Dock 2 - screen -

1 polubienie

Skoro już mamy zmieniony splash czy inaczej okienko ładowania systemu, i pulpit a nawet dodane kafelki, to warto było by jeszcze zmienić tło wyboru użytkownika. Do tego polecam bardzo małą aplikację “TweaksLogon” Używam jej od ~2-3 lat, przed zmianą warto sobie przyszykować grafikę o nominalnych rozmiarach naszego monitora, w innym przypadku grafika będzie rozciągnięta.

1 polubienie

Od niedawna używam nakładki Numix SkinPack.

Na pulpicie zamiast tradycyjnych ikon wyświetla się Skyrim Rainmeter Suite v2 

lekko dostosowany do moich potrzeb (po kliknięciu na pasek miernika CPU otwiera się program 

CPU Hardware Monitor, a po kliknięciu na pasek lub nazwę partycji otwiera się okno danej partycji).

Kursor myszki to Skyrim Cursor Set.

Skróty do programów i aplikacji są posegregowane w zakładkach programu ObjectDock 

przez co mam do nich szybki dostęp i przede wszystkim nie zaśmiecają pulpitu.

Do zmiany wyglądu ikon używam Axialis icon workshop.

Do odtwarzania muzyki używam programu Foobar2000 (aktualnie używam skórki DarkOne v4)

Poniżej przykłady stalkerskich skórek (theme-ów) programu Rainmeter:

3 polubienia

Ile to zabiera pamięci i jak obciąża komputer?

Niestety jak na chwilę obecną nie istnieje dobra metoda modyfikacji loga ładowania systemu w Windows 8.1

Walik  w odpowiedzi na Twoje pytanie: Rainmeter nie jest aż tak zasobożerny jak mogłoby się wydawać - 

jednak przy dużych skórkach (czytaj dużej ilości wyświetlanych przez program na ekranie elementów) 

zużycie zwłaszcza pamięci operacyjnej może być bardzo duże. Poglądowo umieszczam zrzut ekranu z menadżera zadań 

swojego PieCa (pulpit w spoczynku):

Jednak w czasie np. grania możesz zawsze wyłączyć w usługach np. Rainmetera

co uwolni dodatkowe MB pamięci lub odciąży procesor.

1 polubienie

Znalazłem takie fajne theme do Windowsa 7, Aero+ się nazywa. Odświeża wygląd, teraz Windows 7 przypomina nieco “ósemkę”.

Strona na DeviantArt: *KLIK*

Pobieranie bezpośrednie: *KLIK*

1 polubienie

Ło matko myślałem, że każdy będzie chciał zmienić wygląd Win8 na Win7 a nie odwrotnie

A co w nowym jest złego? Mi się podoba, przynajmniej okna i taki pasek zadań. :stuck_out_tongue:

Hej,

Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design  w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.

Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży…

Pozdrawiam

Hej,

Wiesz to kwestia gustu. Mimo to, że jestem młody to nie lubię tych wszystkich zachodnich trendów i zmian, które coraz bardziej się wtryniają do kraju a także do internetu. Jak dla mnie design  w roku około 2006+ był idealny a później jest już tylko gorzej.

Dodatkowo Windows robi się coraz bardziej pedalski przez te pastelowe kolory i zielone czy pomarańczowe telefoniki lumia dla dzieci i młodzieży…

Pozdrawiam

Idealnie to ująłeś !  Plusik leci za zdrowe podejście do rzeczywistości. Gdyby Win XP dawał radę nadal bym go używał. Stare dobre czasy… 

Milion dolarów dla tego kto umie to zainstalować żeby wszystko działało.

https://static.stalkerteam.pl/monthly_2015_07/s_t_a_l_k_e_r__by_andyc2908-d4oi5h6.thumb.jpg.e02e337ae91672e882775722540b6989.jpg

Aj tam, marudzicie!

Co prawda, Windows 10 też nie jest do końca tym, co mi się podoba (nowy system ustawień, gorsza możliwość personalizacji), ciężko się czasem połapać. Zawsze można ustawić styl klasyczny Windows i mamy, mniej więcej, dawny design. Tak czy inaczej, Microsoft (i nie tylko) idzie na złą drogę, choć czasem mam słabość do nowocześnie wykonanych stron internetowych, czy aplikacji.

Spotify

Opera

Dodam jeszcze, że od czasu pojawienia się tego nowego Skype’a (mniej więcej) nie otrzymuję powiadomień o wiadomościach, tak jakby nikt nie pisał. W ustawieniach mam wszystko powłączane, nie powinno być problemów, a są… dodatkowo, kiedyś na moim radiowym Internecie wiadomości się wysyłały w tempie natychmiastowym, teraz na tym samym, a nawet lekko przyspieszonym łączu wysłanie krótkiej wypowiedzi trwa czasem ponad pół minuty…

1 polubienie

Poradziłem sobie sam, wszystko wiem tyle że… tapeta to no problemo, program rainmeter 3.2.1 pestka… ale proszę o przetłumaczenie mi na angielski lub polski tego co w tym hudzie jest bo otwiera się z krzakami jak to cyrylica. 

https://mega.nz/#!8ptnXSqa!T7Xr50ExqAMykcdN9zr9lKfuK9VlRRMkVYbkjodnfOg

Witam. Ściągnąłem sobie Rainmeter’a oraz HUD Red Skin Pack ze strony https://skinpacks.com/

Niestety mam kanciaste okna zamiast ładnie zaokrąglonych. Tutaj screen nieszczęsnych okienek. Na laptopie wszystko jest tak jak na screenach ze strony, okienka są ładnie wykończone.  

UXTheme Patchera użyłeś?

Właśnie nie. Użyję go.

1 polubienie

Ogarnąłem tego Huda… jest świetny a tłumaczenie? Wystarczy wejść w plik config i samemu wpisać co trzeba.

… krok po kroku będzie to miało sens. Fajna zabawa… jak dla 40-sto paro latka

1 polubienie