Zmiany w pliku fsgame

Witajcie, chciałem Wam przedstawić jak wyglądają u mnie zmiany w pliku fsgame a raczej nie wyglądają, nie wiedziałem za bardzo w którym dziale umieścić ten temat, gdyby coś nie teges to proszę przenieść, proces przedstawię na kilku fotkach, nie wiem jak inaczej to zrobić a temat mnie nurtuje już od dawna bo praktycznie w każdym modzie mam z tym problem i gram na niezmienionych wpisach, no więc wiadomo, otwieramy fsgame notatnikiem…itd, czynności w kolejności obrazków jak to u mnie wygląda, oczywiście po odmowie dostępu trzeba wrócić do ori pliku z niezmienionym wpisem false/true, aha bo może to ważne, sprzęt jakim dysponuje tez na foto, pozdro

no ale po kiego instalujesz z uporem maniaka Stalkera w tym Program Files? Później chcesz zmienić coś w piliku zapisać zmiany i dupa. Już ci ludzie tłumaczyli to milion razy, a ty znowu to samo. Weź chociaż zainstaluj tą grę w C:\Stalker czy jak tam sobie nazwiesz.

Ewentualnie najpierw zobacz we własciwosciach tego fsgame czy nie jest zaznaczone, ze plik jest tylko do odczytu. Jesli tak to odznacz tą opcje i wtedy zobacz czy możesz dokonać zmian.

1 polubienie

23 minuty temu, tom3kb napisał:

no ale po kiego instalujesz z uporem maniaka Stalkera w tym Program Files? Później chcesz zmienić coś w piliku zapisać zmiany i dupa.

Bo tylko tak mi chodzi, a tłumaczyłem milion razy że na D mi to nie chodzi

24 minuty temu, tom3kb napisał:

zobacz we własciwosciach tego fsgame czy nie jest zaznaczone, ze plik jest tylko do odczytu.

nie, nie jest zaznaczone

[![Screenshot 2019-01-31 11-12-27.jpg](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/1895466213_Screenshot2019-01-3111-12-27.thumb.jpg.eb34742e657d978e606e80f22f5df93a.jpg)](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2019_01/694041318_Screenshot2019-01-3111-12-27.jpg.75da429ce4d2beb5af3beb71d623ff48.jpg)

Teraz, cez137 napisał:

Bo tylko tak mi chodzi, a tłumaczyłem milion razy że na D mi to nie chodzi

No toż ci mówię żebyś sprawdził i zainstalował w jakimś folderze bezpośrednio na C, i wtedy robił zmiany w pliku i zobaczył czy ci je zapisze.

a masz uprawnienia  edycji pliku?  We właściwości/zabezpieczenia.

2 polubienia

dobra spróbuję 

o widzisz! nie miałem, a myślał bym tydzień i bym nie wymyślił że to to, temat uznaję za wyczerpany, dziękuję 

Gdyby coś kiedyś będę się odzywał, pozdro

W Win 7 i wyższych edycjach , jakiekolwiek poważniejsze działania na plikach z dysku C:/  są dozwolone generalnie tylko z konta Admina - i dlatego warto sprawdzać uprawnienia.

nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje jak uprawnienia do edycji pliku, myślałem że to jakoś automatycznie się robi 

6 godzin temu, tom3kb napisał:

Weź chociaż zainstaluj tą grę w C:\Stalker

5 godzin temu, tom3kb napisał:

No toż ci mówię żebyś sprawdził i zainstalował w jakimś folderze bezpośrednio na C, i wtedy robił zmiany w pliku i zobaczył czy ci je zapisze.

No niestety, fsgame zapisuje, ale zrobiłem taki mały eksperyment, zapisałem sobie ostatni sejw z poprzedniej gry i wkleiłem go do tych “nowych” sejwów, przy próbie wczytania wylatuje, nie wiem czy muszę grać od początku na tej nowej instalacji czy właśnie mogę sobie zastosować starego sejwa, o co chodzi dokładnie opisałem tutaj, ostatni post

<___base_url___>/topic/1916-stalker-sigerous-mod-soc/?page=12&do=embed

Widocznie ten save jest uszkodzony. Jak masz, to sprawdź na wcześniejszy. Ale moja rada jest taka. To z doświadczenia. Jak coś nawalało w jednej instalce, to się z tej nawalającej niczego do nowej nie przenosi. Radzę wyczyścić katalog savów, albo usunąć go cały i zacząć nową grę. Jeśli w paczce z modem nie było pliku user.ltx , to pozwolić nowej instalce zrobić go od nowa.

ja tak właśnie myślałem że to tak będzie jak mówisz ale chciałem spróbować, a nóż by zaskoczył?