Znikający kursor

Po wejściu do zakładki - wczytaj grę - często znika mi kursor i muszę posiłkować się Alt+Ctrl+Del. Da się coś z tym zrobić ?

A i jeszcze jedna sprawa. Jak użyję drugiego slotu to ilość amunicji jest tylko taka jak w broni, mimo że mam w plecaku więcej.

Problem z amunicją rozwiązany, ale kursor nadal znika.

Pochyli się Ktoś nad problemem ?

Nie mam jakoś pomysłów… w logu po tym zamrożeniu nie ma nic ciekawego?

Nic nie ma. Jak wywołuję menedżera, gra od razu wskakuje na ekran. Z tym, że czasami muszę zrobić to kilka razy z rzędu. Może ktoś sobie przypomni o podobnym problemie.

A i jeszcze jedna rzecz. W jakimś poście był poruszony temat pliku shader_cache w folderze log. Podobno trzeba go wywalić. W mnie jest i żadnych sensacji nie wywołuje.

Dzięki Anton za szybką reakcję !

@DaarMoo - Nie trzeba aż tak drastycznie A+C+D. Wystarczy zrzucić grę na pasek, Alt+Tab i powrót klikiem w ikonę moda na pasku.

Znikanie kursora jest spowodowanie niedobranymi ustawieniami. Musisz popróbować z rozdzielczością ekranu. Niekoniecznie musi to być rozdzielczość Twojego monitora. Czasem w ustawieniach trzeba zmienić kilka rzeczy, aby Twój sprzęt porozumiał się z modem. Czy nie przytrafia Ci się, że też pojawiają się takie ukośne linie?

Mnie się to przytrafia, przy pierwszych uruchomieniach moda, a później jak mam przeciążoną pamięć. Niektóre mody nie potrafią współpracować z plikiem wymiany, bez względem na jego wielkość. Log wtedy mówi, że " Brak miejsca w magazynie itd"

Dzięki za podpowiedź @kondotier . Przy znikającym kursorze pojawiały się poprzeczne linie. Ale problem już samoistnie zniknął. Widocznie komputer dogadał się z modem. Albo odwrotnie.