ZonaWalker Mod v1.1 PL to modyfikacja do gry S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci. Zmienia i ulepsza mnóstwo elementów gry tworząc ją jeszcze bardziej ciekawą i miłą dla oka, przy czym pozostawia stary dobry klimat gry w nienaruszonym stanie.
LISTA ZMIAN:
Nowy wygląd broni (ostrzejsze i ciekawsze tekstur; dodano połysk).
Zwiększona celność broni, do poziomu z poprzednich części.
Poprawiona kalibracja mechanicznych urządzeń celowniczych.
Zmniejszono szybkość zużywania się broni.
Odblokowano możliwość zamontowania akcesoriów w niektórych broniach.
Ulepszanie broni i pancerzy bez konieczności donoszenia narzędzi.
Ulepszenia na maxa (jedno ulepszenie nie eliminuje drugiego).
Nowe celowniki optyczne.
Celownik optyczny RPG typu Gnomus.
Można biegać z SWD, SWU, PK.
Można biegać w Egzoszkielecie.
Prawdziwe, pełne i adekwatne do wersji nazwy broni.
Rozszerzone opisy broni oraz akcesoriów.
Zmieniono rodzaje amunicji.
Zmieniono ikony menu handlu broni (dopasowane do tekstur).
Przeźroczysta siatka i okna w menu postaci oraz handlu.
Handlarze kupują nawet zniszczoną broń.
Teraz udźwig w biegu to 80kg, a maksymalny 100kg.
Nowe rękawice do wszystkich kombinezonów.
Nowy wygląd przedmiotów (śruba; lornetka; elementy dołączane do broni, detektor Swaróg).
Nowe, głębsze, wyraźniejsze, bardziej zróżnicowane i dobrze dobrane dźwięki wystrzałów z broni szturmowej.
Zmieniono niektóre dźwięki głównego bohatera na bardziej realistyczne.
Nowy dźwięk włączania i wyłączania noktowizorów.
Bardziej realistyczny obraz widziany przez noktowizor.
Noktowizor już nie brzęczy podczas pracy.
Bardziej realistyczne światło latarki żarówkowej.
Nowe tekstury różnych budowli i konstrukcji inżynierskich.
Nowe tekstury drzew, krzewów i gruntu. (Unikalne dla każdego obszaru)
Dodano śpiwór oraz tabletki nasenne.
Dodano system potrzeby snu.
Więcej bardziej realistycznej krwi.
Nowy mniejszy i poręczniejszy HUD.
Nowa muzyka w menu (Hans Zimmer - Time; skrócona wersja).
Usunięto Loga GSC, AMD, ATI podczas uruchamiania gry.
Stalker NPC dobiera sobie najlepszą broń do danego przeciwnika.
Stalker NPC potrafi używać apteczek i bandaży (jeśli posiada).
Stalker NPC potrafi używać podwieszanego granatnik w swojej broni.
Stalker NPC używa ciosu kolbą na celu w pobliżu.
Stalker NPC potrafi zamontować dodatkowe akcesoria na swojej broni.
Stalker NPC (sojusznik) przestaje strzelać gdy znajdziesz się na linii ognia.
Mod został wyposażony w elegancki instalator zawierający wszystkie niezbędne do działania modu pliki. Czyli także odpowiednio zmieniony plik “fsgame.ltx”.
Nie chce pobierać? Klikasz na link, przekierowuje na strone rapida, klikasz na DOWNLOAD, włącza się pobieranie. W czym problem? Może tym że na rapidzie jeśli nie masz konta PRO to nie możesz pobierać więcej niż 1 plik na raz.
Screenów niestety nie mam bo zrobiłem tego moda i przeszedłem grę parę miesięcy temu. W sumie musiałbym zasypać ten temat screenami bo modzik zmienia wszystko. Całe otoczenie na lepsze, bronie na lepsze, przedmioty, hud oraz UI na lepsze. No napracowałem się
Dokładnie tak jak mówisz Powinienem to dodać do listy zmian.
EDIT:
W menu handlu są nowe ikonki więc dałem ładniejszą dla wódki. Artykuły spożywcze są świeże i pachnące.
Dam! Oto właśnie dodałem link na RapidGator.
EDIT:
Kto wpierdzielił mój mod do przetłumaczonych. To mój autorski mod do CoP zrobiony po naszemu. Przenieście spowrotem do tematu modów na CoP.
Miałem go zrobić po chińsku? To nie tłumacznienie… No nie wiem po co ta zsyłka. Jeśli nie wróci do wątku z pozostałymi modami do CoP, to usunę go. Po co ma się kiści tutaj gdzie nikt nie zagląda.
Matstaw, tu chodzi o to by były łatwo dostępne mody w które bezproblemowo można grać po polsku.Ktoś, kto chce sobie zagrać w jakiegoś moda, nie musi się zastanawiać czy jest spolszczenie czy go nie ma. Wszystko co jest po polsku ma w jednym dziale.
Mastaw jak ktoś szuka mod po polsku to najpierw sprawdza ten dział. Każdy mod jest ważny nik Ci nie odbiera autorstwa. Dzięki za linka w końcu mogłem pobrać twojego moda.
Na stalker pl była stara wersja podzielona na odmianę SD i HD. W nowej v1.1 nie ma takiego podziału. Nic nie straciła na jakości, tekstury są w nieco mniejszej rozdzielczości, bo większy rozmiar nie dawał jakiś lepszych wrażeń wizualnych, a jedynie spowalniał. Podobnie spowalniający był AtmosFear 3.0 którego tu nie ma, ale jak chcesz to możesz sobie dorzucić.
Witam.Chciałbym pochwalić Autora (Autorów) tego moda za bardzo dobrą jakość grafiki w grze a przede wszystkim za normalny sposób instalacji moda bez podmiany plików czy innych kłopotliwych zabiegów , polecałbym tą metodę innym twórcom modów.Pozdrawiam.
Może to zabrzmieć głupio po tak długim czasie, ale chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób na usunięcie potrzeby snu i tych wiadomości powiadamiających że jesteś już wyspany. Jest możliwość tego usunięcia ?