Zupełnie nietypowy błąd

Witam znów nie potrafię sobie sam poradzić wyskakuje mi błąd o takim logu
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description :
[error]Arguments : LUA error: …ishing\s.t.a.l.k.e.r\gamedata\scripts\amk_mod.script:2787: attempt to index local ‘respawner’ (a function value)
Nie jest on zwiazany z konkretną lokalizacją a raczej godznią pojawia się zawsze ok godziny 16:26 według czasu zony nie ważne w jakiej by się nie znajdowało lokalizacji czy jaką misję by się właśnie realizowało. Nie pomaga położenie się spać czy w ostatniej chwili użycie teleportu. Po znalezieniu się w nowej lokalizacji czy obudzeniu się błąd i tak wyskakuje. Próbowałem zmienić linijkę tego pliku która powoduje błąd, ale błąd nadal pojawia się o tej samej godzinie tylko że o innym oznaczeniu. Proszę o pomoc gdyż na innych forach nawet rosyjskich nie ma infomacji na ten temat, google bezsilne, (przynajmniej ja nie znalazłem). Proszę o jakieś sugestie. Jeśli potrzeba więcej informacji napiszę.

… spróbuj wywołać burzę…według sposobu portalsa
…wgraj najnowsze spolszczenie..28.12
…wykonaj twardy zapis chwilę przed wystąpieniem błędu i wczytaj na nowo (przed wystąpieniem błędu ..jeżeli nie pomoże po wystąpieniu błędu)
Dziwne bo na te błędy zawsze pomagała zmiana, lub powtórka lokacji…:face_with_tongue:

Wywołanie emisji też nie skutkuje, sprawdziłem już wcześniej, sprawa tym razem nie dotyczy spolszczenia, na rosyjskiej wersji jest tak samo. Najnowsze spolszczenie już wgrałem, u mnie wywala bo jestem pod koniec gry i wszystkie kwesty w których otrzymuje sie dodatkowe egzy już dawno rozwiązane, dlatego piszę że nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim błedem, na którego nie ma obejścia, lub rozwiązania. Nawet google bezsilne. Przez dwa dni walki z tym błędem nie udało mi się nawet zbliżyć do rozwiązania. Próbowałem zmenić linijkę w pliku która powoduje błąd na kilka różnych sposobów, najdalej posunąłem się gdy zamiast spawnerowania stalkerów poleciłem by spawnerowało mutanty gra wtedy wczytywała się i opalała ale o tej samj godzinie wyskakiwał inny błąd zwiazany z innym plikiem.

Ja myślę że masz coś namieszane w pliku se_respawn w katalogu scripts.Spróbował bym podmienić ten plik z czystej soljanki na przykład.Ewentualnie mogę ci przesłać mój plik czy też cały katalog scripts i zobaczymy co z tego wyjdzie

Plik se_respawn.script z dopy rózni sie od pliku z podstawki tylko jedna linijką tekstu, próbowałem już podmienić, takie rozwiązanie nie działa, nadal ten sam błąd. Ale dzięki za rade

Jeśli chcesz zaryzykować to znalazłem w sieci lekarstwo na podobny problem jak twój tylko dla błędu amk_mod script 2708 .W środku jest właśnie plik se_respawn

http://rghost.net/2351828

Wstępnie pomogło jutro potwierdze ostatecznie. Otworze plik w notatniku porównam z orginałem i zobacze gdzie tkwi zmaina. Nie pomyślałm że rozwiązanie innego błędu może rozwiązać i mój. Wielkie dzięki za pomoc jak wszystko będzie ok napisze i postawie flaszke.
Dzięki jeszcze raz ten plik zadziałał. Pozdrowienia.