Kolejny filmik, tym razem przedstawiający bezwładność broni podczas ruchów kamerą.
@tom3kb Standardowo będę się czepiał wszystkiego co się tyczy broni
Sam mod wydaje się przyzwoity, ale takie ruchy broni nie występują przy poprawnym trzymaniu, szczególnie czegoś tak lekkiego jak aksu. Szczerbinka, muszka i oko tworzą jedną linię.
Taki mają pomysł. Nie wiem czy to nie miało być coś na zasadzie tego co jest w ARMIE, nie wiem jak to opisać “oddzielne poruszanie głową i taka bezwładność broni gdy przesuwamy ją żeby była w jednej linii z nowym miejscem, w które patrzymy”. Tam np możemy delikatnie najpierw patrzyć w bok “oczami”, a potem przy mocniejszym ruchu myszą dosuwamy broń. Można to wyłączyć w opcjach i wtedy mamy jak w starych szuterach, tam gdzie ruszamy myszką idealnie równo idzie celownik broni nawet przy gwałtownych i długich zmianach kierunku patrzenia.
Ps. wydaje mi się, że to co oni tu pokazali było już w różnych modach do stalkera.
@tom3kb Zobaczymy efekt końcowy. Dla mnie “gunplay” jest zdecydowanie w pierwszej 3 najistotniejszych elementów gry.
Filmik pokazujący roślinność na kilku lokacjach.
Ciekawe jak będzie wyglądała sprawa z optymalizacją, ale gra wygląda zachęcająco
Ktoś wie jak wygląda sprawa polonizacji z tego modem, lub chociaż jakieś zangielszczenie? Wszystko zacnie wygląda aż chcę się zagrać, lecz po rosyjsku to jedynie przywitać się umiem ![]()
@xvialix Spolszczenia nie ma na 100%, a zangielszczenie to nie wiem (szukałem na szybko), ale raczej nie.
Witam. Jestem autorem tego modu. Wiem jezyk polski, wiec moge przetlumaczyc mod po polsku, ale tylko wtedy, gdy wielu ludzi naprawde to interesuje. Takze byloby milo pomoc mi w tym. Po tygodniu dwa wydamy globalna aktualizacje, to bedzie bardzo stabilna versja z najbardziej skorygowanymi niedociagnieciami. Nawet moge napisac po polsku changelog tutaj. Przepraszam za krzywdzaca pisownie, poniewaz nie mam polskiej klawiatury.
- Serdecznie witamy na naszym forum.
Miło gościć kolejnego twórcę modów. Na pewno wiesz, kto to jest Zaurus. Gości u nas od wielu lat. Może i Ty zagościsz na stałe.
Jak widzisz, zainteresowanie modami do STALKERA jest u nas duże i interesujące mody tłumaczymy sami.
Na temat spolszczenia Twojego moda, można będzie porozmawiać wtedy, gdy wydasz jego finalną wersję. Wtedy będzie można będzie określić, czy będzie mieć zainteresowanie.
Jeśli tak będzie, możesz liczyć na pomoc naszych tłumaczy. Ale dla ułatwienia tłumaczenia, potrzebna byłaby paczka z plikami w których są teksty do tłumaczenia, ale w formie gamedaty. Wtedy nie ma potrzeby wertowania wszystkich plików, aby dokonać pełnego tłumaczenia.
I pytanie. Czy jesteś w stanie zrobić tego moda bez instalatora, tylko w formie do wypakowania?
Kolejne pytanie do naszych forumowiczów, którzy już moda uruchomili. Na czym bazuje ten mod?
4 hours ago, kondotier said:
- Serdecznie witamy na naszym forum.
Miło gościć kolejnego twórcę modów. Na pewno wiesz, kto to jest Zaurus. Gości u nas od wielu lat. Może i Ty zagościsz na stałe.
Jak widzisz, zainteresowanie modami do STALKERA jest u nas duże i interesujące mody tłumaczymy sami.
Na temat spolszczenia Twojego moda, można będzie porozmawiać wtedy, gdy wydasz jego finalną wersję. Wtedy będzie można będzie określić, czy będzie mieć zainteresowanie.
Jeśli tak będzie, możesz liczyć na pomoc naszych tłumaczy. Ale dla ułatwienia tłumaczenia, potrzebna byłaby paczka z plikami w których są teksty do tłumaczenia, ale w formie gamedaty. Wtedy nie ma potrzeby wertowania wszystkich plików, aby dokonać pełnego tłumaczenia.
I pytanie. Czy jesteś w stanie zrobić tego moda bez instalatora, tylko w formie do wypakowania?
Kolejne pytanie do naszych forumowiczów, którzy już moda uruchomili. Na czym bazuje ten mod?
Mod bazuje na Call of Cnerhobyl 1.5 + MLR 8.3. Z Call of Misery malo tresci jest brane. Ostateczna wersja nie jest przewidziana, mod jest ciagle rozwijany i bedzie sie rozwijal, dopoki sie nie znudzimy. Ale na tym etapie kolejna wersje mozna liczyc za ostatnia, a nie wersje posrednia. W tej wersji udostepnimy wersje angielska, mozemy rowniez polska. Tutaj jest wersja do wypakowania: https://vk.com/coc_area (ponizej zrzut ekranu).
Основа - to jest podstawa modu.
Обновление - to jest ostatnia aktualizacja
Последний патч от Холодильника - to jest ostatnia aktualizacja z moimi zmianami. Listę różnic można obejrzeć tutaj https://docs.google.com/document/d/1xkrRjTI9iB_hDqJx-k2t629Bpb14UbZVbW7oVJ3H6Jw/edit?usp=sharing
UPD: Zrobiłem dokument Google w języku polskim https://docs.google.com/document/d/1xkrRjTI9iB_hDqJx-k2t629Bpb14UbZVbW7oVJ3H6Jw - tutaj wszystkie najnowsze informacje.
UPD 2: O 17.00 czasu moskiewskiego odbędzie się transmisja online w języku rosyjskim. Wersja testowa 1.1 zostanie wyświetlona. https://www.youtube.com/watch?v=mdeSYUe9COE
- Dziękuję za uzupełnienie informacji o modzie. Teraz czekamy na wydanie wersji nie będącej betą.
Na pewno któryś z naszych tłumaczy zapozna się z modem i da mu opinię.
Witam. Jak wygląda sprawa tłumaczenia? Komuś sie chce to robić ? Ogólnie mod wersji 1.02 jest stabilny (w miarę :D) , a sam gameplay wydaje się być ciekawy ze względu na zmienione presety i architektruę lokacji. W każdym bądź razie po Polsku było by fajnie zagrać. Chyba ,że można wgrać spolszczenie od Call of Misery jeśli takie istnieje wogóle…
Czegoś takiego to mi od początku brakowało w Stalkerze, ba brakuje w 99% gier.
Poniżej filmik pokazujący obslugę broni, jeśli załadujemy magazynek do “kałaszka” mamy 30 naboi. Po przeładowaniu, mamy jeden nabój w komorze, zmieniamy magazynek na następny pełny i mamy w broni 31 pestek.
Jeśli nie mamy magazynka możemy strzelać z broni wkładając jeden nabój do komory zamkowej.
Ja chcę to do każdego moda
Super, już myślałem że ten pomysł nie zostanie wykorzystany w grze.
Niby twórca podobnego konceptu, który zrobił moda Zone of Alienation do Cienia Czarnobyla, mówił o planach zrobienia podobnego projektu dla Zewu Czarnobyla ale nic z tego nie wyszło.
Czy da się coś zmienić aby było można normalne savey robić ?
Wyszła kolejna aktualizacja jakby był ktoś zaciekawiony.
https://www.moddb.com/mods/area/downloads/s-t-a-l-k-e-r-a-r-e-a-1-051-update
Mod ma duży potencjał, to CoC z niektórymi starymi mapami jak np wysypisko z Lost Alpha. Mógłby być wedle mojej opini najlepszym modem do CoC gdyby jeszcze troche go podrasować.
Graficznie miazga, zwłaszcza z tym addonem
https://www.moddb.com/mods/area/addons/area-autumn-range-12
Nawet na statycznym dobrze to wygląda.
Moda można porównać do Anonaly tyle że jest dużo trudniejszy, trzeba przywyknąć do panujących tam mechanik.
Da się tu jakoś zwiększyć maksymalny udźwig postaci? Już nie mówię, aby nosić 1500 kg jak w modzie :p, ale aby dało się coś więcej pograć przy nośności załóżmy 250 kg.
W dniu 4.04.2020 o 18:53, Major Diegtiariow napisał:
Da się tu jakoś zwiększyć maksymalny udźwig postaci? Już nie mówię, aby nosić 1500 kg jak w modzie :p, ale aby dało się coś więcej pograć przy nośności załóżmy 250 kg.
Jak umiesz grzebać w plikach to tak, a jeśli chodzi o addony to żadnych nie ma. A twórca moda uparł się jak osioł że mod będzie przeznaczony tylko do masochistów i tyle w temacie
Na filmiku ulepszone efekty świetlne, odbicia, połyski zależne od pogody itp.