Aktualizacja 1.1619: [MODDB]
Spis zmian:
Spoiler
Dodano handel i możliwość naładowania akumulatorów przez Azota i Kardana.
Dodano brakujące schowki na Magazynach Wojskowych.
Poprawiono celowania i położenie G36K. Dodano zmianę celowania. Poprawiono tekstury.
Poprawiono ilość naboi w magazynku dla Typ 63. Poprawiono klasę broni. Ustawiono celowanie i położenie, dodano zmianę celowania.
Poprawiono opis ulepszenia noktowizora.
Poprawiony wylot przy próbie handlu z handlarzem najemników.
Poprawiony wylot przy przemieszczaniu przedmiotu w plecaku na plecach.
Poprawiony wylot z dźwiękowymi schematami NPC.
Poprawiono blokadę slotu hełmu ciężkiego pancerza.
Poprawiono możliwość zdobycia przejść u NPC.
Poprawiono funkcję łączenia ilości zapałek, a także ich usunięcia przy przeciąganiu.
Poprawiono ilość otrzymanych kanapek podczas jednego użycia.
Poprawiono opis PSZ-9D powinności. Poprawiono charakterystyki wszystkich wariacji pancerzy powinności.
Poprawiono ikonki magazynków dla SIG-550 Snajperskiego. Poprawiony domyślny magazynek.
Poprawiono błędy w tekstach angielskiej lokalizacji.
Poprawiono brak wyposażenia oddziałów ochrony bunkra naukowców na Jupiterze. Dodano możliwość rozmowy z nimi.
Zmieniono przewijanie inwentarza przy przeciąganiu - wystarczy przytrzymać lewy alt i przeciągnąć przedmiot w żądaną komórke.
Zaniżono charakterystyki nieśmiertelnym NPC.
user90
14 Marzec 2021 21:32
82
Dobra
Gdzie znaleźć plik ze wszystkimi napisami i dialogami w katalogu tej gry? A przetłumacze sobie
tom3kb
14 Marzec 2021 21:57
83
gamedata\config\text ale część może być porozwalana w innych plikach i folderach. Różnie to w modach jest.
user90
15 Marzec 2021 21:43
84
Dzięki
Nigdzie nie ma sprawdzałem : (
A ma mod gamedatę? Bo możliwe, że pliki w których są treści którymi jesteś zainteresowany, są spakowane w pliki .db . Aby je pozyskać, trzeba dokonać ich otwarcia .db ( są narzędzia ).
user90
15 Marzec 2021 22:39
86
Właśnie próbowałem notatnikiem nie da rady
Są jakieś inne sprawdzone sposoby?
Co próbowałeś notatnikiem? Otworzyć plik .db?
Do otwierania tych plików są specjalne extraktory. Ja nigdy się w takie coś nie bawiłem.
Ale ten mod, to chyba graficzna przeróbka CoC. Możesz w nim poszukać plików które są Ci potrzebne. Ale z tym to będzie sporo grzebania i jeśli z tłumaczeniem modów nie miałeś styczności wcześniej, to możesz mieć z tym spore problemy.
user90
15 Marzec 2021 22:58
88
Ok dzięki - coś popróbuję albo poczekam na spolszczenie
Raczej spolszczenia się nie doczekasz.
Zajrzyj do tematu CoC. On też miał sporo dodatków zmieniających grafię, ale spolszczenia też chyba nie ma.
Ma spolszczenie mod na nim oparty “Powrót Legendy”, który jako jedyny ma nową, logiczną fabułę.
user90
15 Marzec 2021 23:06
90
Połowa sukcesu- spolszczenie COC wrzuciłem folder txt do folderu configs w A.R.E.A i sa takie wykrzaczone rozne niektore spoko napisy polskie
Kombinuje dalej! Dzieki za wskazówkę
A o co chodzi z tym powrotem legendy?
tom3kb
16 Marzec 2021 07:42
91
8 godzin temu, wit_raf@o2.pl napisał:
A o co chodzi z tym powrotem legendy?
Kondotier zaproponował ci moda CoCkowego z fabułą.
Wrzucenie tylko katalogu text to za mało. Zobacz sobie w spolszczeniu CoC, ile tam jest różnych katalogów. Bo to co po polsku powinno być na wyświetlaczu, jest rozrzucone w wielu plikach. I tam gdzie masz robale, to są braki plików.
Wrzuć całe spolszczenie z CoCa, to ilość robali zmaleje, a może być, że znikną całkowicie.
I ponawiam propozycję, zagrania w moda Powrót Legendy. Jak na razie, to jedyny mod dla CoC.
Wszystko inne, to tylko wizje różnych modotwórców, jak powinna wyglądać baza lokacyjno-teksturowo-rozgrywkowa.
user90
16 Marzec 2021 11:57
94
Dziękuję Bardzo! Może się uda..
Próbuję kombinuję na różne sposoby z tymi plikami i nic nie da rady
Pozostaje czekać na spolszczenie
Trochę pokombinowałem i bardzo się nawysilałem przy tym i namyślałem heh
Jest troche po polsku, troche po rusku i menu nowej gry jest jakieś zbite ze sobą za bardzo
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Czy trzeba coś pozmieniać w plikach systemowych gry?
Witam co to za czcionka i gdzie ją znaleśc
Spoiler
[error]Expression : FS.exist(fn, “$game_textures$”, buf, “.ini”)
[error]Function : CGameFont::Initialize
[error]File : GameFont.cpp
[error]Line : 77
[error]Description : e:\area\gamedata\textures\ui\fonts\ui_font_electron_18_1600_cent.ini
Przełączanie filtrów za pomocą klawiszy:
Przerobiona matryca HUD - autor Anton Hozarov (Hozar_2002):
Przybliżenie rzeczy w lewej ręce i przybliżenie/oddalenie zasięgu w detektorze:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
tom3kb
15 Kwiecień 2021 04:26
100
Krótki filmik z nowej lokacji i zmian w samochodzie, którym możemy jeździć po Zonie.