Alone In Windstorm: Fallen Bear

Tytuł oryginalny: Alone In Windstorm: Fallen Bear
Platforma: IX-Ray
Data premiery: 30.04.2026 r.
Autor: AiW Team
Autor spolszczenia:
Śr. długość rozgrywki: 30-50 godzin

Opis

Podsumowanie

Alone In Windstorm: Fallen Bear to druga część z serii. Poprzednika w wersji PL możecie znaleźć tutaj: Alone in Windstorm

W drugie części akcja rozgrywa się 20 lat po katakliźmie nuklearnym na dalekim wschodzie Rosji. Pokierujemy losami stalkerki, która musi przeżyć w trudnych czasach, w których przyszło jej żyć.

Główne cechy moda to fabuła zapewniająca minimum 30 godzin gry, ciekawe i nowe lokacje. Udźwiękowione dialogi postaci, cutscenki. Elementy survivalu i nie tylko. Ciekawa paczka broni. Nowi przeciwnicy znani z serii gier Metro.

Screeny

Podsumowanie

Film, prezentacja moda.

Linki i instalacja

Podsumowanie

Instalacja

Mod w wersji standalone, wypakuj i graj.

Linki

Mod v1.2

Yandex

Źródło: Temat na Ap Pro

2 polubienia

Noooo, tego to się nie spodziewałem.

Obejrzałem trochę filmików, pod względem estetyki wykonania bardzo fajnie wygląda, ma swój styl. Jeden z niewielu modów ze swoim ciekawym wyglądem inwentarza, okien rozmów itp. Takie Metro w Stalkerze na pierwszy rzut oka, elementy survivalowe, ciekawe czy nie upierdliwe za bardzo :smirking_face: do tego chyba crafting, jakieś budowanie baz chyba też jest?

Dlugość moda też solidna 30 godzin minimum.

Patch 1.1 dodany do pierwszego postu.

Nowa gra nie jest wymagana.

Czyli fajne ale przegięto z trudnością mechanik survivalowych, kojarzy mi się podejście jak z NLC 7. No ale są też fani takich trudnych modów.

Może z biegiem czasu jeszcze jakoś go zbalansują w sumie dopiero co wyszedł albo powstaną patche ułatwiające rozgrywkę od community.

Szkoda że już nie robią modów jak dawniej nie ma w co grac xD

Niby co roku wychodzi coś koło 30 modów ale tak jak patrzyłem to w ostatnich 2-3 latach to mi się rzucało w oczy, że większość z nich to były takie krótkometrażówki na 1-3 godzinki, kilka takich modów dla beki co może jacyś yutuberzy śmieszne filmiki nagrywają ale chyba normalnych graczy to raczej nie bardzo interesują, a takich dłuższych “normalnych” modów za wielu nie widać.

Czy mod jest dostępny w języku angielskim czy tylko rosyjskim i czy będzię tworzone spolszczenie?

Na razie nie, do poprzedniej części po pewnym czasie wyszła wersja angielska, spolszczenie też.

Jak będzie z tą trudno powiedzieć, szybciej bym liczył na jakieś maszynowe zangielszczenie, czy może jakieś tłumaczenie z ai.

1 polubienie

Mod wyszedł w wersji 1.2, lista zmian i poprawek jest bardzo długa. Nowa gra wymagana, stare zapisy nie będą działać na nowej wersji. Moda pobieramy w całości od nowa, nie ma patcha zmieniającego v1.1 na v1.2.

Mod w v1.2:

Yandex