Alternatywa 1.3

Mer znajduje się ZA drzwiami prowadzącymi na zaplecze baru w Przedzoniu. Otwierasz drzwi, oglądasz animację i spotykasz Mera.

Spoiler

Poniżej wideo poradnik z przechodzenia gry jako stalker:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=videoseries

Można również w czasie gry posiłkować się poradnikiem (część misji jest zbieżna z wersją 1.3 moda), który napisał @cichy:

Dnia 29.09.2016 o 10:59, kondotier napisał:

Brakuje mi tu fixa na odebranie tuszki “obcego” przez naukowca na Janowie przy grze stalkerem,

W czasie mojej gry tuszkę “Aliena” naukowcy odbierają bez problemu (opcja gry za stalkera).

Dnia 29.09.2016 o 10:59, kondotier napisał:

a przy grze żołnierzem, opcji pójścia spać przez wartownika przy drzwiach aresztu po powrocie na pierwszą lokację. Miałem umiejętność “usypiania”. Szedł spać nie ten co trzeba. Całkowita niemożność popchnięcia fabuły.

Przyznaję że tutaj prawdopodobnie zawiodły skrypty moda, ponieważ ja również nie mogłem uśpić żołnierza (nie można w ogóle z nim porozmawiać, a teleport “Trzpień” nie działa w obrębie aresztu). Jednak można poradzić sobie w inny sposób - będąc w środku aresztu wyrzucamy kilka artefaktów na ziemię, po 5-10 min czasu rzeczywistego któryś z żołnierzy schodzi do aresztu i przepycha wartownika stojącego w drzwiach aresztu, umożliwiając nam tym samym wyjście. Być może istnieje również jeszcze inne rozwiązanie zgodne z zamysłem twórcy moda, ja jednak na ta chwilę go nie znalazłem.

3 polubienia